Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Гаврик Н.Л.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Гаврик Н.Л. 
Вплив екструдату сої на молочну продуктивність корів: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.02 / Н.Л. Гаврик ; УААН. Ін-т тваринництва. — Х., 2005. — 20 с. — укp.

Вивчено ефективність введення в силосно-сінажно-жомово-концентратні раціони високопродуктивних корів екструдату з частково знежиреної сої у розрахунку 1,8 - 2,5 кг на голову за добу замість еквівалентної кількості гороху і соняшникової макухи. Розкрито вплив різних рівнів екструдату сої в раціоні на його поживну та біологічну цінність. Зокрема, відмічено, що за 35 - 45 % концентрованих кормів за загальною поживністю у сухій речовині типових зимових раціонів досягається більш фізіологічно оптимальна концентрація поживних речовин для забезпечення добових надоїв корів на рівні 20 - 25 кг, а саме: протеїну - 17 - 18 %, у тому числі лізину - 0,7 - 0,8 %, клітковини - 20 - 21 %, жиру - 3 - 4 %, безазотистих екстрактивних речовин - 52 %. Завдяки цьому поживність 1 кг сухої речовини зростає до 0,85 - 0,90 корм. од. (9,8 - 10,4 МДж обмінної енергії) з вмістом в 1 корм. од. 100 - 115 г перетравного протеїну, поліпшуються смакові якості кормів, що сприяє підвищенню рівня споживання їх коровами до 4 кг сухої речовини на 100 кг живої маси, покращуються перетравність та засвоюваність поживних речовин кормів, зменшуються їх витрати на 1 ц молока. Розглянуто вплив підвищених рівнів екструдату сої (1,5; 2,0 і 2,5 кг) в раціоні високомолочних корів на перетравність і трансформацію азоту в молоко, його хімічний склад і технологічні властивості. На основі гематологічних показників встановлено покращання ферментативної, зокрема, каталазної та пероксидазної активності крові.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-455.46 + П60-60 +
Шифр НБУВ: РА340475

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського