Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (6)Книжкові видання та компакт-диски (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Купріна Н. М.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Купріна Н. М. 
Теоретико-методологічні основи забезпечення конкурентоспроможності харчової промисловості України на засадах її персистентної трансформації / Н. М. Купріна. — Б.м., 2021 — укp.

Об'єкт – процес забезпечення конкурентоспроможності харчової промисловості України; мета – розробка теоретико-методологічних основ, методичних положень та практичних рекомендацій щодо забезпечення конкурентоспроможності харчової промисловості України на засадах її персистентної трансформації; методи – структурно-логічного аналізу; історично-логічного та аналітико-порівняльного аналізу; статистичні методи; методи системного аналізу; графічні методи; методи, які побудовані на теорії ефективної конкуренції; новизна – полягає в обґрунтуванні нових теоретичних і методологічних положень щодо теоретико-методологічних засад забезпечення конкурентоспроможності харчової промисловості України на засадах її персистентної трансформації; теоретичні та практичні результати, ступінь впровадження – одержані в процесі дослідження результати використані та отримали схвальний відгук в органах державного управління агропромисловим розвитком та управління аграрної політики в Одеській області та органів місцевої державної влади, у суб'єктів харчової промисловості різних організаційно-правових форм для забезпечення їх конкурентоспроможності, розвитку та ефективності функціонування, підприємств напряму аудиторської діяльності, в ЗВО для підготовки студентів економічних спеціальностей різного ступеню вищої освіті, зокрема, впроваджені: структурними одиницями Одеської обласної державної адміністрації, що займаються аграрною політикою (довідка №16-8-04-1036 від 07.12.2010 р.; довідка №03-19/590 від 26.03.2013 р.; довідка №04/918 від 19.10.2020 р.), Марківською сільською Радою Роздільнянського району Одеської області, с. Марківка (довідка № 364/02 від 26.10.2020 р.), ТОВ «Профаудит», м. Одеса (довідка №14/05.12 від 14.05.2020 р.), ЗАТ «Одесакондитер», м. Одеса (довідка № 17-26 від 06.03.2020 р.), СП «Ві-тмарк Україна» у формі ТОВ, м. Одеса (довідка № 19/15 від 12.0.2016 р.), ПрАТ «Одеський завод шампанських вин», м. Одеса (довідка №1566 від 23.10.2012 р.), ТОВ ПТК «Шабо», м. Одеса (довідка №248/1 від 16.05.2012 р.), ПрАТ «Одесавинпром» (довідка №368 від 15.06.2012 р.), Корпорацією Миколаївсадвинпром СВК «Лиманський» (довідка №5 від 25.01.2012 р.), СВК «Дружба», с. Заря Саратського району Одеської області (довідка №489 від 05.11.2012 р.). Окремі положення дисертаційної роботи використовуються у навчальному процесі при проведенні занять з дисципліни «Фінансовий аналіз», «Управлінський облік», «Аудит» для студентів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» та при виконанні кваліфікаційних робіт СВО «Бакалавр» та СВО «Магістр» зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування» в Одеській національній академії харчових технологій (акти впровадження від 27.12.2019 р. та від 23.12.2020 р.). Окремі результати дисертації впроваджено у закладах вищої освіти при викладанні дисциплін «Організація і методика економічного аналізу» і «Фінансовий аналіз» та відображені в трьох виданнях навчального посібника «Економічний аналіз (практикум)» у 2010 р., 2012 р. та 2015 р. (у співавторстві), який рекомендовано МОН України для студентів закладів вищої освіти (лист №1/11-2323 від 24.03.2010 р.); галузь – економіка та управління національним господарством.^UObject – the process of ensuring the competitiveness of the food industry in Ukraine; the goal is the development of theoretical and methodological foundations, methodological provisions and practical recommendations to ensure the competitiveness of the food industry in Ukraine on the basis of its persistent transformation; methods – structural and logical analysis; historical-logical and analytical-comparative analysis; statistical methods; methods of system analysis; graphic methods; methods based on the theory of effective competition; novelty - substantiation of new theoretical and methodological provisions regarding the theoretical and methodological foundations of ensuring the competitiveness of the food industry in Ukraine on the basis of its persistent transformation; theoretical and practical results, the degree of implementation – the results obtained in the process of research were used and received positive feedback in the state management bodies for agro-industrial development and management of agricultural policy in the Odessa region and local government bodies in the food industry subjects of various organizational - legal forms to ensure their competitiveness, development and efficiency of functioning, enterprises of the direction of audit activity, in the university for training students of economic specialties of all levels of higher education, in particular, are introduced: structural units of the Odessa Regional State Administration engaged in agrarian -policy (certificate No. 16-8-04-1036 of 12/07/2010; certificate No. 03-19 / 590 of 03/26/2013; certificate No. 04/918 of 10/19/2020), Markovsky the village council of the Razdelnyansky district of the Odessa region, v. Markovka (certificate No. 364/02 dated October 26, 2020), LLC "Profaudit", Odessa (certificate No. 14 / 05.12 dated May 14, 2020), CJSC "Odesakonditer", Odessa (certificate No. 17- 26 of 03/06/2020), JV "Vitmark Ukraine" in the form of LLC, Odessa (certificate No. 19/15 of 12.0.2016), CJSC "Odessa factory of sparkling wines", Odessa (reference No. 1566 of October 23, 2012), Shabo LLC, Odessa (certificate No. 248/1 dated May 16, 2012), Odessavinprom CJSC (certificate No. 368 of June 15, 2012), Korpo -radiation Nikolaevsadvinprom SVK "Limanskiy" (certificate No. 5 dated 01/25/2012), SVK "Druzhba", p. Zarya of the Saratsky district of the Odessa region (certificate No. 489 dated 05.11.2012). Certain provisions of the thesis are used in the educational process when conducting classes in the disciplines "Financial Analysis", "Management Accounting", "Audit" for students of specialty 071 "Accounting and Taxation" and when performing qualification works of the student of Bachelor Degree and student of Master Degree in specialty 071 "Accounting and Taxation" at the Odessa National Academy of Food Technologies (acts of implementation of December 27, 2019 and December 23, 2020). Some of the results of the dissertation were introduced in higher education institutions when teaching the disciplines "Organization and methodology of economic analysis" and "Financial analysis" and are reflected in three editions of the textbook "Economic analysis (workshop)" in 2010, 2012 and 2015 (co-authored), which is recommended by the Ministry of Education and Science of Ukraine for students of higher educational institutions (letter No. 1/11-2323 of 03.24.2010); branch - economics and management of the national economy.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського