Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Васильєва О.О.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
1.

Васильєва О.О. 
Рання творчість О.С.Гріна: художня модель світу, становлення романтичного героя: Автореф. дис... канд. філол. наук: 10.01.02 / О.О. Васильєва ; Дніпропетр. нац. ун-т. — Д., 2006. — 20 с. — укp.

Здійснено системний аналіз раннього періоду творчості Гріна. Досліджено співвідношення неоромантичного героя та дійсності - реальної та синтетичної. Визначено місце реалістичних повістей "Приключения Гинча" та "Таинственный лес" за умов становлення нового героя та синтетичного середовища. Встановлено етапну роль романтичної новели "Зурбаганский стрелок" у новому творчому напрямку Гріна. Висвітлено своєрідність раннього психологізму письменника. Окреслено особливості великих поетичних структур, зокрема, сюжету та композиції. Досліджено художню своєрідність стилістичної металогії письменника. Охарактеризовано структуру грінівського синтаксису та категорії реалістичності. Вперше в грінознавстві широко представлено феєрію "Алые паруса" в усій її проблемній та поетичній неповторності.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Ш5(4РОС)6-4 Грін,О. 49 +
Шифр НБУВ: РА343078

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
2.

Васильєва О.О. 
Технологія напівфабрикату на основі топінамбура для солодких збивних страв: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / О.О. Васильєва ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2005. — 18 с. — укp.

Науково обгрунтовано та розроблено технологію напівфабрикату на основі топінамбура для солодких збивних страв. Проаналізовано вітчизняну та зарубіжну літературу з проблеми пошуку можливості використання рослинної сировини за умов виробництва напівфабрикату для цих страв. Визначено сучасний стан вивчення властивостей, складу та напрямів використання топінамбура у технологіях кулінарної продукції. Обгрунтовано доцільність використання напівфабрикату на основі топінамбура у технологіях солодких збивних страв з пінною структурою підвищеної харчової цінності. Установлено закономірності процесу кислотного гідролізу поліфруктантів топінамбура за присутності кизилу з накопиченням фруктози. Вивчено поверхневу активність біополімерів у складі рослинної сировини. Розроблено рецептурні композиції та технологічні режими виробництва солодких страв на основі напівфабрикату. За результатами експериментальних досліджень вивчено комплекс їх якісних характеристик.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.1 + Л991.5 +
Шифр НБУВ: РА338671

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського