Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Плиска А. Ю.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Плиска А. Ю. 
Використання сухої барди у годівлі перепелів / А. Ю. Плиска. — Б.м., 2021 — укp.

У дисертаційній роботі теоретично узагальнено й експериментально доведено можливість заміни 5 – 15% високопротеїнових компонентів у комбікормах перепелів м'ясного напряму продуктивності та перепілокнесучок яєчного напряму продуктивності на суху барду. У роботі здійснено аналітичний огляд літературних джерел вітчизняних та іноземних авторів щодо використання сухої барди у складі повнораціонних комбікормів птиці, впливу на продуктивність перепелів та якість продукції. На основі аналізу літературних джерел встановлено, що комплексних досліджень з вивчення поживності сухої барди, можливості та рівнів її введення у повнораціонні комбікорми для молодняку м'ясного напряму продуктивності та перепілок-несучок яєчного напряму продуктивності не достатньо. Зважаючи на це напрацьовано робочу гіпотезу, обгрунтовано мету, завдання і схему досліджень. Виробнича перевірка отриманих результатів у СТОВ «Продовольчий Альянс» показала ефективність нового комбікорму з вмістом 10% сухої барди. Рентабельність вирощування молодняку м'ясного напряму продуктивності зросла на 3,1%, а виробництва яєць – на 5,1%. Отже, зважаючи на отримані результати, з метою підвищення м'ясної та яєчної продуктивності перепелів, зниження витрат кормів і підвищення рентабельності виробництва – рекомендується до складу комбікорму уводити 10 % сухої барди. За потреби частку сухої барди в комбікормі перепелів як м'ясного, так і яєчного напрямів продуктивності можна підвищувати до 15 %, що чинитиме менший, проте позитивний вплив на продуктивність та витрати кормів. За нижчої вартості сухої зернової барди, порівняно з іншими високопротеїновими кормами її частку у комбікормі доцільно підвищувати до 20%, що позитивно впливатиме на економічну ефективність виробництва.^UThe dissertation theoretically generalizes and experimentally proves the possibility of replacing 5 - 15% of high-protein components in compound feeds of meat-producing quails and laying hens of egg-producing direction with dry bard. The paper provides an analytical review of the literature of domestic and foreign authors on the use of dry bard in the composition of complete feed poultry, the impact on the productivity of quails and product quality. Based on the analysis of literature sources, it was found that comprehensive studies to study the nutritional value of dry bard, the possibility and levels of its introduction into complete feed for young meat meat productivity and laying hens egg production direction is not enough. We have identified a working hypothesis, substantiated the purpose, objectives and scheme of research. Production inspection of the obtained results, in STOV "Food Alliance", Cherkasy region, Cherkasy district, p. Geronymivka, showed the effectiveness ofthe new feed, with a content of 10% dry bard. The profitability of growing young meat products increased by 3.1%, and egg production - by 5.1%. Therefore, based on the results obtained, in order to increase the meat and egg productivity of quails, reduce feed costs and increase the profitability of meat and egg production - it is recommended to include 10% dry bard in the feed. If necessary, the share of dry bard in the feed of quails in both meat and egg areas of productivity can be increased to 15%, which will have a smaller but positive impact on productivity and feed costs. At a lower cost of dry grain bard, compared to other high-protein feeds, its share in the feed should be increased to 20%, which will positively affect the economic efficiency of production.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського