Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (3)Книжкові видання та компакт-диски (2)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Шабатура Т. С.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Шабатура Т. С. 
Соціально-економічні механізми комплементарності економічного потенціалу агропродовольчих підприємств: теорія та методологія / Т. С. Шабатура. — Б.м., 2019 — укp.

Дисертацію присвячено дослідженню теоретико-методологічних засад та розробці практичних рекомендацій з формування соціально-економічних механізмів комплементарності економічного потенціалу агропродовольчих підприємств.Поглиблено суть дефініції «економічний потенціал підприємства», запропонована структурна модель та розкрито системно-структурні детермінанти його формування. Процес формування економічного потенціалу підприємства розглянуто з позиції комплементарного підходу. Удосконалено систему аналітичного інструментарію оцінки економічного потенціалу агропродовольчих підприємств та досліджено систематизацію драйверів капіталізації бренду. Розглянуто напрямки інноваційного розвитку агропродовольчих підприємств та обгрунтовано методологічний підхід до запровадження адаптивного механізму. Поглиблено систему аксіологічних аспектів модернізації економічного потенціалу та розглянуто конструкт інкорпорування соціальної складової в його розвиток. Запропоновано соціально-економічний механізм активізації інноваційних можливостей агропродовольчого підприємства, результативність розвитку якого розкривається системною моделлю впровадження інноваційних трансформацій. Розроблено динамічну модель створення нових конкурентних переваг задля посилення ринкових компетенцій агропродовольчого підприємства та обгрунтовано комплементарну стратегію реалізації його економічного потенціалу з метою забезпечення синхронізації соціально-економічних механізмів та моделей економічного розвитку підприємства. Природа комплементарного ефекту розкрита зростаючою віддачою від взаємодоповнюючого використання матеріальних і нематеріальних цінностей підприємства.^UThe dissertation is devoted to the research of theoretical and methodological foundations and the development of practical recommendations on the formation of socio-economic mechanisms of complementarity of the economic potential of agro-food enterprises.The essence of the definition of "economic potential of the enterprise" is deepened, the structural model is proposed, and the system-structural determinants of its formation are revealed. The process of forming the economic potential of the enterprise is considered from the standpoint of a complementary approach. The system of analytical tools for estimating the economic potential of agro-food enterprises has been improved and the systematization of brand capitalization drivers has been investigated.The directions of innovative development of agro-food enterprises are considered and the methodological approach to introduction of adaptive mechanism is grounded. The system of axiological aspects of modernization of economic potential has been deepened and the construct of incorporating the social component into its development has been considered.The socio-economic mechanism of activation of innovative capabilities of the agro-food enterprise is proposed. The dynamic model of creation of new competitive advantages for strengthening of market competences of agro-food enterprise is developed and the complementary strategy of realization of its economic potential in order to ensure synchronization of socio-economic mechanisms and models of economic development of the enterprise is substantiated. The nature of the complementary effect is revealed by the increasing return on the complementary use of tangible and intangible assets of the enterprise.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського