1. |
Ребенок Є.В. Розробка технології електрохімічної модифікації картопляного крохмалю: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.05 / Є.В. Ребенок ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2009. — 20 с. — укp.Розроблено технологію виробництва модифікованого картопляного крохмалю, обгрунтовано шляхи покращання його якості й інтенсифікації процесу окиснення, а також зменшення виробничих енергозатрат. Запропоновано новий спосіб модифікації крохмалю - електрохімічне окиснення, обгрунтовано умови й оптимальний режим його застосування. Проведено аналіз ефективності даного способу у порівнянні з хімічним окисненням (гіпохлоритом натрію та пероксидом водню) та модифікацією соляною кислотою. Зроблено апробацію нового способу електрохімічного окиснення крохмалю за промислових умов. Виявлено, що даний метод дозволяє одержувати продукт кращої якості у порівнянні з тим, який модифікується хімічним способомЗ'ясовано, що електрохімічний спосіб дозволяє одержувати крохмаль з високим ступенем окиснення та низькою в'язкістю клейстеру. Доведено, що електрохімічно-окиснений крохмаль має кращі якісні показники та схожі фізико-хімічні властивості у порівнянні з його хімічно окисненими видами. Скачати повний текст
Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.1 + Шифр НБУВ: РА363545
Рубрики:
|