Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Гончар А. М.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Гончар А. М. 
Bacillus subtilis: характеристикабіологічнихвластивостей та особливості мікробно-рослинної взаємодії вризосферіпшениці озимої: автореферат дис. ... д.філософ : 201 / А. М. Гончар. — Б.м., 2024 — укp.

Акцентується увага на значенні фундаментально-прикладних досліджень щодо варіабельності властивостей бактерій роду Bacillus (адгезивних,рістстимулюючих, антагоністичних), виділених з різних агроценозів,поглиблення знань в аспекті генетичних профілей B. subtilis в різних еконішах, аналізу їх морфолого-культуральних, фізіолого-біохімічних властивостей як перспективних продуцентів. У ході досліджень визначено чисельність ґрунтових мікроорганізмів(бактерії, мікроміцети, спорові бактерії) під пшеницею озимою у період весняної та літньої вегетації на чорноземі типовому та показано варіабельність мікробної біомаси за сортовими варіантами вирощування даної культури. Встановлено, що сортова специфічність значно пов’язана з особливостями формування мікробіому у різні фази росту і розвитку рослин. Встановлено збільшення чисельності спороутворюючих бактерій до 4,2 х 10^7 КУО/г у варіантах вирощування окремих сортів.^UAttention is focused on the importance of fundamental and applied research onthevariabilityofthe properties of bacteria of the genus Bacillus (adhesive, growth-stimulating,antagonistic) isolated from different agrocenoses, deepening knowledgeintermsofgenetic profiles of B. subtilis in different econo-ecosystems, analysisoftheirmorphological, cultural, physiological and biochemical properties aspromisingproducers. In the course of the research, the number of soil microorganisms(bacteria,micromycetes, spore bacteria) under winter wheat during the springandsummergrowing season on typical black soil was determined and the variabilityofmicrobialbiomass by varietal variants of this crop cultivation was shown. It has been established that variety specificity is significantly related to the peculiarities of microbiome formation in different phases of plant growth and development. An increase in the number of sporeforming bacteria up to 4,2 x 10^7 CFU/g in the variants of cultivation of individual varieties was found.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського