1. |
Ругаль А.О. Гідратація білкових компонентів крові, їх самоасоціація та ефекти взаємодії з нанорозмірними частинками високодисперсного кремнезему: автореф. дис... канд. хім. наук: 01.04.18 / А.О. Ругаль ; Ін-т хімії поверхні ім. О.О.Чуйка НАН України. — К., 2008. — 20 с. — укp.Визначено роль водневого середовища у процесах взаємодії основних білкових компонентів крові з поверхнею високодисперсного кремнезему, а також факторів, які впливають на функціональну здатність адсорбованих білків. Показано, що у разі введення імуноглобуліну у водні суспензії кремнезему має місце його адсорбція на поверхні, а у випадку фібриногену - коагуляція білкових молекул. Установлено, що у разі взаємодії сироваткового альбуміну з простими цукрами (сахарозою, фруктозою та глюкозою) відбувається значна дегідратація білкових молекул, яка для сахарози може становити більше 90 %. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Е60*732.2 в73 + Р.с03 + Шифр НБУВ: РА362135
Рубрики:
|