Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Бахарєв Д.М.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Бахарєв Д.М. 
Підвищення ефективності технологічного процесу обмолоту і розробка конструкції молотарки качанів кукурудзи: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.05.11 / Д.М. Бахарєв ; Луган. нац. аграр. ун-т. — Луганськ, 2007. — 20 с. — укp.

На підставі результатів аналізу способів, пристроїв і робочих органів молотарок качанів кукурудзи доведено необхідність розробки молотарки з раціональним розподілом сил удару та тертя в молотильній камері, яка здатна обмолочувати качани всіх цільових призначень відповідно до агровимог з максимальною продуктивністю та мінімальними енергоємністю і матеріаломісткістю. З цією метою розроблено конструктивно-технологічну схему молотарки з трисекційною декою, кожна секція якої складається з чотирьох притисних елементів, побудовано розрахункову модель її функціонування. Запропоновано класифікацію способів, пристроїв і робочих органів молотарок качанів кукурудзи і структурний граф аксіально-роторної системи обмолоту. Одержано математичні моделі технологічного процесу обмолоту качанів кукурудзи молотаркою з раціональним розподілом сил удару та тертя в молотильній камері, а також математичні залежності, які дозволяють визначити основні конструктивно-режимні параметри молотарки. Проведено однофакторні експерименти та визначено механіко-технологічні характеристики качанів і зерна кукурудзи, продуктивність молотарки, показник недомолоту, потужність, потрібну для здійснення обмолоту, енергоємність процесу обмолоту, показник макро- та мікротравмувань обмолоченого зерна, раціональний кут нахилу молотильної камери та показник просипання зерна крізь отвори деки за її довжиною. За результатами багатофакторного експерименту одержано регресійні залежності енергоємності та комплексного показника якості обмолоту, виконано оптимізацію та вирішено компромісну задачу. Одержано раціональні конструктивно-режимні параметри молотарки, які забезпечують мінімальну енергоємність процесу обмолоту за найкращої якості обмолоченого зерна. На підставі результатів досліджень розроблено конструкцію молотарки качанів кукурудзи з раціональним розподілом сил удару та тертя у молотильній камері.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П072.852.121.22 +
Шифр НБУВ: РА354585
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського