1. |
Мамонтова А.В. Вплив факторів кріоконсервування на збереження фрагментів селезінки свиней: Автореф. дис... канд. біол. наук: 03.00.19 / А.В. Мамонтова ; НАН України. Ін-т пробл. кріобіології і кріомедицини. — Х., 2000. — 18 с. — укp.Досліджено вплив швидкостей охолодження і кріопротекторів (ДМСО, гліцерин, ПЕО-400 і ПЕО-1500 у концентраціях 5 %, 10 % і 20 %) на збереження фрагментів селезінки свиней. Вивчено збереження таких показників життєздатності, як інтенсивність ендогенного дихання фрагментів, деякі показники функціонально-метаболічного стану спленоцитів. На підставі отриманих даних розроблено спосіб кріоконсервування досліджуваного біоматеріалу, який включає заморожування фрагментів за присутності 20 % ПЕО-400 або ПЕО-1500 і дозволяє створити їх певний запас у кріобанку для подальшого використання в медичній практиці, наукових дослідженнях, біотехнології. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Е60*692.32с8,022 Шифр НБУВ: РА309226 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|