1. |
Моргун В.О. Наукові основи технологій виробництва пшеничного борошна і крупи підвищеної харчової цінності: Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.02 / В.О. Моргун ; Одес. держ. акад. харч. технологій. — О., 1999. — 35 с. — укp.Дисертацію присвячено дослідженню засобів підвищення харчової цінності пшеничного борошна і крупи на основі доцільного використання периферичних частин зерна в суміші з борошном. Для характеристики сировинної бази в роботі вивчено хімічний склад і технологічні властивості пшениці і продуктів її переробки по різних регіонах України. Встановлено, що периферичні частини зерна характеризуються підвищеною протеолітичною, ліполітичною, оксидоредуктазною і пониженою beta-амілазною активностями і в сумішах із сортовим борошном здатні підсилювати біохімічні процеси хлібопекарського виробництва, укріплювати клейковину і поліпшувати якість хліба. Розроблено технології виробництва нових сортів борошна, крупи нешліфованої і пластівців з підвищеним вмістом оболонкових продуктів зерна. На всі нові зернові продукти розроблені і затверджені ТУ України. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л822
Рубрики:
|