Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Статєва М. С.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Статєва М. С. 
Формування споживних властивостей каш миттєвого приготування для військовослужбовців / М. С. Статєва. — Б.м., 2021 — укp.

Проблема вдосконалення харчового раціону військовослужбовців Збройних Сил України є сьогодні надзвичайно актуальною, особливу у зв'язку з військовим конфліктом на сході України. Здорове та повноцінне харчування забезпечує нормальний стан організму, визначає розумовий і фізичний розвиток, формування імунітету й адаптації резервів організму, що є актуальним для військовослужбовців. На основі аналізу стану харчування військовослужбовців встановлено, що необхідна профілактика наявних дефіцитів макро- і мікроелементів та оптимізація кількісного і якісного складу їх раціонів. При цьому ефективним способом оптимізації раціонів харчування є розширення асортименту набору сухих продуктів для військовослужбовців продуктами з поліпшеними споживними властивостями. У зв'язку з цим актуальною є розробка каш миттєвого приготування (КМП), з заданими показниками якості, що дозволить збалансувати та покращити раціон харчування військовослужбовців. Таким чином, формування якості на основі методології товарознавства нових КМП з поліпшеними споживними властивостями та їх комплексна товарознавча оцінка є актуальним напрямом формування асортименту продуктів харчування військовослужбовців, що зумовило тему дисертаційного дослідження.^UThe problem of improving the diet of servicemen of the Armed Forces of Ukraine is extremely relevant today, especially in connection with the military conflict in eastern Ukraine. Healthy and adequate nutrition ensures the normal state of the body, determines mental and physical development, the formation of immunity and adaptation of the body's reserves, which is relevant for the military personnel.Based on the analysis of the state of nutrition of the military personnel, it was established that it is necessary to prevent existing deficiencies of macro- and microelements and optimize the quantitative and qualitative composition of their diets. At the same time an effective way to optimize diets is to expand the range of a set of dry products for the military personnel with the products with the improved consumer properties.In this regard the development of instant cereals (IC), with the specified quality indicators is relevant, which will allow balancing and improving the diet of the military personnel.Thus the formation of quality based on the methodology of commodity research of new ICs with the improved consumer properties and their comprehensive trade analysisis an actual line for forming the range of food products of the military personnel, which determined the topic of the thesis work.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського