Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Шеремета Р. Б.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Шеремета Р. Б. 
Обґрунтування параметрів та режимів роботи малогабаритної зернової дробарки / Р. Б. Шеремета. — Б.м., 2021 — укp.

Обґрунтування параметрів та режимів роботи малогабаритної зернової дробарки. – Рукопис. Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.05.11 – машини і засоби механізації сільськогосподарського виробництва. – Львівський національний аграрний університет Міністерства освіти і науки України, Львів, 2021. Дисертацію присвячено теоретичному й експериментальному дослідженні процесу подрібнення зернового матеріалу в малогабаритній молотковій дробарці комбінованої дії, в якій удосконалено робочі органи для зниження питомої енергоємності шляхом інтенсифікації процесу подрібнення зернового матеріалу. У роботі малогабаритна молоткова дробарка оснащена молотками зі змінною шириною робочої зони і додатковими робочими органами у вигляді пластин у формі сектора кільця для введення додаткового способу подрібнення перетиранням в зоні заклинювання між боковою поверхнею молотка і пластиною. Розроблено математичну модель процесу руйнування зерна з врахуванням фізико-механічних властивостей і геометричних характеристик контактуючих тіл. Експериментально досліджено фізико-механічні властивості зерна пшениці, зокрема їх геометричні розміри, коефіцієнт тертя ковзання, силу деформацію і роботу руйнування, і вплив на них відносної вологості. Обґрунтовано оптимальні параметри і режими роботи малогабаритної молоткової дробарки для подрібнення зернового матеріалу, що дозволили задовольнити вимоги стандартів і зоотехнічні вимоги, щодо якості подрібненого продукту й знизити питому енергоємність процесу подрібнення. Розрахунковий економічний ефект при цьому становить 26,51 грн/т. Ключові слова: зерно пшениці, фізико-механічні властивості, молоткова дробарка, молоток, подрібнення, питома енергоємність.^USubstantiation of parameters of the combined digger of root crops chicory. – Manuscript copyright. Thesis for the scientific degree of candidate of technical sciences. Speciality 05.05.11 – machines and means of mechanization of agricultural production. – Lviv National Agrarian University of the Ministry of Education and Science of Ukraine, Lviv, 2021. The dissertation is devoted to the theoretical and experimental research of the process of grain material grinding in a small - sized hammer crusher of combined action, in which the working bodies are improved to reduce the specific energy consumption by intensifying the process of the grain material grinding. The small hammer crusher is equipped with hammers with variable width of the working area and additional plates working bodies in the form of a ring sector. Such a scheme gives an additional method of grinding in the jamming area between the side surface of the hammer and the plate. The mathematical model of the grain destruction process is developed taking into account the physical and mechanical properties and geometric characteristics of the contacting bodies. The physical and mechanical properties of wheat grain, in particular their geometric sizes, coefficient of sliding friction, deformation force and fracture work, and the influence of relative humidity on them have been experimentally studied. The optimal parameters and modes of operation of a small hammer crusher for grain material grinding are substantiated, which allowed meeting the requirements of standards and zootechnical requirements for the quality of the crushed product and reducing the specific energy consumption of the grinding process. The estimated economic effect is 26,51 UAH/t. Key words: wheat grain, physical and mechanical properties, hammer crusher, hammer, grinding, specific energy consumption.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського