Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (4)Реферативна база даних (46)Книжкові видання та компакт-диски (65)
Пошуковий запит: (<.>U=Л981$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
1.

Аргатенко Т.В. 
Очистка стічних вод маргарино-майонезного виробництва від жирових забруднень: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.23.04 / Т.В. Аргатенко ; Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. — К., 2002. — 16 с. — укp.

Встановлено основні закономірності напірної флотації та вивчено функціональні залежності максимальної ефективності та коефіцієнту інтенсивності процесу від технологічних параметрів. Обгрунтовано необхідність інтенсифікації напірно-флотаційного знежирення додаванням електролітично генерованого коагулянту. Для нової конструкції електрокоагулятора з торцевим анодом запропоновано математичну інтерпретацію залежності виходу металу анода від щільності струму. Розроблено методику інженерного розрахунку основних елементів технологічної схеми напірно-флотаційного знежирення стічних вод маргарино-майонезного виробництва.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.420.94 + Л981.094
Шифр НБУВ: РА319248 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
2.

Бичков Я.М. 
Розробка апарата та дослідження процесу обробки пряно-ефірної сировини при розрідженні з НВЧ-енергопідводом: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / Я.М. Бичков ; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. — Донецьк, 2005. — 19 с. — укp.

Теоретично обгрунтовано можливість інтенсифікації сушіння пряних і ефірних рослин за умов розрідження з надвисокочастотним (НВЧ) енергопідводом у разі розміщення їх в апаратах періодичної дії у робочій ємкості. Визначено, що у процесі сушіння за даних умов динаміка втрати вологи продуктом має нелінійний характер, установлено аналітичну залежність зміни вологовмісту у продукті від часу сушіння. Виявлено, що зі збільшенням величини розрідження тривалість сушіння у полі НВЧ змінюється за нелінійним законом, за цього знайдено раціональну величину розрідження. Установлено, що зі збільшенням коефіцієнту заповнення робочої ємкості сировиною тривалість сушіння у полі НВЧ змінюється за нелінійним законом, характерним для кожного продукту, одержано раціональну величину коефіцієнта заповнення. З'ясовано основні залежності стосовно тривалості обробки пряної та ефірної сировини за умов розрідження з НВЧ-енергопідводом від глибини розрідження та коефіцієнта заповнення робочої ємкості.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л981-5 +
Шифр НБУВ: РА336279

Рубрики:

      
3.

Литвиненко О. А. 
Технологія харчового шроту з безлушпинного ядра насіння соняшнику: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.06 / О. А. Литвиненко ; Нац. техн. ун-т "Харк. політехн. ін-т". — Х., 2010. — 20 с. — укp.

Визначено умови підготовки ядра соняшнику до екстракції методом плющення, одержано математичні описи залежності залишкової олійності шроту та вмісту водорозчинних білків від основних параметрів плющення. Вивчено кінетику вичерпної та ступеневої екстракції олії з пелюстки гексаном, вплив гідромодуля та кількості ступенів на повноту екстракції, визначено коефіцієнт дифузії. Науково обгрунтовано та розроблено технологію комплексної переробки сирого ядра насіння соняшнику. Оцінено фізико-хімічні, органолептичні та структурні показники продуктів комплексної переробки насіння соняшнику та встановлено термін їх зберігання. Встановлено фракційний склад харчового шроту та швидкість осідання часток у водному середовищі, вивчено кінетику набрякання харчового шроту. Розроблено проект нормативно-технічної документації на новий вид продукту - шрог соняшниковий харчовий.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.120.9 + Л981-37
Шифр НБУВ: РА376516 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
4.

Макаренко О.Г. 
Формування якості порошкоподібних С-вітамінних біологічно активних добавок із перцю солодкого: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / О.Г. Макаренко ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2006. — 19 с. — укp.

Науково обгрунтовано можливість формування споживчих властивостей нових С-вітамінних біологічно активних домішок (БАД) з перцю солодкого у вигляді порошку. Показано доцільність використання бланшування, вакуумного сушіння та дрібнодисперсного подрібнення (без застосування холоду) у технології обробки перцю солодкого, що сприяє виникненню ефекту "збагачення" кінцевого продукту. Розроблено нову порошкоподібну С-вітамінну біологічно активну домішку з перцю солодкого з високим вмістом вітамінів та інших БАР, на підставі якої з використанням фітодомішок з натуральних прянощів (базиліку, мускатного горіху, перцю червоного, лаврового листа) створено рецептуру нових смакових домішок і вітамінізованих майонезів з потенційною імуномодулюючою дією, що дозволяє збільшити термін їх зберігання у 2 рази (у порівнянні з традиційними). Обгрунтовано напрямки використання нових порошкоподібних С-вітамінних БАД з перцю солодкого у вітамінізованих продуктах харчування профілактичного призначення. Проведено товарознавчі дослідження формування якості порошкоподібних С-вітамінних БАД з перцю солодкого, визначено їх економічну ефективність і науково обгрунтовано безвідходну технологію одержання та зберігання, розроблено нормативну документацію та здійснено апробацію за виробничих умов.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л981 +
Шифр НБУВ: РА344479

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського