Бейдик Н. М. Інноваційна діяльність підприємств на ринку екологічно чистої м'ясо-сальної продукції: автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / Н. М. Бейдик ; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В. Докучаєва. — Х., 2010. — 20 с. — укp.
Визначено сутнісну характеристику розвитку інноваційних процесів виробництва та збут екологічно чистої м'ясо-сальної продукції. Досліджено історико-економічні передумови формування ринку такої продукції в Україні та Полтавській області, оцінено світовий досвід виробництва та збуту органічної продукції та можливості його застосування в Україні. Розглянуто основні чинники формування попиту та пропозиції на екологічно чисту м'ясо-сальну продукцію. Проаналізовано стан продовольчої безпеки й її вплив на демографічну ситуацію населення. Узагальнено світовий досвід створення системи управління якістю екологічно чистої м'ясо-сальної продукції та можливості її впровадження на виробничо-збутових підприємствах. Розроблено методичні підходи до визначення ціни на дану продукцію та запропоновано організаційно-інноваційну модель кластерного угрупування на ринку екологічно чистої м'ясної продукції.