Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Ліцький В.О.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Ліцький В.О. 
Зоогігієнічні вимоги до вдосконалення технології вирощування молодняку при виробництві яловичини на малих фермах: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 16.00.06 / В.О. Ліцький ; Львів. нац. акад. вет. медицини ім. С.З.Гжицького. — Л., 2005. — 20 с. — укp.

Обгрунтовано зоогігієнічні вимоги щодо удосконалення утримання та вибракування молодняку під час виробництва яловичини на малих фермах. На підставі порівняльного вивчення прив'язного та безприв'язного способів утримання встановлено доцільність проведення вибракування відстаючих у рості бичків у віці 6 місяців - 20 %, а у віці 12 місяців - 25 % за меншою живою масою. Виявлено, що постійне утримання тварин у спеціально обладнаній груповій клітці з 1-го до 18-ти місяців забезпечує з віком необхідні зоогігієнічні вимоги. Встановлено імовірність прогнозування відставання в рості молодняку за рівнем життєздатності на підставі результатів тестів поведінки тварин під час народження. Доведено доцільність обладання тваринницьких будівель ізольованими секціями для утримання надремонтного молодняку великої рогатої худоби української чорно-рябої молочної породи на малих фермах у групових клітках в приміщеннях шириною 21, 18, 12 м, побудованих за такими типовими проектами 801: 2-59.85, 2-60.85, 2-64.85, 2-65.85; 4-104.86, 4-60.83, 4-1, 4-2. Встановлено, що використання запропонованого способу утримання та вибракування відстаючих у рості бичків дозволяє на малих фермах для надремонтного молодняку створити оптимальні умови мікроклімату та підвищити рентабельність виробнитцва яловичини до 30 %.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П811.54 + П603.9-44 Українська чорно-ряба +
Шифр НБУВ: РА336368

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського