1. |
Терзієв В.Г. Інтенсифікація масопереносу при виробництві кріпких напоїв: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / В.Г. Терзієв ; Одес. держ. акад. харч. технологій. — О., 2000. — 18 с. — укp.Сформульовано та доведено наукову гіпотезу про те, що внаслідок комбінованого впливу в процесі екстрагування мікрохвильовим полем виникає додатковий потужний механізм переносу - бародифузія, що в десятки разів інтенсифікує масовіддачу. Наведено наукове обгрунтування нового механізму переносу. На базі експериментального моделювання визначено умови фазових рівноваг у системі деревина - спирт, залежності коефіцієнта масовіддачі для періодичних і безперервних режимів екстрагування від комплексу режимних і конструктивних параметрів. Розроблено інженерну методику розрахунку. Запатентовано конструкцію екстрактора. Проведено її випробування за умов виробництва. За результатами дегустації дослідних зразків спиртів доведено перспективність розробки. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.604.1-1 Шифр НБУВ: РА312829 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|