Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Пономаренко Н.В.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Пономаренко Н.В. 
Вплив насіння амаранту на склад та пероксидне окислення ліпідів у підшлунковій залозі перепелів за дії нітратів: автореф. дис... канд. с.-г. наук: 03.00.04 / Н.В. Пономаренко ; Нац. аграр. ун-т. — К., 2007. — 21 с. — укp.

Досліджено особливості функціонування системи антиоксидантного захисту, склад ліпідів та вміст продуктів їх пероксидного окиснення у підшлунковій залозі перепелів на ранніх етапах постнатального онтогенезу за дії нітратів та згодовування насіння амаранту у складі комбікорму. Встановлено, що перший місяць життя перепелів характеризується вірогідним зростанням вмісту фосфоліпідів та неестерифікованих жирних кислот, зниженням вмісту триацилгліцеролів, холестеролу та його естерів. Доведено низьку активність системи антиоксидантного захисту протягом першого місяця життя птиці та підвищення її ефективності у підшлунковій залозі з 6-тижневого віку. Виявлено, що дія нітратів на організм птиці супроводжується виснаженням захисних можливостей антиоксидантної системи, що обумовлює підвищення вмісту продуктів пероксидного окиснення ліпідів та змін у складі ліпідів підшлункової залози. Встановлено, що згодовування комбікорму з насінням амаранту на фоні нітратного навантаження сприяє підвищенню активності ферментативної системи антиоксидантного захисту. У співвідношенні окремих класів ліпідів виявлено достовірне зниження вмісту холестеролу, підвищення вмісту триацилгліцеролів та естерів холестеролу. З'ясовано, що нітратне навантаження та згодовування насіння амаранту у складі комбікорму суттєво не впливають на склад ліпідів у жовтку яєць перепелів, зміни співвідношення окремих класів ліпідів у грудному м'язі птиці подібні до змін у підшлунковій залозі, що свідчить про системний вплив насіння амаранту на організм.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П686.3-451.2 + Е60*734.27-641.9:Г125.132.1 Ан +
Шифр НБУВ: РА352962

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського