Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (5)Книжкові видання та компакт-диски (4)
Пошуковий запит: (<.>A=Румик І. І.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Румик І. І. 
Продовольча безпека в умовах комплементарності національної економіки / І. І. Румик. — Б.м., 2020 — укp.

Об'єкт – процес забезпечення продовольчої безпеки України; мета – обґрунтувати теоретико-методологічні і науково-практичні положення продовольчої безпеки та розробити на цих засадах стратегічні напрямки її забезпечення в умовах комплементарності національної економіки; методи – теоретичного узагальнення, діалектичний, статистичний, кореляційний, порівняльного аналізу, графічний; новизна – на методологічному рівні запропоновано механізм продовольчої трансмісії; розроблено новий методологічний підхід до оцінювання моделі продовольчої безпеки національної економіки за допомогою когнітивного FLC-моделювання; обґрунтовано необхідність імплементації Національної продовольчої стратегії для досягнення соціально-економічних параметрів; результати – систематизовано класифікацію методів економічних досліджень продовольчої безпеки, залежно від етапів їх застосування; визначено принципи комплементарності взаємоузгодженого розвитку виробників сільськогосподарської продукції, сільських територіальних громад і сільської місцевості; доведено парадигмоцентричність продовольчої безпеки; запропоновано новий підхід до кількісного вимірювання і комплексної оцінки регіональної продовольчої безпеки; розвинуто методичний підхід до оптимізації харчових балансів на основі стандартизації їх форматів; адаптовано методику проведення соціально-економічного дослідження рівня продовольчої безпеки населення (FIES) для використання в Україні; запропоновано науково-організаційні засади моніторингу продовольчої безпеки, метою якого є визначення викликів, загроз і ризиків.^UObject - the process of ensuring food security of Ukraine; goal - to grounded theoretical and methodological bases, scientific and practical recommendations of food security and to develop the strategic directions of ensuring food security in the context of the complementarity of the national economy; methods - theoretical generalization, dialectic, statistical, correlation, comparative analysis, graphical; novelty - at the methodological level, the food transmission mechanism is proposed; a new methodological approach to assessing the food security model of the national economy using cognitive FLC modeling is developed; the need for the implementation of the National Food Strategy to achieve socio-economic parameters is grounded; results - the classification of methods of economic studies of food security depending on the stages of their implementation is systematized; the signs of complementarity of the mutual development of agricultural producers, rural territorial communities and rural areas are identified; the paradigmocentricity of food security is proved; a new approach to quantitative measurement and integrated assessment of the regional food security in Ukraine is proposed; a methodical approach to optimizing food balances based on the standardization of their formats is developed; the methodology for conducting a socio-economic study of the level of food security of the population (FIES) for use in Ukraine has been adapted; the scientific and organizational basis for monitoring food security is proposed, the purpose of which is to identify challenges, threats and risks.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського