1. |
Журенко Ю.І. Поживна цінність люцернового сіна залежно від технології його заготівлі: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.02 / Ю.І. Журенко ; Нац. аграр. ун-т. — К., 1999. — 17 с. — укp.Розглянуто технології заготівлі люцернового сіна за різної кратності обробки валка у процесі польового висушування із застосуванням нової багатоцільової кормозбиральної машини БКМ-Ф2. Визначено динаміку вологовіддачі, втрату сухих речовин від оббивання робочими органами машини та хімічний склад сіна люцерни відповідно до кратності проведення технологічних операцій з обробки валка в період висушування трави в полі, а також перетравність поживних речовин, баланс азоту у овець та продуктивність молодняку великої рогатої худоби при вирощуванні на м'ясо з використанням в раціонах сіна люцерни, заготовленого за різними технологіями. Проведено розрахунок економічної ефективності заготівлі та використання сіна люцерни в раціонах сільськогосподарських тварин. Технологія заготівлі сіна з оптимальною кратністю обробки валка базується на забезпеченні високого рівня збереження поживних речовин, зменшенні паливно-енергетичних витрат, а також сприяє підвищенню поживної цінності та продуктивної дії сіна. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: П223.2-48(4УКР-4ВІН),022 Шифр НБУВ: РА308090 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
Географічні рубрики:
|