Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Григоренко О.М.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
1.

Григоренко О.М. 
Підвищення ефективності протипожежного захисту деревини з використанням епоксидних композицій зі зниженим димоутворенням: Автореф. дис... канд. техн. наук: 21.06.02 / О.М. Григоренко ; Ун-т цив. захисту України. — Х., 2007. — 20 с. — укp.

Розроблено епоксидні композиції з властивостями зниженої горючості та димотвірної здатності для підвищення ефективності протипожежного захисту деревини. Установлено, що для захисту деревини найбільш ефективним є використання вогнезахисного покриття на основі епоксидних олігомерів, наповнених амофосом, активованою базальною лускою й оксидами металів перехідної валентності. Визначено математичні залежності зміни горючості та димотвірної здатності епоксиполімерів від складу композицій. Установлено, що найефективнішою домішкою для зниження димоутворення серед оксидів металів є CuO. На підставі результатів проведених теоретичних і експериментальних досліджень запропоновано декілька можливих механізмів зниження димоутворення епоксиполімерами за допомогою оксиду міді (II). Одержано епоксиполімер зі зниженою горючістю та димоутворенням (ЕКПДГ) та проведено випробування його пожежної небезпеки. Розроблено технологічну інструкцію та технічні умови виготовлення та застосування даного епоксиполімеру.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: М130.374 +
Шифр НБУВ: РА354037

Рубрики:

      
2.

Григоренко О.М. 
Розробка технології виробництва булочних виробів радіозахисного призначення: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / О.М. Григоренко ; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. — К., 2000. — 20 с. — укp.

Дисертацію присвячено вирішенню проблеми створення продуктів харчування радіозахисної дії шляхом використання добавок, що мають радіозахисні властивості: кріопорошку календули, зародків пшениці, еламіну. Комплексно проаналізовано вітчизняні та зарубіжні літературні джерела за проблемою радіозахисного харчування та використання біологічно активних добавок у кулінарній продукції. Обгрунтовано необхідність використання кріопорошку календули, зародків пшениці та еламіну у виробництві булочних виробів радіозахисного призначення. Розроблено математичні методи оптимізації рецептур булочних виробів та технологічних процесів їх приготування, а також технологію виробництва булочних виробів радіозахисного призначення з добавками кріопорошку календули, зародків пшениці та еламіну.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л834-3
Шифр НБУВ: РА307830 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського