1. |
Сергєєв О.О. Підвищення вірогідності телевізійних засобів контролю м'ясопродуктів на трихінельоз: Автореф. дис. канд. техн. наук: 05.11.13 / О.О. Сергєєв ; Київ. нац. ун-т технологій та дизайну. — К., 2003. — 19 с. — укp.Розроблено математичну модель оцінки вірогідності телевізійних приладів контролю м'ясопродуктів на трихінельоз, що враховує характерні властивості телевізійних зображень проб: контраст зображення, розмір личинок, співвідношення яскравостей об'єкта та фона, співвідношення сигнал/шум зображення, час спостереження. На основі дослідження процесу формування цифрового спектрозонального збраження визначено, що найбільший вплив на вірогідність контролю мають нерівномірність освітленості, функція передачі модуляції передавальної телевізійної камери (ПТК) і мікроструктура об'єкта. Експериментально встановлено оптимальну комбінацію оптичних спектральних фільтрів, що дозволить збільшити значення коефіцієнта передачі ПТК у порівнянні з роботою на інших спектральних інтервалах. Запропоновано метод підвищення вірогідності телевізійних засобів контролю м'ясопродуктів на трихінельоз, який базується на результатах дослідження математичної моделі та коефіцієнта передачі модуляції ПТК і передбачає обробку локальними операторами цифрових зображень фрагментів проб, сформованих в спектральному діапазоні 580 - 630 нм. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: П817.116 + Шифр НБУВ: РА327914
Рубрики:
|