1. |
Некрасов П. О. Науково-практичні основи технології жирів функціонального призначення: автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.06 / П. О. Некрасов ; Нац. техн. ун-т "Харк. політехн. ін-т". — Х., 2010. — 36 с. — укp.Обгрунтовано використання ферментативних технологій під час виробництва функціональних жирових систем, що виключає недоліки традиційних хімічних процесів. Розглянуто механізми ферментативних процесів: гліцеролізу й етанолізу жирів, етерифікації жирних кислот гліцерином та етанолом, а також трансетерифікації жирів та етилових ефірів. Встановлено основні закономірності кінетики ферментативних процесів одержання жирів функціонального призначення та розроблено відповідні математичні моделі. Визначено термодинамічні параметри та зроблено висновки щодо внеску кожної з реакцій, які відбуваються під час ферментативного гліцеролізу та трансетерифікації жирів, в перебіг загальних процесів у цілому. Комбінуванням методів генетичних алгоритмів і нейронних мереж оптимізовано за критерієм максимального виходу цільових продуктів параметри ферментативних процесів, що є основою технологій одержання жирів функціонального призначення. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.13 Шифр НБУВ: РА378171 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|