1. |
Стадник І.Я. Підвищення інтенсивності роботи тарілчастої тістомісильної машини безперервної дії: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / І.Я. Стадник ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2005. — 18 с. — укp.Розроблено удосконалену конструкцію тарілчастої тістомісильної машини безперервної дії для інтенсивного приготування тіста на потокових лініях хлібопекарських підприємств. Досліджено вплив місильних органів на якісні показники тіста та готової продукції. Встановлено вплив частоти обертання місильного органу, температури та вологості тіста на накопичення титрованої кислотності, поведінку газової фази та структуру тіста. На основі результатів експериментальних досліджень та аналізу енергетичного балансу місильної установки обгрунтовано раціональні режими інтенсивного приготування тіста. Виявлено, що використання гвинтового місильного органу за умов дотримання раціонального режиму процесу змішування забезпечує ефективні показники тіста та готових виробів. Запропоновано нове конструктивне рішення будови безперервно діючої тістомісильної машини, в якої місильна камера має циліндричну форму з боковою кришкою, на якій змонтовано гальмівні лопаті, робоча поверхня яких регулюється. Зазначено, що використання даної конструкції дозволяє збільшити продуктивність виробництва, покращити санітарні умови та якість продукції. На базі техніко-економічних розрахунків доведено доцільність впровадження удосконаленої тарілчастої тістомісильної машини безперервної дії. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5 + Шифр НБУВ: РА336774
Рубрики:
|