1. |
Сокол Г. І. Технологія переетерифікації жирів з одержанням харчових поверхнево-активних речовин: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.06 / Г. І. Сокол ; Нац. техн. ун-т "Харк. політехн. ін-т" . — Х., 2010. — 21 с. — укp.Вивчено та доведено можливість одержання неповних ацилгліцеролів шляхом етанолізу жирів, який забезпечує вихід моноацилгліцеролів як за умови кислотних, так і лужних каталізаторів. Доведено можливість одержання неповних ефірів гліцеролу та жирних і поліфункціональних органічних кислот з використанням процесу етерифікації низькомолекулярних кислот етиловим спиртом і наступною переетерифікацією їх харчовими жирами, встановлено їх поверхнево-активні властивості. Розроблено технології нових жиророзчинних емульгаторів шляхом етанолізу харчових жирів та шляхом етерифікації низькомолекулярних харчових кислот етиловим спиртом і наступною переетерифікацією етилових естерів харчовими жирами. Встановлено проект нормативно-технічного документу на маргарин з використанням нового емульгатора. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.34 + Л812.9 Шифр НБУВ: РА377767 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|