Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Бондаренко Ю.В.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
1.

Бондаренко Ю.В. 
Сучасні підходи до лікування механічної жовтяниці доброякісної етіології: автореф. дис... канд. мед. наук: 14.01.03 / Ю.В. Бондаренко ; Дніпропетр. держ. мед. акад. — Д., 2010. — 24 с. — укp.

Визначено діагностичну ефективність основних інструментальних методів обстеження жовчовивідних шляхів (ЖВШ). Проведено комплексне вивчення динаміки лабораторних показників ендогенної інтоксикації (ЕІ) й антиоксидантного захисту у хворих, оперованих з приводу механічної жовтяниці доброякісної етіології (МЖДЕ), встановлено їх відповідність клінічним проявам. Визначено особливості перебігу ЕІ у разі лікування механічної жовтяниці протоковими та транспапілярними методами. Доведено, що застосування внутрішньопортальної інфузії через катетеризовану пупкову вену препарату реамберин, поєднаної з впливом на тканини печінки ультразвуку середньої частоти, є високоефективним способом лікування печінкової недостатності й ендогенної інтоксикації у хворих на МЖДЕ. Встановлено, що даний метод лікування МЖДЕ достовірно ефективніше коригує клініко-лабораторні прояви ЕІ, ніж інфузія реамберину у центральну або периферичну вену. Удосконалено алгоритм проведення діагностичних і терапевтичних заходів у процесі хірургічного лікування МЖДЕ.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Р457.465.520.50 +
Шифр НБУВ: РА370802 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
2.

Бондаренко Ю.В. 
Удосконалення технології булочних виробів з використанням цукровмісної сировини: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / Ю.В. Бондаренко ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2009. — 20 с. — укp.

Науково обгрунтовано доцільність використання глюкозно-фруктового сиропу (ГФС) і мальтозної патоки (МП) як цукровмісної сировини у хлібопекарській промисловості з метою удосконалення асортименту булочних виробів і розширення сировинної бази. Досліджено вплив глюкозно-фруктозного сиропу на якість булочних виробів, перебіг біохімічних, мікробіологічних процесів у напівфабрикатах та їх структурно-механічні властивості. Встановлено оптимальні дози цукровмісної сировини, запропоновано технологічні прийоми, які забезпечують оптимальні показники якості виробів. Доведено, що внесення ГФС та МП не впливає на вуглеводне навантаження організму людини та покращує перетравлювання білкових речовин виробів. Розроблено нормативну документацію на булочні вироби з ГФС і МП. Удосконалену технологію виробництва булочних виробів з використанням цукровмісної сировини апробовано за виробничих умов і захищено патентами України.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л834-3 +
Шифр НБУВ: РА367712

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського