1. |
Ратушенко А.Т. Технологія кондитерських виробів з використанням яблучного порошку: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / А.Т. Ратушенко ; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. — К., 2001. — 17 с. — укp.Розроблено нові види кондитерських виробів підвищеної харчової цінності з використанням яблучного порошку. Результати комплексного аналізу вітчизняних і закордонних літературних джерел свідчать про доцільність використання яблучного порошку для виробництва яблучного бісквіту, фруктових пряників, оздоблювальних напівфабрикатів - крему вершкового та білкового. Встановлено, що використання нетрадиційної сировини в рецептурах кондитерських виробів дозволило одержати високоякісну готову продукцію, продовжило термін зберігання виробів, підвищило їх біологічну цінність. Визначено хімічний склад і технологічні властивості яблучного порошку. Обгрунтовано та розроблено технологію використання яблучного порошку: раціональна кількість для домішки - 10 %; для пряників - 10 %; для крему вершкового - 20 % та для крему білкового - 30 % яблучного пюре. Новітні технології сприяли раціональному використанню сировини та поліпшенню якості кондитерських виробів. Здійснено впровадження виробничих партій зазначених виробів у виробництво. Розроблено нормативну документацію ТУ У 01566117.001-2000 "Кондитерські вироби зниженої калорійності з яблучним порошком". Економічна ефективність від впровадження яблучного бісквіту дорівнює 21 грн 77 к.; фруктових пряників - 105 грн 37 к.; оздоблювальних напівфабрикатів: крему вершково-яблучного - 162 грн 36 к.; крему білково-яблучного - 74 грн 50 к. на 1 тонну продукції. Соціальне значення від запровадження розроблених рецептур у виробництво полягає у поліпшенні структури раціонів харчування населення країни, зниженні калорійності кондитерських виробів, позитивному впливі на стан здоров'я людей за умов несприятливої екології довкілля. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л86-3 Шифр НБУВ: РА312155 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|