Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (56)Книжкові видання та компакт-диски (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Гончар В. В.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Гончар В. В. 
Вплив барвників жовтків на якість і безпечність курячих яєць за різних режимів зберігання: автореферат дис. ... д.філософ : 212 / В. В. Гончар. — Б.м., 2023 — укp.

Зберігання курячих яєць за температури 12±0,5℃ і вологості 70–75 %, які отримували добавку лікопіну в дозі 20 мг/кг комбікорму чи астаксантину в дозі 10 мг/кг комбікорму, спричинило зниження їх маси на 0,66 %, та 0,92 %, відповідно, порівняно з контролем. Зберігання яєць впродовж 30 діб за температури 12±0,5℃ і вологості 70–75 %, отриманих від курей, яким згодовували добавку лікопіну у дозі 40 мг/кг комбікорму, знижувало масу яєць на 0,75 % та масу білка – на 1,13 %. Зберігання яєць за температури 12±0,5℃ і вологості 70–75 %, отриманих від курей, яким згодовували добавки лікопіну у дозі 60 мг/кг комбікорму, зменшувало масу яєць на 0,71 % за рахунок зменшення маси білка на 1,19 %. Згодовування добавки астаксантину в дозі 20 мг/кг комбікорму курямнесучкам впливало на морфологічні показники яєць за зберігання їх за температури 12±0,5℃ і вологості 70–75 % шляхом зниження маси яєць на 0,78 % за рахунок зменшення маси білка – на 1,02 %. Згодовування курям-несучкам астаксантину в дозі 30 мг/кг комбікорму за зберігання протягом 30 діб за температури 12±0,5℃ і вологості 70–75 % сприяло зменшенню маси яєць на 0,67 %, що відбулося за рахунок зниження маси білка на 1,56 %. Зберігання яєць за температури 12±0,5℃ і вологості 70–75 %, отриманих від курей, яким згодовували добавку лікопіну в дозі 20 мг/кг комбікорму чи астаксантину в дозі 10 мг/кг комбікорму знижувало вміст сирої золи в яйцях на 0,11 % та 0,10 %, відповідно, порівняно з контролем. Лікопін у дозі 40 мг/кг комбікорму впродовж 30 діб підвищував на 0,03 % вміст фосфору в свіжознесених яйцях. Лікопін в дозі 40 мг/кг комбікорму збільшував інтенсивність забарвлення жовтків на 2,8 бала порівняно зконтролем, а астаксантин в дозі 20 мг/кг комбікорму – на 6,6 бала порівняно з контролем і на 3,8 бала порівняно з добавкою лікопіну в дозі 40 мг/кг комбікорму за зберігання яєць за температури 12±0,5℃ і вологості 70–75 % впродовж 30 діб. Добавка астаксантину в дозах 20 і 30 мг/кг комбікорму краще стабілізувала вітамін А в жовтках курей під час зберігання, але лише за температури 4±0,5℃ і вологості 80–85 %. Лікопін в дозах від 20 до 60 мг/кг комбікорму забезпечував збагачення жовтків курячих яєць каротиноїдами і поліпшення їх забарвлення в межах від 7,6 до 10,0 балів за 15 бальною кольоровою шкалою.^UStorage of chicken eggs at a temperature of 12±0.5℃, which were supplemented with lycopene at a dose of 20 mg/kg of compound feed or astaxanthin at a dose of 10 mg/kg of compound feed, caused a decrease in their weight by 0,66 % and 0,92 %, respectively, compared to the control. Storage of eggs for 30 days at a temperature of 12±0,5℃, obtained from hens fed with lycopene supplement at a dose of 40 mg/kg compound feed, reduced egg mass by 0,75 % and protein mass by 1,13 %. Storage of eggs at a temperature of 12±0,5℃, obtained from hens fed with lycopene supplements at a dose of 60 mg/kg compound feed, reduced egg weight by 0,71 % due to a decrease in protein weight by 1,19 %. Feeding the astaxanthin supplement at a dose of 20 mg/kg of compound feed to laying hens affected the morphological indicators of eggs when stored at a temperature of 12±0,5℃ by reducing the weight of eggs by 0,78 % due to a decrease in the weight of protein by 1,02 %. Feeding laying hens with astaxanthin at a dose of 30 mg/kg of compound feedfor 30 days at a temperature of 12±0,5℃ contributed to a decrease in egg mass by 0,67 %, which occurred due to a decrease in protein mass by 1,56 %. Storage of eggs at a temperature of 12±0,5℃, obtained from hens fed with a supplement of lycopene at a dose of 20 mg/kg of compound feed or astaxanthin at a dose of 10 mg/kg of compound feed reduced the raw ash content in eggs by 0,11 % and 0,10 %, respectively, compared to the control. Lycopene at a dose of 40 mg/kg of compound feed for 30 days increasedthe phosphorus content in freshly laid eggs by 0,03 %. Lycopene at a dose of 40 mg/kg of compound feed increased the intensity of yolk coloring by 2,8 points compared to the control, and astaxanthin at a dose of 20 mg/kg of compound feed by 6.6 points compared to the control and by 3,8 points compared to the addition of lycopene in a dose of 40 mg/kg of compound feed for storing eggs at a temperature of 12±0,5℃ for 30 days. Addition of astaxanthin in doses of 20 and 30 mg/kg of compound feed better stabilized vitamin A in chicken yolks during storage, but only at a temperature of 4±0,5℃. Lycopene in doses from 20 to 60 mg/kg of compound feed provided enrichment of chicken egg yolks with carotenoids and improvement of their color in the range of 7.6 to 10.0 points on a 15-point color scale.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського