1. |
Леус Ю.В. Перекисне окиснення ліпідів та антиоксидантний захист у риб під впливом факторів водного середовища: Автореф. дис... канд. біол. наук: 03.00.17 / Ю.В. Леус ; НАН України. Ін-т гідробіології. — К., 1998. — 16 с. — укp.В дисертації представлені дані про активність основних антиоксидантних ферментів та вміст перекисних продуктів в організмі коропа за дії токсикантів і несприятливих фізико-хімічних факторів водного середовища. Встановлено, що токсиканти сприяють накопиченню, головним чином, вторинних продуктів ПОЛ (ТБК-реагуючих сполук) в печінці і крові коропа. Виявлена тканинна специфічність пероксидази, а також її висока чутливість до дії несприятливих факторів в крові. Для комплексної оцінки системи ПОЛ lambda АОА за несприятливих впливів у риб запропоновано "коефіцієнт антиоксидантного стану". Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Е60*723.4-64,022
Рубрики:
|