Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Поліщук В.М.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
1.

Поліщук В.М. 
Ліпідний обмін в організмі страусів у віковому аспекті та за дії біологічно активних препаратів: автореф. дис... канд. с.-г. наук: 03.00.04 / В.М. Поліщук ; Нац. аграр. ун-т. — К., 2008. — 21 с. — укp.

Вивчено особливості ліпідного складу, активності ферментів антиоксидантного захисту, вмісту продуктів пероксидного окиснення ліпідів сироватки крові страусів у віковому аспекті та за дії біологічно активних препаратів тимуса та кісткового мозку. У період інтенсивного росту (9 міс) страусів установлено зниження концентрації загальних ліпідів у сироватці крові. За цього зростає вміст фосфоліпідів, неестерифікованих жирних кислот і знижується вміст холестеролу та його естерів. У період статевого дозрівання й інтенсивної яйцекладки відбувається підвищення інтенсивності пероксидного окиснення ліпідів і зниження активності ферментів антиоксидантного захисту. З'ясовано, що застосування біологічно активних препаратів тимуса (КАФІ) та кісткового мозку (МОБЕС) сприяє підвищенню рівня загальних ліпідів у сироватці крові страусів. За цього у співвідношенні окремих класів ліпідів знижується вміст неестерифікованих жирних кислот. Досліджені біологічно активні препарати сприяють зниженню вмісту продуктів ліпопероксидації та підвищенню активності ферментів антиоксидантного захисту сироватки крові страусів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П686.4 +
Шифр НБУВ: РА360966

      
2.

Поліщук В.М. 
Розрахунок спектроскопічних характеристик двоатомних молекул та квазімолекул на підставі модельної теорії збурень: Автореф. дис... канд. фіз.-мат. наук: 01.04.05 / В.М. Поліщук ; Одес. нац. ун-т ім. І.І.Мечникова. — О., 2003. — 17 с.: табл. — укp.

Розроблено новий, високоточний ab initio підхід до розрахунку енергетичних, спектральних параметрів двоатомних молекул, квазімолекулярних термів, міжатомних потенціалів, зіткненого зсуву для квазімолекул на підставі калібровано-інваріантної теорії збурень з використанням у нульовому наближенні оптимізованих базисів хвильових функцій. Здійснено докладне дослідження та розрахунки енергій зв'язку, спектрів, спектральних констант збуджених, рідбергових станів двоатомних іонів і нейтральних дімерів усіх лужних атомів, потенціалів міжатомної взаємодії, зіткнених зсувів ліній надтонкого переходу Tl в атмосфері інертних газів для систем: Tl - He, Tl - Ar, квазімолекулярних термів системи "атом рідкоземельного елементу Tm - атом інертного газу He, Ar". Відзначено, що значну частину даних одержано уперше та може бути використана в широкому колі застосувань в нелінійній оптиці, лезерній спектроскопії, фізиці плазми.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: В344.33,022 +
Шифр НБУВ: РА327747

Рубрики:

      
3.

Поліщук В.М. 
Розробка технології нових видів морозива з солодовими екстрактами: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.04 / В.М. Поліщук ; Укр. держ. ун-т харч. технологій. — К., 2000. — 18 с. — укp.

Науково обгрунтовано та розроблено технології виробництва нових видів морозива з солодовими екстрактами - ячмінно-солодовим і полісолодовим екстрактами. Вперше розглянуто солодові екстракти як можливу сировину для виробництва морозива на молочній основі. Вивчено вплив солодових екстрактів на органолептичні, фізичні, хімічні, мікробіологічні та технологічні показники і властивості сумішей для морозива і готового морозива. Результати проведених досліджень підтвердили доцільність і перспективність використання солодових екстрактів у виробництві морозива, оскільки вони сприяють покращанню деяких технологічних властивостей сумішей, формуванню ніжної, однорідної консистенції та збереженню її у випадку тривалого зберігання морозива. Морозиво з солодовими екстрактами має високий рівень якості.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л956-3
Шифр НБУВ: РА310757 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського