1. |
Паскал Ю. Г. Удосконалення технології швидкозаморожених десертів: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.13 / Ю. Г. Паскал ; Одес. нац. акад. харч. технологій. — О., 2010. — 19 с. — укp.Наведено результати експериментальних досліджень властивостей дисперсій крохмалів і показано, що забезпечення стабільної консистенції десертів за умов фазових переходів, з метою удержання води гідроколоїдами після розморожування, можливе шляхом застосування обгрунтованого та підібраного розчинника, або покращання загальної комплексності системи, що складається з композиційної суміші крохмалів. Показано, що стабільну до фазових переходів дисперсію одержують у разі заварюванні суміші крохмалів (картопляного та тапіокового за співвідношення компонентів 2 : 1) у молочній сироватці за температури процесу 70 +/- 2 °С або у разі використання як розчинника горіхового екстракту з гідромодулем у діапазоні 1:80 - 1:120. Обгрунтовано вибір режимів і параметрів низькотемпературної обробки фруктово-ягідних десертів і наведено номограми для розрахунку тривалості процесу заморожування продукту. На підставі узагальнення експериментальних досліджень удосконалено технологічну схему виробництва швидкозаморожених десертів стабілізованої якості. Скачати повний текст
Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9 + Л813.7 Шифр НБУВ: РА376647 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|