Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Моргун В.О.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Моргун В.О. 
Наукові основи технологій виробництва пшеничного борошна і крупи підвищеної харчової цінності: Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.02 / В.О. Моргун ; Одес. держ. акад. харч. технологій. — О., 1999. — 35 с. — укp.

Дисертацію присвячено дослідженню засобів підвищення харчової цінності пшеничного борошна і крупи на основі доцільного використання периферичних частин зерна в суміші з борошном. Для характеристики сировинної бази в роботі вивчено хімічний склад і технологічні властивості пшениці і продуктів її переробки по різних регіонах України. Встановлено, що периферичні частини зерна характеризуються підвищеною протеолітичною, ліполітичною, оксидоредуктазною і пониженою beta-амілазною активностями і в сумішах із сортовим борошном здатні підсилювати біохімічні процеси хлібопекарського виробництва, укріплювати клейковину і поліпшувати якість хліба. Розроблено технології виробництва нових сортів борошна, крупи нешліфованої і пластівців з підвищеним вмістом оболонкових продуктів зерна. На всі нові зернові продукти розроблені і затверджені ТУ України.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л822

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського