1. |
Мординський В. П. Удосконалення обладнання для концентрування рідких харчових продуктів методом блочного виморожування: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 / В. П. Мординський ; Одес. нац. акад. харч. технологій. — О., 2011. — 19 с.: рис., табл. — укp.Вперше розроблено модель кріоконцентрування методом блочного виморожування на пластинчастих кристалізаторах, яка встановлює динаміку зростання блоку льоду, визначає поля температур в блоці льоду, динаміку зміни концентрації продукту. Одержано кінетичні залежності зростання блоку льоду від його висоти, температури кристалізатора, початкової концентрації кавового екстракту, молочної сироватки та виноградного соку та тривалості виморожування; структури блоку льоду від температури кристалізатора, початкової кристалізації кавового екстрату, молочної сироватки та виноградного соку і часу виморожування; зростання блоку льоду та його структури від швидкості перемішування. Розроблено методику розрахунку процесів концентрування під час блочного виморожування на плоских кристалізаторах і теплообмінних і гідродинамічних процесах, що проходять у плоских кристалізаторах з щілинними каналами. Скачати повний текст
Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.7 Шифр НБУВ: РА380308 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|