1. |
Кропивка С.Й. Відгодівельні і м'ясні якості свиней при згодовуванні кормових бобів: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.02 / С.Й. Кропивка ; Львів. держ. акад. вет. медицини ім. С.З.Гжицького. — Л., 2000. — 17 с. — укp.Наведено результати двох дослідів щодо вивчення впливу згодовування сирих, запарених і підсмажених на СБ-1,5 кормових бобів сорту "Пікуловецькі" на прирости живої маси, показники крові, забійні та м'ясні якості, хімічний склад м'яса і сала свиней на відгодівлі. Доведено, що згодовування у складі комбікорму до 20 % (за масою) кормових бобів у запареному або підсмаженому вигляді сприяє підвищенню добових приростів живої маси свиней, виходу парних туш і забійного виходу в порівнянні з введенням такої ж кількості зерна гороху. Кормові боби сприяли підвищенню в найдовшому м'язі спини сухих речовин, білку і жиру порівняно з горохом. Введення до комбікорму для свиней бобів знижує собівартість і підвищує оплату корму та рентабельність виробництва свинини. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: П65-451.831,022 Шифр НБУВ: РА310037 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|