Віртуальна довідка Тематичний інтернет-навігатор Наукова електронна бібліотека Автореферати дисертацій Реферативна база даних Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Пошуковий запит: (<.>K=ХАРЧОВІ$<.>+<.>K=ВІДХОДИ$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4
|
1. |
Запитує: Ірина (22.12.2011) Тема запиту: Технологія виготовлення плавлених сирів, їх асортимент, хімічний склад. Особливості приготування ковбасних сирів, продуктовий розрахунок. предмет - харчові технології. Дякую за допомогу в пошуку. |
Примітка: написание курсовой Ключові слова: виготовлення плавлених сирів -- харчові технології -- продуктовий розрахунок -- ковбасні сири
Добрий день! На Ваш запит пропонуємо: Видання є в НБУВ: РА333335 Бовкун, Алла Олександрівна. Дослідження фізико-хімічних процесів плавлення і розробка технології пастоподібних плавлених сирів з використанням кисломолочного сиру [Текст] : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.04 / Бовкун Алла Олександрівна ; Національний ун-т харчових технологій. - К., 2004. - 20 с., Ж14378 Єресько Г.О., Гуляєв-Зайцев Вісник аграрної науки. - 2001.-№9.- С.62-64.С.С., Бовкун А.О. Фізико-хімічні процесі виробництва пастоподібних плавлених сирів на основі кисломолочного сиру, Ж28338 Харчова і переробна промисловість - 2002 - №9.-С.22-23. Бовкун А.О. Високоякісні плавлені сири, Ж69944 Вдосконалення технології і розробка нормативної документації на виробництво м'яких сирів / Г.М. Ножечкіна // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. — 2010. — N 1. — С. 67-71.(На базі аналізу одержаних результатів досліджень складу та якості молока у східному регіоні лісостепової природнокліматичної зони України підібрано й перевірено за виробничих умов раціональні технологічні операції для усунення окремих вад та поліпшення сиропридатності молока; експериментально визначено середньомісячні розрахункові коефіцієнти й спрощено методику розрахунку нормалізації; розраховано сезонні норми втрат і витрат сировини. Це дозволило вдосконалити традиційні технології м'яких сичужних сирів Камамбер і Брі й розробити нормативну документацію ТУ У 15.5-20025019-002:2009 "Сири м'які". Вдосконалені технології м'яких сирів впроваджено у виробництво.), Ж14378 Використання зернових наповнювачів при виробництві сиркових виробів / Л.А. Млечко, Т.В. Пічкур // Вісн. аграр. науки. — 2002. — N 6 . — С. 71-73. , Ж69765/тов. Вісник Львівської комерційної академії / Ред.: Б.Д. Семак. — Л., 2008. — 190 с.( Розглянуто питання виробництва екологічно чистих харчових продуктів в Україні. Проаналізовано шляхи та напрями покращення споживних властивостей кондитерських виробів на вафельній основі, асортименту плавлених сирів, кавових напоїв, мармеладу. ), ВА578615 Молочна справа: Підруч. для студ. і викл. вузів / Р.Й. Кравців, В.І. Хоменко, Я.Ю. Островський. — К.: Вища школа, 1998. — 279 с. (Описано поживну цінність, фізичний і хімічний склад, технологію одержання, переробки, транспортування, зберігання і сепарування молока і молокопродуктів (кисломолочних продуктів, масла, сиру), вплив різних факторів на їх склад і властивості. ), ВА609048 Кириллова, Лариса Григорьевна. Технология сыра [Текст] : учеб. пособие / Л. Г. Кириллова, Л. В. Батищева ; Воронежская гос. технологическая академия. - Воронеж : [б.и.], 2000. - 56 с., РА334680 Метельська, Наталія Станіславівна. Формування асортименту плавлених сирів підвищеної біологічної цінності [Текст] : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / Метельська Наталія Станіславівна ; Київський національний торговельно-економічний ун-т. - К., 2005. - 21 с., ВА599343 Туринський, Василь Михайлович. Технологія виробництва овечих сирів в колективних і фермерських господарствах [Текст] / В. М. Туринський [та ін]. - К. : БМТ, 2000. - 135 с., СТ2957 Сири плавлені. Загальні технічні умови [Текст] / розроб. Ю. Орлюк [та ін.]. - Вид. офіц. - На заміну РСТ УРСР 1434-92; Чинний від 01.07.2007. - К. : Держспоживстандарт України, 2007. - III, 14 с., СТ2799 Сир і плавлений сир. Визначення загального вмісту сухих речовин (контрольний метод) (ISO 5534:2004 IDF 4:2004, IDT) [Текст] / пер. і наук.-техн. ред. А. Українець [та ін.]. - Вид. офіц. - Чинний від 01.10.2006. - К. : Держспоживстандарт України, 2007. - IV, 6 с. , ВА716543 Сири [Текст] : довідник / авт.-упоряд. В. С. Тимошенко ; заг. ред. В. Л. Іванов. - Л. : Леонорм-СТАНДАРТ, 2008. - 144 с. НАУКОВІ НАПРЯМИ ОПТИМІЗАЦІЇ СТВОРЕННЯ ЕКОНОМІЧНИХ НОРМ І НОРМАТИВІВ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА МОЛОЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ, ТЕХНОЛОГІЯ СИРУ, НОВЕ В ТЕХНОЛОГІЇ ПЛАВЛЕНИХ СИРІВ, ПРОДУКТОВий ПОРТФЕЛь СИРНОЇ ПРОДУКЦІЇ УКРАЇНИ, ВИКОРИСТАННЯ СИРОВАТКИ У ПРОЦЕСІ ВИРОБНИЦТВА РОЗСІЛЬНИХ СИРІВ, РОЗРОБКА АПАРАТУРНО-ТЕХНОЛОГІЧНОЇ СХЕМИ ВИРОБНИЦТВА М'ЯКИХ СИРІВ ТА РОЗСОЛЬНОГО СИРУ ФЕТА, ТЕХНОЛОГИЯ ПРОИЗВОДСТВА ПЛАВЛЕНОГО СЫРА, Технология производства плавленного сыра., ТЕХНОЛОГИЯ ПРОИЗВОДСТВА ПЛАВЛЕНОГО СЫРА, НОВА ШКАЛА ДЛЯ ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ПЛАВЛЕНИХ СИРІВ І ПЛАВЛЕНИХ СИРНИХ ПРОДУКТІВ, ПРОИЗВОДСТВО ПЛАВЛЕНЫХ СЫРОВ НА ОСНОВЕ СУХИХ ИНГРЕДИЕНТОВ., ДОСЛІДЖЕННЯ АДГЕЗІЙНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ СИРНОЇ ПИЛЮКИ, ВДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДИКИ РОЗРАХУНКУ НОРМАЛІЗАЦІЇ МОЛОКА У ВИРОБНИЦТВІ СИРІВ
|
| 2. |
Запитує: Валерія (13.12.2013) Тема запиту: Доброго дня. Порекомендуйте, будь ласка, літературу для написання реферату про медичні відходи та методи їх обеззараження. |
Ключові слова: медичні відходи -- методи обеззараження відходів -- утилізація медичних відходів
Доброго дня! Сподіваємось, Вам стануть у нагоді наступні джерела. Також рекомендуємо звернутись за допомогою до Національної наукової медичної бібліотеки України (Див. посилання) та самостійно ознайомитись з систематичним картковим каталогом, який розташований у приміщенні головного корпусу НБУВ за адресою: м. Київ, пр. 40-річчя Жовтня, 3. Видання є в НБУВ: ВА731493 "Сучасні медико-екологічні та економічні аспекти при поводженні з відходами виробництва і споживання", конференція (2007 ; Партеніт ). Труди конференції "Сучасні медико-екологічні та економічні аспекти при поводженні з відходами виробництва і споживання", 20-24 травня 2007 р., м. Партеніт (Крим) [Текст] / Рада по вивч. продукт. сил НАН України [та ін.] ; редкол.: Є. М. Маторін [та ін.]. - К. : Т-во"Знання" України, 2007. - 76 с., ВА747549 Промислова екологія : навч. посіб. / С. О. Апостолюк [та ін.]. - 2-ге вид., виправл. і доповн. - К. : Знання, 2012. - 430 с., Ж15205 Пономаренко А. М. Відходи медичної установи як чинник передачі внутрішньо-лікарняних інфекцій / А. М. Пономаренко, А. Г. Салманов // Довкілля та здоров'я . - 2007. - № 1. - С. 41-44., Ж16789 Сагайдак-Нікітюк Р. В. Управління утилізацією відходів у фармацевтичній галузі на логістичних засадах / Р. В. Сагайдак-Нікітюк, О. В. Посилкіна, Я. Г. Онищенко // Запорож. мед. журн . - 2009. - 11, № 3. - С. 120-124. Проблема утилізації небезпечних медичних відходів (на прикладі України та Польщі) / О. Р. Попович, Ю. Й. Ятчишин, М. С. Мальований [та ін.] // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Сер. Хімія, технологія речовин та їх застосування. - Львів, 2008. - № 622. - С. 60-64., Класифікація медичних відходів з урахуванням факторів небезпеки в проекті ДСанПін "Правила поводження з медичними відходами" / М. Г. Проданчук, Л. І. Повякель, О. О. Бобильова, С. П. Бережнов // Современные проблемы токсикологии. - 2012. - № 1. - С. 57-68., Установка для утилізації медичних відходів з відбором тепла / Р. Д. Іскович-Лотоцький, Я. В. Іванчук, В. І. Повстенюк [та ін.] // Збірник наукових праць ВНАУ. Сер. Технічні науки. - Вінниця, 2011. - № 7. - С. 98-103., Національна наукова медична бібліотека України
|
| 3. |
Запитує: Анна (18.10.2016) Тема запиту: Використання цеолітів у харчовій промисловості; Незвичайні властивості цеолітів; Використання цеолітів у науково-дослідній діяльності; Використання цеолітів у спеціалізованому харчуванні; Використання цеолітів у медичних цілях. |
Ключові слова: цеоліт
Добрий день! Сподіваємося, підібрані нами джерела стануть Вам у нагоді. Для додаткового пошуку літератури скористайтесь проектом " Наукова періодика", реферативною базою даних НБУВ. Також рекомендуємо самостійно, при можливості, ознайомитись з систематичним картковим каталогом, який розташований у приміщенні Головного корпусу НБУВ за адресою: проспект 40-річчя Жовтня, 3. Видання є в НБУВ: ДС54780 Лонін О. Ю. Технологічні та біофармацевтичні дослідження мінералу цеоліту з метою використання в фармацевтичній практиці як сорбент : дис... канд. фармац. наук: 15.00.01 / Лонін Олексій Юрійович ; Укр. фармацевт. академія. - Харків, 1996. - 140 с., ДС61920 Крутських Т. В. Розробка складу та технології противиразкового препарату у вигляді гранул на основі природного цеоліту : дис... канд. фармац. наук: 15.00.01 / Крутських Тетяна Василівна ; Укр. фармацевт. академія. - Харків, 1999. - 129 л., Ж24320 Притульська Н. В. Дослідження перспектив використання цеолітів в харчовій галузі / Н. В. Притульська, Є. В. Бондаренко // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 5/11. - С. 4-9. (Досліджено досвід використання цеолітів у харчовій галузі. Вивчено сорбційні та антимікробні властивості цеолітів, що вказує на перспективи їх використання у процесі розробки спеціальних харчових продуктів детоксикаційної дії. Розглянуто здатність цеолітів пригнічувати патогенну мікрофлору харчових систем, що надає підставу для наукових досліджень у напрямку пошуку засобів для подовження термінів зберігання харчових продуктів.) , Ж68462 Рибачук Т. В. Розробка складу та технології таблеток природного цеоліту / Д. В. Рибачук, В. Д. Рибачук, П. П. Пашнев // Фармаком. - 2006. - № 3. - С. 63-66. (Експериментально обгрунтовано застосування методу вологої грануляції для одержання таблеток природного цеоліту. Проведено дослідження процесу грануляції порошку природного цеоліту. Вивчено вплив виду та концентрації зв'язувальних та інших допоміжних речовин на фізико-хімічні, технологічні властивості таблеткових мас і показники якості таблеток. Розроблено склад і запропоновано раціональну технологію виготовлення таблеток.), Ж70307 Рибачук В. Д. Вплив допоміжних речовин на адсорбційну активність таблеток цеоліту природного / В. Д. Рибачук // Зб. наук. пр. співробітників НМАПО ім. П. Л. Шупика. - 2013. - Вип. 22, кн. 4. - С. 403-407. (Цеоліт природний є перспективною речовиною для створення ентеросорбентів у формі таблеток, але це неможливо без застосування допоміжних речовин, більшість з яких впливають на здатність діючої речовини до адсорбції. Мета роботи - вивчити вплив природи та концентрації зволожувача на адсорбційну активність цеоліту природного в таблетках. Матеріали дослідження - порошок цеоліту (0,1 - 0,15 мм), таблетки цеоліту, виготовлені з додаванням 1 - 15 % крохмального клейстеру, розчину полівінілпіролідону та гелю натрію карбоксиметилцелюлози. Кількість адсорбованих іонів амонію визначали з використанням фотоелектроколориметра марки КФК-2, <$Elambda~=~440> нм. Для одержання таблеток на основі цеоліту природного як зв'язуючих речовин доцільно використовувати 1 - 7 % крохмальний клейстер, 1 - 5 % гель натрію карбоксиметилцелюлози та розчин полівінілпіролідону. Висновки: вивчено вплив природи та концентрації зв'язуючих речовин на адсорбційну активність таблеток цеоліту природного. Доведено, що адсорбційна здатність цеоліту знижується у разі підвищення концентрації зволожувача.), Ж14738 Мальований М. С. Дослідження сепарації природних цеолітів / М. С. Мальований // Хім. пром-сть України. - 2001. - № 4. - С. 26-29., Ж69302/Вет.мед. Ветеринарна медицина / ред.: О. М. Царенко. - Суми, 2000. - 143 с. (Розглянуто особливості специфічної профілактики хвороби Марека, етіологію кишкової форми ешеріхозу, а також сучасну концепцію діагностики і профілактики сальмонельозів у птахівництві. Досліджено біологічні властивості польових ізолятів вірусу синдрому зниження несучості - 76, вміст лімфоїдних клітин у паренхімі тимуса курей у постнатальному періоді онтогенезу. Детально проаналізовано вплив природного цеоліту у раціоні курей-несучок на баланс і засвоюваність поживних речовин.) Зайцев О. І. Теоретичне і експериментальне обгрунтування виробництва синтетичного цеоліту та розробка лікарських препаратів на його основі : автореф. дис... д-ра фармац. наук : 15.00.01 / О. І. Зайцев; Нац. фармац. ун-т. - Харків, 2003. - 38 c. , Рибачук В. Д. Вплив допоміжних речовин на адсорбційну активність таблеток цеоліту природного / В. Д. Рибачук // Зб. наук. пр. співробітників НМАПО ім. П. Л. Шупика. - 2013. - Вип. 22(4). - С. 403-407., Курляк І. М. Використання цеолітів у годівлі дійних корів / І. М. Курляк // Наук. вісн. Львів. нац. ун-ту ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2011. - Т. 13, № 4(3). - С. 165-168. , Реферативна база даних, Наукова періодика України, Зал каталогів
|
| 4. |
Запитує: Людмила (18.01.2017) Тема запиту: Доброго дня! Прошу Вашої допомоги у доборі літератури до теми: "Способи утилізації харчових відходів і їх впровадження на Україні". Заздалегідь вдячна! |
Ключові слова: утилізація харчових відходів -- харчові відходи
Доброго дня! Сподіваємось, наступні джерела стануть Вам у нагоді. Також рекомендуємо здійснити самостійний пошук за ключовими словами у базі "Наукова періодика України", реферативній базі даних та у каталозі книжкових видань (див. посилання). Видання є в НБУВ: ВА657193 Бондар І. В. Промислова мікробіологія. Харчова і агробіотехнологія : навч. посіб. / І. В. Бондар, В. М. Гуляєв; Дніпродзерж. держ. техн. університет. - Дніпродзержинськ, 2004. - 280 c. , ВА667716 Запольський А. К. Екологізація харчових виробництв : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / А. К. Запольський, А. І. Українець. - Київ : Вища шк., 2005. - 423 c. , ВА689950 Проблеми збору, переробки та утилізації відходів : зб. матеріалів наук.-практ. конф., 25 - 26 жовт., 2007 р., Одеса / ред. В. М. Небрат. - Одеса, 2007. - 200 c. , ВА629513 Крисанов Д. Ф. Економіко-екологічні проблеми харчової промисловості України / Д. Ф. Крисанов; Ін-т економіки НАН України. - Київ, 2002. - 247 c., РА406355 Севостьянов І. В. Теоретичні основи процесів та обладнання для віброударного зневоднення відходів харчових виробництв : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.12 / І. В. Севостьянов; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2013. - 41 c., Ж62201 Гігієна населених місць : Зб. наук. ст. Вип. 46 / ред.: А. М. Сердюк; Ін-т гігієни та мед. екол. ім. О.М.Марзеєва АМН України. - Київ, 2005. - 605 с. , Ж29409/А Очищення стічних вод харчової промисловості / Х. О. Дерейко, М. С. Мальований, В. В. Дячок, Я. М. Сахневич // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2011. - № 700. - С. 225-230. Стратегія поводження з твердими побутовими відходами у субрегіоні "Західний Донбас" [Електронний ресурс]. - Режим доступу : URL : http://www.pavl.dp.gov.ua/OBLADM/pavlograd_rda.nsf/a57ed39423da8150c2257424002d84e8/6d5348b2eb0dd301c2257d6e003dff1d/$FILE/%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3_%D1%8F%20%D0%A2%D0%9F%D0%92%20_%D0%97%D0%B0%D1%85_%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D0%B9%20%D0%94%D0%BE%D0%BD%D0%B1%D0%B0%D1%81.pdf. - Назва з екрана., Буряк Н. Б. Проблеми збирання, транспортування та утилізації твердих побутових відходів в Україні [Електронний ресурс] / Н. Б. Буряк, С. В. Лукаш. - Режим доступу : URL : http://nltu.edu.ua/nv/Archive/2012/22_05/82_Bur.pdf. - Назва з екрана., Бондар С. М. Дослідження процесів утилізації рослинних відходів харчової галузі методом сушіння в завислому шарі [Електронний ресурс] / С. М. Бондар, О. Б. Чабанова, Т. В. Недобійчук. - Режим доступу : URL : http://www.kdu.edu.ua/EKB_jurnal/2009_2%286%29/40.PDF. - Назва з екрана., Скрипник А. В. Оптимізація утилізації відходів в Україні / А. В. Скрипник, І. С. Міхно // Вісн. Східноєвроп. ун-ту економіки і менеджменту. Сер. Економіка і менеджмент. - 2014. - № 2. - С. 14-26., Міхно І. С. Методи фінансування утилізації відходів. Світовий досвід / І. С. Міхно // Вісн. Східноєвроп. ун-ту економіки і менеджменту. Сер. Економіка і менеджмент. - 2015. - № 1. - С. 33-46., Міхно І. С. Методи утилізації відходів. Світовий досвід / І. С. Міхно // Економіка. Фінанси. Менеджмент: акт. питання науки і практики. - 2015. - № 2. - С. 68-78., Муштрук М. Відходи харчових і переробних виробництв АПК – джерело біопалива / М. Муштрук, Ю. Сухенко, В. Сухенко // Продовольча індустрія АПК. - 2014. - № 1. - С. 10-14., Скоротити кількість харчових відходів, застосовуючи стандарти ISO // Стандартизація. Сертифікація. Якість. - 2013. - № 3. - С. 43. , Тимчак В. С. Економічно технологічна ефективність інновацій використання відходів харчової промисловості / В. С. Тимчак // Вісн. Одес. нац. університету. Сер. Економіка. - 2016. - Т. 21, Вип. 2. - С. 33-37. , Севостьянов І. В. Віброударне зневоднення відходів харчових виробництв / І. В. Севостьянов // Наук. нотатки. - Луцьк, 2015. - Вип. 48. - С. 195-203. , Ромашко І. С. Утилізація жирових відходів переробки риби / І. С. Ромашко, І. О. Мартинюк // Наук. вісн. Львів. нац. ун-ту ветеринар. медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - Львів, 2014. - Т. 16, № 3(4). - С. 148-151., Наукова періодика України, Реферативна база даних, Книжкові видання
|
|
|
|