Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (3)Реферативна база даних (53)Книжкові видання та компакт-диски (28)Журнали та продовжувані видання (8)
Пошуковий запит: (<.>U=Ч510.81$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
1.

Ткаченко Н.В. 
Корекція модулюючого впливу сечовини на стан антиоксидантної системи організму при напруженій м'язовій діяльності: Автореф. дис... канд. наук з фіз. виховання і спорту: 24.00.01 / Н.В. Ткаченко ; Нац. ун-т фіз. виховання і спорту України. — К., 1999. — 20 с. — укp.

Наведені результати досліджень, які відображають модулюючий вплив сечовини на стан антиоксидантної системи організму людини. Показано, що сечовина у концентраціях, які відповідають стану спокою, не впливає на стан антиоксидантної системи організму. Однак у концентраціях, що є характерним для специфічної реакції організму на значні фізичні навантаження, сечовина виявляє прооксидантний вплив відносно до тіол-дисульфідної та ферментативної ланок антиоксидантної системи. Обгрунтовано вибір та доведено ефективність вживання природного препарату - ліпоєвої кислоти (ESPA-Lipon 600), яка є тіоловим антиоксидантом і попереджує прооксидантний вплив сечовини, а також стимулює використання ліпідів як субстратів для енергозабезпечення довготривалих фізичних навантажень, що позитивно впливає на фізичну працездатність спортсменів з видів спорту, які потребують вияву витривалості.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч510.81

Рубрики:

      
2.

Дикий Б.В. 
Теоретико-методичні аспекти застосування середніх холодових навантажень в оздоровчому тренуванні осіб першого та другого зрілого віку: автореф. дис... канд. наук з фіз. виховання і спорту: 24.00.03 / Б.В. Дикий ; Львів. держ. ун-т фіз. культури. — Л., 2010. — 19 с. — укp.

Вперше науково обгрунтовано методику проведення загартовування з використанням середніх холодових навантажень для осіб першого та другого зрілого віку з урахуванням оптимальних впливів циклічних кліматичних факторів навколишнього середовища й оптимальних сезонних періодів початку занять з загартування. Вперше встановлено, що залежно від фаз Місяця змінюється дія середнього холодового навантаження на аретріальний тиск і пульс. Уточнено дані про зміни фізіологічних параметрів серцево-судинної та дихальної систем під впливом холдового навантаження різної величини. Розкрито сутність процесу загартовування як потужного оздоровчого засобу. Експериментально підтверджено, що адаптація до дії подразників середньої інтенсивності у процесі тренування обумовлює поступове підвищення неспецифічної резистентності організму.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч510.814.3 +
Шифр НБУВ: РА369981 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
3.

Мотузка Ю.М. 
Управління якістю напоїв для спортсменів: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / Ю.М. Мотузка ; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. — К., 2005. — 22 с. — укp.

Досліджено проблему створення гарантій якості та безпечності напоїв для спортсменів, які забезпечують організм нутрієнтами, адекватними за кількістю та співвідношенням специфіки метаболічних процесів, які відбуваються на різних етапах психофізичного навантаження. Розроблено та науково обгрунтовано класифікацію напоїв для спортсменів. Запропоновано критерії оптимізації їх нутрієнтного складу. На базі математичного моделювання та з урахуванням результатів експериментальних досліджень визначено оптимальні співвідношення рецептурних компонентів напоїв, що забезпечують високі якісні характеристики готових продуктів, їх стабільність під час зберігання. Проведено комплексну товарознавчу оцінку поживних властивостей напоїв для спорстменів і встановлено закономірності їх змін у процесі зберігання. Науково обгрунтовано критичні точки контролю небезпечних чинників під час виробництва, транспортування, реалізації нових напоїв для спортсменів, установлено їх фізіологічну ефективність.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч510.811 + Л961.9 +
Шифр НБУВ: РА341280

Рубрики:

      
4.

Бондаренко Є.В. 
Формування споживних властивостей морозива для спортсменів: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / Є.В. Бондаренко ; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. — Донецьк, 2009. — 21 с. — укp.

Науково обгрунтовано та розроблено рецептури морозива для спортсменів, у разі споживання якого має бути забезпечена їх потреба у нутрієнтах, адекватних за кількістю та співвідношенням специфіці метаболічних процесів на різних етапах психофізичного навантаження тренувально-змагального періоду. Розроблено науково обгрунтовану товарознавчу класифікацію харчових продуктів для спортсменів. Сформульовано критерії оптимізації нутрієнтного складу морозива з топінгами для них. За результатами експериментальних досліджень і шляхом математичного моделювання визначено оптимальні співвідношення рецептурного морозива, функціональних композицій і топінгів на їх основі. Проведено комплексну товарознавчу оцінку споживчих властивостей морозива для спортсменів і встановлено закономірності їх змін у процесі зберігання. Установлено фізіологічну ефективність морозива для спортсменів за умов високих психофізичних навантажень тренувального процесу. Визначено економічний, соціальний ефект від виробництва та споживання, а також оцінено конкурентоспроможність нових видів морозива.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч510.811 + Л958-642 +
Шифр НБУВ: РА363003

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського