Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Стефанюк В. Й.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Стефанюк В. Й. 
Управління продукційним процесом за вирощування стевії (Stevia rebaudiana Bertoni) / В. Й. Стефанюк. — Б.м., 2021 — укp.

Об'єкт дослідження - процеси росту й розвитку та формування продуктивності стевії залежно від погодних умов, сортових особливостей та елементів технології вирощування; фізіолого–онтогенетичний процес формування і реалізації потенціалу сортів культури залежно від дії досліджуваних факторів. Мета роботи - теоретично обґрунтувати та розробити агробіологічні основи інтенсифікації технології вирощування стевії у зонах Лісостепу та Степу України шляхом удосконалення агротехнічних факторів, що забезпечують максимальну реалізацію біологічного потенціалу сортів стевії нового покоління. Методи досліджень: польовий, лабораторний, вимірювально-візуальний, вимірювально-ваговий, розрахунково-порівняльний, математико-статистичний. Для умов Лісостепу і Степу України теоретично узагальнено і науково обґрунтовано вирішення проблеми збільшення рівня врожайності стевії шляхом виявлення особливостей росту, розвитку та продуктивності рослин залежно від методів розмноження, рівня удобрення, водного режиму, погодних умов вегетаційного періоду та інших елементів технології вирощування культури. Встановлено закономірності формування показників продуктивності та якості урожаю стевії залежно від агротехнологічних прийомів вирощування. Удосконалено основні елементи технології вирощування стевії: строки сівби і садіння, норми висіву та стимуляція насіння; критерії підбору сортів і гібридів стевії для методу розмноження. Розроблені наукові засади системи удобрення із залученням органічних та нанодобрив, а також ресурсоощадну технологію вирощування стевії. Галузь використання - сільськогосподарське виробництво та переробна і харчова промисловість.^UObject of research - the processes of growth and development and formation of stevia productivity depending on weather conditions, varietal characteristics and elements of cultivation technology; physiological-ontogenetic process of formation and realization of the potential of cultivars depending on the action of the studied factors. The purpose of the work is to theoretically substantiate and develop agrobiological bases of intensification of stevia cultivation technology in the Forest-Steppe and Steppe zones of Ukraine by improving agro-technical factors that ensure maximum realization of biological potential of new generation stevia varieties. Research methods: field, laboratory, measuring and visual, measuring and weighing, calculation-comparative, mathematical and statistical. For the conditions of the Forest-Steppe and Steppe of Ukraine the problems of increasing the yield of stevia by theoretically substantiating the growth, development and productivity of plants depending on breeding methods, fertilizer level, water regime, weather conditions of the growing season and other elements of cultivation technology are theoretically generalized and scientifically substantiated. Regularities of formation of indicators of productivity and quality of a crop of stevia depending on agrotechnological receptions of cultivation are established. The basic elements of technology of cultivation of stevia are improved: terms of sowing and planting, norms of sowing and stimulation of seeds; criteria for selection of varieties and hybrids of stevia for the method of reproduction. Scientific bases of the fertilizer system with the involvement of organic and nanofertilizers, as well as resource-saving technology of stevia cultivation have been developed. The field of application is agricultural production and processing and food industry.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського