Віртуальна довідка Тематичний інтернет-навігатор Наукова електронна бібліотека Автореферати дисертацій Реферативна база даних Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Пошуковий запит: (<.>K=ТЕХНОЛОГІЯ$<.>+<.>K=ВИГОТОВЛЕНН$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 32
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1.
Запитує: Добра (09.12.2010) Тема запиту: Видавничо - поліграфічні технології |
Ключові слова: ^Видавничо - поліграфічні технології -- поліграфія -- технологія друкарства -- видавнича справа Видання є в НБУВ: Ж72515 Інноваційна діяльність у видавничо-поліграфічній галузі України / Я.В. Котляревський, О.В. Мельников, Н.І. Передерієнко // Технологія і техніка друкарства: зб. наук. пр. — 2009. — N 1/2. — С. 72-79, Ж70428 Комп'ютерні технології друкарства: Зб. наук. пр. N 5 / Ред.: С.М. Гунько; Укр. акад. друкарства. — Л., 2000. — 401 с. — укp., ВА717190 Обладнання видавничо-поліграфічного виробництва: конспект лекцій / О.І. Пушкар, Є.М. Грабовський, С.І. Дмітрієв; Харк. нац. екон. ун-т. — Х., 2007. — 95 с. — укp., ВА676194 Системний аналіз та оптимізація параметрів книжкових видань: Моногр. / Б.В. Дурняк, І.В. Піх, В.М. Сеньківський. — Л.: Укр. акад. друкарства, 2006. — 197 с. , Р113020 Поліграфічні матеріали і видавничо-поліграфічні технології [Текст] : метод. вказівки до викон. самост. та контр. робіт / уклад. А. І. Степанець, Т. А. Роїк ; Національний технічний ун-т України "Київський політехнічний ін-т". - К. : НТУУ "КПІ", 2007. - 24 с., ВА640641 Ярема, Степан Михайлович. Видавничі поліграфічні технології та обладнання [Текст] : (Загальний курс): Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл., які навчаються за спец. "Видавнича справа та редагування" і "Технологія розроблення, виготовлення та оформлення пакувань" / С. М. Ярема ; Відкритий Міжнародний ун-т розвитку людини "Україна". - К. : Університет "Україна", 2003. - 320 с Поліграфія та видавнича справа на сучасному етапі , СОВРЕМЕННЫЕ ТЕНДЕНЦИИ В СОЗДАНИИ И ИСПОЛЬЗОВАНИИ БУМАГИ ДЛЯ ОФСЕТНОЙ И ЦИФРОВОЙ ПЕЧАТИ, ПОЛІГРАФІЯ І ВИДАВНИЧА СПРАВА, Способи друку та їхнє використання*, Сучасний стан і системні засади функціонування видавничої справи України в умовах глобалізації та кризи, Комп’ютерні технології друкарства
|
| 2.
Запитує: Ляна (15.04.2011) Тема запиту: Курсова робота на тему "Технологія отримання пектинових речовин" |
| 3.
Запитує: Олександр (17.11.2011) Тема запиту: Доброго дня! Я планую організувати лінію фасування меду. Скажіть, у Вас є література, яка б могла мені допомогти, а саме: технологія фасування меду, виробниче обладнання, організація виробництва... Дякую! |
Ключові слова: мед -- технологія -- виробництво -- фасування -- бджільництво
Добрий день! Пропонуємо переглянути наступні матеріали: Видання є в НБУВ: Ж14378 Місце України у світовому виробництві меду / С.А. Чехов // Вісн. аграр. науки. — 2002. — N 3. — С. 84. - (Розглянуто світовий ринок меду, зокрема, його виробництво, експорт та імпорт, визначено місце України на ньому, розглянуто особливості виходу вітчизняних виробників продукції бджільництва на даний ринок.), ВА598792 Мaтеріали ХІІ Міжнародного конгресу Федерації бджолярських організацій країн Центральної і Східної Європи - АПІСЛАВІЇ, (Київ, 14 - 17 трав. 1998 р.) / Ред.: П.І. Прокопович; УААН. Ін-т бджільництва ім. П.І.Прокоповича. — К., 1999. — 262 с. - (Розглянуто актуальні проблеми біології, утримання та розведення медоносної бджоли, профілактики і лікування хвороб бджіл (аскосферозу, нозематозу). Наведено результати досліджень у галузі технології виробництва, переробки, сертифікації та стандартизації продуктів бджільництва, зокрема, розглянуто різні способи одержання маточного молочка, сортові особливості амінокислотного складу меду, специфічний спосіб визначення істинності бджолиної отрути тощо.), Ж69225 Перспектива виробництва вітчизняних продуктів харчування / Л.Д. Білошкуренко, А.О. Попова // Тавр. наук. вісн. — 1999. — Вип. 11, ч. 2. — С. 119-121. , ВА695015 Хвороби бджіл та основи бджільництва: навч. посіб. / О.Є. Галатюк. — Житомир: Полісся, 2006. — 278 с. - Висвітлено технологію ведення бджільництва та клініко-епізотологічні, лабораторні методи діагностики та засоби профілактики хвороб у бджіл. Охарактеризовано анатомію, фізіологію, породи та районування бджіл, бджолину сім'ю, раціональні методи підвищення продуктивності пасік, промислову технологію виробництва меду, квіткового пилку, прополісу, бджолиної отрути та маточного молочка.), ВА 514973 Технология производства и переработки продуктов пчеловодства: Сб. науч. тр./ НИИ пчеловодства; Отв. ред. Ю.Н. Кирьянов.- Рыбное, 1989.- 147 с., ВА639084 Настольная книга пчеловода [Текст] / Н. А. Тихомирова. - Х. : Фолио ; Х. : Единорог, 2003. - 511 с. - Основний фонд, ВА561669 Филиппов, Петр Иванович. Природы дар бесценный [Текст] : мед и другие продукты пчеловодства в питании и медицине / П. И. Филиппов, А. Г. Бутов. - Ставрополь : Кн. изд-во, 1991. - 158 с., ВА634671 Продукты пчеловодства: 1200 полезных советов [Текст] / сост. В. П. Забоенков. - Донецк : ООО ПКФ "БАО", 2002. - 192 с. - Основний фонд, СТ2827 Мед натуральний. Технічні умови [Текст] / розроб. Л. Боднарчук [та ін.]. - Вид. офіц. - Зі скасуванням ГОСТ 19792-87; Чинний від 01.01.2007. - К. : Держспоживстандарт України, 2007. - III, 21 с.: рис., табл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с. 21. - Основний фонд, СТ3459 Мед із фітодобавками. Технічні умови [Текст]. - Вид. офіц. - Чинний від 2007-07-01. - К. : Держспоживстандарт України, 2008. - IV, 10 с. - (Національний стандарт України). - Основний фонд, Старков В.Е. Как опредилить качество меда. , Ряховский В.И. Мед, воск, прополис. , ВА 556597 Кривцов, Николай Иванович, Лебедев, Вячеслав Иванович. Получение и использование продуктов пчеловодства.- М.: Нива России, 1993.- 285 с., Аганин, Анатолий Васильевич. Мед и его исследование. Стратегічні аспекти управління підприємством- виробником меду., О таре для хранения меда
|
| 4.
Запитує: Ірина (22.12.2011) Тема запиту: Технологія виготовлення плавлених сирів, їх асортимент, хімічний склад. Особливості приготування ковбасних сирів, продуктовий розрахунок. предмет - харчові технології. Дякую за допомогу в пошуку. |
Примітка: написание курсовой Ключові слова: виготовлення плавлених сирів -- харчові технології -- продуктовий розрахунок -- ковбасні сири
Добрий день! На Ваш запит пропонуємо: Видання є в НБУВ: РА333335 Бовкун, Алла Олександрівна. Дослідження фізико-хімічних процесів плавлення і розробка технології пастоподібних плавлених сирів з використанням кисломолочного сиру [Текст] : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.04 / Бовкун Алла Олександрівна ; Національний ун-т харчових технологій. - К., 2004. - 20 с., Ж14378 Єресько Г.О., Гуляєв-Зайцев Вісник аграрної науки. - 2001.-№9.- С.62-64.С.С., Бовкун А.О. Фізико-хімічні процесі виробництва пастоподібних плавлених сирів на основі кисломолочного сиру, Ж28338 Харчова і переробна промисловість - 2002 - №9.-С.22-23. Бовкун А.О. Високоякісні плавлені сири, Ж69944 Вдосконалення технології і розробка нормативної документації на виробництво м'яких сирів / Г.М. Ножечкіна // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. — 2010. — N 1. — С. 67-71.(На базі аналізу одержаних результатів досліджень складу та якості молока у східному регіоні лісостепової природнокліматичної зони України підібрано й перевірено за виробничих умов раціональні технологічні операції для усунення окремих вад та поліпшення сиропридатності молока; експериментально визначено середньомісячні розрахункові коефіцієнти й спрощено методику розрахунку нормалізації; розраховано сезонні норми втрат і витрат сировини. Це дозволило вдосконалити традиційні технології м'яких сичужних сирів Камамбер і Брі й розробити нормативну документацію ТУ У 15.5-20025019-002:2009 "Сири м'які". Вдосконалені технології м'яких сирів впроваджено у виробництво.), Ж14378 Використання зернових наповнювачів при виробництві сиркових виробів / Л.А. Млечко, Т.В. Пічкур // Вісн. аграр. науки. — 2002. — N 6 . — С. 71-73. , Ж69765/тов. Вісник Львівської комерційної академії / Ред.: Б.Д. Семак. — Л., 2008. — 190 с.( Розглянуто питання виробництва екологічно чистих харчових продуктів в Україні. Проаналізовано шляхи та напрями покращення споживних властивостей кондитерських виробів на вафельній основі, асортименту плавлених сирів, кавових напоїв, мармеладу. ), ВА578615 Молочна справа: Підруч. для студ. і викл. вузів / Р.Й. Кравців, В.І. Хоменко, Я.Ю. Островський. — К.: Вища школа, 1998. — 279 с. (Описано поживну цінність, фізичний і хімічний склад, технологію одержання, переробки, транспортування, зберігання і сепарування молока і молокопродуктів (кисломолочних продуктів, масла, сиру), вплив різних факторів на їх склад і властивості. ), ВА609048 Кириллова, Лариса Григорьевна. Технология сыра [Текст] : учеб. пособие / Л. Г. Кириллова, Л. В. Батищева ; Воронежская гос. технологическая академия. - Воронеж : [б.и.], 2000. - 56 с., РА334680 Метельська, Наталія Станіславівна. Формування асортименту плавлених сирів підвищеної біологічної цінності [Текст] : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / Метельська Наталія Станіславівна ; Київський національний торговельно-економічний ун-т. - К., 2005. - 21 с., ВА599343 Туринський, Василь Михайлович. Технологія виробництва овечих сирів в колективних і фермерських господарствах [Текст] / В. М. Туринський [та ін]. - К. : БМТ, 2000. - 135 с., СТ2957 Сири плавлені. Загальні технічні умови [Текст] / розроб. Ю. Орлюк [та ін.]. - Вид. офіц. - На заміну РСТ УРСР 1434-92; Чинний від 01.07.2007. - К. : Держспоживстандарт України, 2007. - III, 14 с., СТ2799 Сир і плавлений сир. Визначення загального вмісту сухих речовин (контрольний метод) (ISO 5534:2004 IDF 4:2004, IDT) [Текст] / пер. і наук.-техн. ред. А. Українець [та ін.]. - Вид. офіц. - Чинний від 01.10.2006. - К. : Держспоживстандарт України, 2007. - IV, 6 с. , ВА716543 Сири [Текст] : довідник / авт.-упоряд. В. С. Тимошенко ; заг. ред. В. Л. Іванов. - Л. : Леонорм-СТАНДАРТ, 2008. - 144 с. НАУКОВІ НАПРЯМИ ОПТИМІЗАЦІЇ СТВОРЕННЯ ЕКОНОМІЧНИХ НОРМ І НОРМАТИВІВ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА МОЛОЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ, ТЕХНОЛОГІЯ СИРУ, НОВЕ В ТЕХНОЛОГІЇ ПЛАВЛЕНИХ СИРІВ, ПРОДУКТОВий ПОРТФЕЛь СИРНОЇ ПРОДУКЦІЇ УКРАЇНИ, ВИКОРИСТАННЯ СИРОВАТКИ У ПРОЦЕСІ ВИРОБНИЦТВА РОЗСІЛЬНИХ СИРІВ, РОЗРОБКА АПАРАТУРНО-ТЕХНОЛОГІЧНОЇ СХЕМИ ВИРОБНИЦТВА М'ЯКИХ СИРІВ ТА РОЗСОЛЬНОГО СИРУ ФЕТА, ТЕХНОЛОГИЯ ПРОИЗВОДСТВА ПЛАВЛЕНОГО СЫРА, Технология производства плавленного сыра., ТЕХНОЛОГИЯ ПРОИЗВОДСТВА ПЛАВЛЕНОГО СЫРА, НОВА ШКАЛА ДЛЯ ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ПЛАВЛЕНИХ СИРІВ І ПЛАВЛЕНИХ СИРНИХ ПРОДУКТІВ, ПРОИЗВОДСТВО ПЛАВЛЕНЫХ СЫРОВ НА ОСНОВЕ СУХИХ ИНГРЕДИЕНТОВ., ДОСЛІДЖЕННЯ АДГЕЗІЙНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ СИРНОЇ ПИЛЮКИ, ВДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДИКИ РОЗРАХУНКУ НОРМАЛІЗАЦІЇ МОЛОКА У ВИРОБНИЦТВІ СИРІВ
|
| 5.
Запитує: Катерниа (04.01.2012) Тема запиту: Допоможіть, будь ласка, з підбором літератури на тему "Визначення кріоскопічної температури морозива" |
Ключові слова: кріоскопічна температура -- морозиво -- технологія -- виробництво
Добрий день! Пропонуємо переглянути наступні джерела: Видання є в НБУВ: ВА734446 Технологія морозива [Текст] : навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / І. І. Бартковський [та ін.] ; Нац. ун-т харч. технологій [та ін.]. - К. : [б. в.], 2010. - 246, [20] с. : рис., табл. - Бібліогр.: с. 218-219. - 800 экз., ВА717313 Технологія виробництва молока і молочних продуктів: підручник / М.І. Машкін, Н.М. Париш. — К.: Вища освіта, 2006. — 351 с. - (Описано склад і джерела формування основних компонентів молока, розкрито його властивості та фактори впливу на них. Охарактеризовано технологічні процеси виробництва цільномолочних продуктів, масла, сиру, морозива, молочних консервів, продуктів із знежиреного молока, маслянки та молочної сироватки з використанням високопродуктивних потокових технологічних ліній.), ВА668338 Технологія незбираномолочних продуктів: Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Т.А. Скорченко, Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, О.В. Кочубей; Нац. ун-т харч. технологій. — Вінниця: Нова Кн., 2005. — 261 с. - (Показано можливості покращання технологічного процесу виробництва морозова на основі застосування нетрадиційної сировини. Встановлено вплив технологічних факторів на структуру морозива.), ВА717313 Технологія виробництва молока і молочних продуктів: підручник / М.І. Машкін, Н.М. Париш. — К.: Вища освіта, 2006. — 351 с. - (Описано склад і джерела формування основних компонентів молока, розкрито його властивості та фактори впливу на них. Охарактеризовано технологічні процеси виробництва цільномолочних продуктів, масла, сиру, морозива, молочних консервів, продуктів із знежиреного молока, маслянки та молочної сироватки з використанням високопродуктивних потокових технологічних ліній.), ВА722697 Товарознавчі аспекти підвищення якості морозива з використанням нетрадиційних добавок рослинного та тваринного походження: монографія / А.М. Чуйко, О.Є. Шевченко, Г.І. Дюкарева; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2009. — 142 с. - (Розглянуто наукові та практичні передумови формування якості морозива з використанням нетрадиційних домішок рослинного та тваринного походження. Показано роль багатокомпонентних сумішей у раціональному харчуванні, наведено товарознавчу характеристику морозива. Описано хімічний склад, функціональні та структурно-механічні властивості молочно-білкового концентрату (копреципітату) з еламіном як перспективного напівфабрикату для виробництва морозива. Обгрунтовано шляхи підвищення якості молочного, вершкового морозива та пломбіру з використанням копреципітату та еламіну, розроблено раціональні технології його виробництва. Наведено результати комплексного й інтегрального оцінювання якості нових видів морозива, зокрема, під час зберігання.) МЕТОДИКА ГІДРОДИНАМІЧНОГО ТА ТЕПЛОВОГО РОЗРАХУНКУ ВДОСКОНАЛЕНОГО ФРИЗЕРА, Технологія морозива: Загальні технологічні операції., МОДЕЛЮВАННЯ КОНТАКТНОГО ЗАМОРОЖУВАННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ, "Особенности определения холодильной нагрузки при производстве мороженого", РАСЧЕТ ПРОДОЛЖИТЕЛЬНОСТИ ЗАМОРАЖИВАНИЯ ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ
|
| 6.
Запитує: Руслана (03.09.2012) Тема запиту: Дякую за попередню відповідь, я обовязково опрацюю запропоновану Вами літературу. Але, на жаль, серед запропонованих Вами джерел немає безпосередньо монографій або статей, які стосуються системи трансферу технологій саме ЯПОНІЇ. Будь-ласка, надайте інформацію, щодо Японії в контексті трансферу технологій. Дякую |
Примітка: монографії, наукові статті Ключові слова: ТРАНСФЕР -- ТЕХНОЛОГІЯ -- ЯПОНІЯ
Доброго дня! На жаль, інформації, яка стосується саме Японії, обмаль. Пропонуємо Вам переглянути наступні матеріали, де міститься інформація загального характеру. Падучак Б. М. Порівняльно-правовий аналіз захисту економічної конкуренції у сфері трансферу технологій в Україні та за кордоном / Б. М. Падучак // Теоретичні і практичні аспекти економіки та інтелектуальної власності. - 2009. - № 17. - С. 71-76., Хворост О. О. Міжнародні аспекти ефективності трансферу технологій / О. О. Хворост // Інноваційна економіка. - 2012. - № 27. - С. 52-56., Статьи "Международный трансфер технологий", Галан Н. І. ЯПОНСЬКІ УНІВЕРСИТЕТИ У «ПОТРІЙНІЙ СПІРАЛІ»: ПРИКЛАД ТОХОКУ // Наука та інновації. - 2010. Т. 6, № 3. - С. 55-65., Швецов Д.Е. Сравнительный анализ государственной инновационной политики стран мировой "триады"., МЕРКУЛОВ Н. Н. ПРОБЛЕМЫ ТРАНСФЕРА УПРАВЛЕНЧЕСКИХ ТЕХНОЛОГИЙ / Н. Н. Меркулов // ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ. - 2011. - № 2 (10). - С. 10 - 15., Буняк Н. М. ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД ФОРМУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНИХ ІННОВАЦІЙНИХ СИСТЕМ // ВіСНИК Чернівецького торговельно-економічного інституту. ЕКОНОМІЧНІ НАУКИ. - Чернівці, 2011.- Вип. 2. (42). - Ч. 1., Кондаурова І.О. СВІТОВІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНИХ ІННОВАЦІЙНИХ СИСТЕМ В УМОВАХ ЕКОНОМІКИ ЗНАНЬ / І. О. Кондаурова // ВІСНИК ДОНЕЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ. СЕР. В: ЕКОНОМІКА І ПРАВО. - 2011. - ВИП.1. - Т.1. - С. 142 - 147.
|
| 7.
Запитує: олена (25.10.2012) Тема запиту: Результати наукових досліджень у галузі технології виробництва продукції звірівництва |
Примітка: у вигляді реферату приблизно на 10-15 сторінок Ключові слова: звірівництво -- технологія виробництва
Доброго дня! У відповідь на Ваш запит повідомляємо , що згідно до Правил роботи сервісу «Віртуальна бібліографічна довідка» НБУВ, ми не розлядаємо запити, пов'язані з наданням готових рефератів, курсових робіт тощо ( пункт № 9.2). Щодо теми Вашого запиту , рекомендуємо проглянути наступний список джерел: Видання є в НБУВ: ВА749348 Технологія виробництва продукції кролівництва та звірівництва [Текст] : навч. посіб. / Г. А. Коцюбенко [та ін.]. - Миколаїв : МДАУ, 2011. - 431 с. , ВА606245 Загальне звірівництво: Навч. посіб. для студ. с.-г. та біол. вищ. навч. закл. / А.П. Китаєва. — О.: Друк, 2001. — 216 с. — Бібліогр.: 71 назв. — укp., ВА709092 Мирось В.В. Кролівництво і звірівництво: навч. посіб. / В.В. Мирось ; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В.Докучаєва. — Х., 2008. — 215 с. — укp., Ж14378 Вакуленко І.С. Система виробництва продукції хутрового звірівництва і кролівництва / І.С. Вакуленко // Вісн. аграр. науки . — 2006. — N 3/4 (спец.вип.). — С. 141-142. — укp., Ж69783 Китаєва А.П. Сучасний стан та перспективи розвитку хутрового звірівництва кліткового утримання / А.П. Китаєва // Аграр. вісн. Причорномор'я : Зб. наук. пр. — 1999. — Вип. 3 (6). — С. 359-363. — укp. Вакуленко І. С., СТВОРЕННЯ І НАПРЯМИ НАУКОВОЇ РОБОТИ ЛАБОРАТОРІЇ КЛІТКОВОГО ЗВІРІВНИЦТВА І КРОЛІВНИЦТВА / Вакуленко І. С., Корх О. В., Зуб О. В. // Науково-технічний бюлетень ІТ НААН. - 2012. - № 107. С. 35 - 38., Свириденко К. О. ЧИННИКИ, ЩО ВПЛИВАЮТЬ НА ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ НУТРІЇВНИЦТВА [ Електронний ресурс ] / Свириденко К. О. - Режим доступу : URL : http://www.nbuv.gov.ua/portal/Chem_Biol/Npkau/econ/2010_128/Files_128/10skopcn.pdf. - Назва з екрану., Жуйков Г.Є. СТАН ТА РОЗВИТОК РИНКУ ХУТРОВОЇ СИРОВИНИ В УКРАЇНІ / Жуйков Г. Є. // Вісник Сумського національного аграрного університету . Сер. Економіка. - 2011. - Вип. 5/1. - С. 32 - 34., РА383792 Свириденко К. О. Економічна ефективність нутріївництва в сільськогосподарських підприємствах: автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / К. О. Свириденко ; Харк. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка. — Х., 2011. — 20 с. — укp. , РА343597 Жинчин М.Я. Підвищення економічної ефективності хутрового звірівництва: Автореф. дис... канд. екон. наук / М.Я. Жинчин ; Нац. наук. центр "Ін-т аграр. економіки" УААН. — К., 2006. — 20 с
|
| 8.
Запитує: Ірина (11.04.2013) Тема запиту: Добрий день! Допоможіть будь ласка знайти інформацію (статті або книги) на тему "Книжкова торгівля". А саме організація, технологія книжкової торгівлі, історія розвитку, книжкова торгівля і бібліотеки. Заздалегідь спасибі. |
Ключові слова: книжкова торгівля -- організація книжкової торгівлі -- історія книжкової торгівлі
Доброго дня! Пропонуємо Вам переглянути перелік літератури. Також рекомендуємо самостійно ознайомитися з систематичним картковим каталогом, відвідати Читальний зал бібліотекознавчої літератури, які розташовані у приміщенні головного корпусу НБУВ за адресою: проспект 40 - річчя Жовтня, 3. Видання є в НБУВ: ВА703432 Григорова З. В. Статистика діяльності книготорговельних підприємств: навч. посіб. / З.В. Григорова, Я.В. Котляревський. — Л.: Укр. акад. друкарства, 2008. — 88 c. , ВА674361 Видавці та книгорозповсюджувачі в Україні : Довід. / Книжк. палата України / Уклад.: І.О. Погореловська. — 5-е вид., змін. та доп. — К., 2006. — 348 с. , Ж72515 Козій К. Огляд стану книговидання та книгорозповсюдження за часів незалежної України / К. Козій // Технологія і техніка друкарства . — 2011. — N 2. — С. 178-180. , Ж72515 Дерев'янко І. О. Інтеграція комунікаційної та інформаційної діяльності суб'єктів книжкового ринку України / І.О. Дерев'янко // Технологія і техніка друкарства . — 2011. — N 2. — С. 108-114. , Ж72515 Ковба Ж. М. Досвід та сучасний стан мережевих книгарень провідних країн світу та України / Ж.М. Ковба, А.О. Луценко // Технологія і техніка друкарства . — 2011. — N 2. — С. 94-100., Ж72515 Корнійчук А. П. Мережеві книгарні в сучасному книготорговельному просторі України / А.П. Корнійчук // Технологія і техніка друкарства . — 2011. — N 1. — С. 167-172., Ж72515 Юрасова Ю. С. Соціальні та економічні проблеми менеджменту виставково-ярмаркової діяльності у книжковому бізнесі України / Ю.С. Юрасова // Технологія і техніка друкарства : зб. наук. пр. — 2009. — N 1/2. — С. 124-130. , Ж70173 Козак Р. О. Узагальнена модель системи проектування книжкових видань / Р.О. Козак // Наук. зап. : наук.-техн. зб. — 2004. — N 7. — С. 63-66., Ж15184 Григорова З. Добре забуте старе? (ще раз про книжкову торгівлю в Україні) / З. Григорова, Ж. Ковба, О. Барзилович // Вісн. Кн. палати . — 2010. — N 1. — С. 7-10. , Ж15184 Халікян Н. Інноваційні технології книговидання і книгорозповсюдження в умовах економічної кризи з використанням веб-технологій / Н. Халікян // Вісн. Кн. палати . — 2010. — N 4. — С. 15-17. , Ж15184 Грет Г. Сучасні канали розподілу книжкових товарів / Г. Грет // Вісн. Кн. палати . — 2005. — N 3. — С. 5-7. Сажок О. В. Організація книжкової торгівлі церковними православними братствами Волинської губернії у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. / О. В. Сажок // Історичні студії Волинського національного університету імені Лесі Українки. - 2010. - Вип. 3. - С. 40-46., Сулима-Камінська І. В. Цензурні органи в українських губерніях Російській імперії: історико-правовий аспект [Електронний ресурс] / І. В. Сулима-Камінська. - Режим доступу : URL : http://archive.nbuv.gov.ua/portal/Soc_Gum/Gileya/2012_57/Gileya57/I8_doc.pdf. - Назва з екрану., Афонін О. Українські книжкові реалії 2010-го [Електронний ресурс] / О. Афонін. - Режим доступу : URL : http://archive.nbuv.gov.ua/portal/soc_gum/vkp/2011_3/st_1.pdf. - Назва з екрану., Сошинська Я. Управління якістю обслуговування спожівачів у книготоргівлі / Я. Сошинська, А. Дмитрик // Збірник наукових праць. Дослідження міжнародної економіки. - 2011. - № 1. - С. 227-237.
|
| 9.
Запитує: Євгеній Кравцов (16.01.2014) Тема запиту: Добрий день! Я є жителем с. Білогородка та цікавлюcь історією свого села. За допомогою електронного пошуку я знайшов наступну карту, з якою хотів би ознайомитись 45403 План местечку Белогородки... [Карти ; Рукопис] ; Б. м-ба. - Б. м. : [б. и.], [1750]. - 1 пл. : цв. ; 62х76 см. - Рукоп. Техніка виготовлення: Рукоп. На сайті є інформація, що бібліотека надає послуги з копіювання на платній основі. Яким чином я міг би отримати цю карту у сканованому вигляді на свою електронну адресу. Оплату послуг гарантую. Дякую, Євгеній. |
Ключові слова: МБА
Доброго дня! У відповідь на Ваш запит рекомендуємо звернутися за допомогою до Відділу міжбібліотечного абонемента НБУВ за e-mail: [email protected] , [email protected] , тел. 044-524-33-98 з приводу копіювання та доставки електронних копій документів згідно з переліком платних послуг, які надаються у Відділі міжбібліотечного абонемента НБУВ (див. посилання). Відділ міжбібліотечного абонемента
|
| 10.
Запитує: Юлія (03.03.2015) Тема запиту: Добрий день! Порекомендуйте, будь ласка, літературу, в якій буде йтися про нормування умов праці для користувачів Інтернет-технологіями в читальному залі та нормування мікроклімату у бібліотеках. Дякую! |
| 11.
Запитує: Христина (05.03.2015) Тема запиту: Доброго дня! Чи є в наявності у Вас: - ДСТУ 2023-91 Деталі швейних виробів. Терміни та визначення; - ДСТУ 2027-92 Вироби швейнi й трикотажнi. Термiни та визначення; - ДСТУ 2033-92 Вироби швейні. Дефекти. Терміни та визначення; - ДСТУ 2119-93 Технологія швейно-трикотажного виробництва. Терміни та визначення; - ДСТУ 2162-93 Технологія швейного виробництва. Терміни та визначення . Спасибі. |
Примітка: Державні стандарти України. Швацька промисловість. Ключові слова: ДСТУ -- Державні стандарти України
Доброго дня! У відповідь на Ваш запит повідомляємо, що необхідні Вам документи у фондах НБУВ не зберігаються.
|
| 12.
Запитує: Любов (23.04.2015) Тема запиту: Доброго дня! Скажіть будь ласка, як у Вас замовити дисертацію Поташової Л.М. на тему: "Екологічно безпечна технологія вирощування квасолі на чорноземах східного Лісостепу України". Хочу прочитати роботу, але ніяк не можу знайти, тільки автореферат дисертації знаходжу. З повагою Краєвська Л.С. |
| 13.
Запитує: Богдан (14.09.2015) Тема запиту: Доброго дня! Необхідна інформація про наявну у Вашій бібліотеці літературу по технологіях очищення каналів, побудованих людиною і підтримки проточності води у них (технології, які не допускають стоячої води, замулювання каналу, цвітіння, надмірного заростання водоростями). Як про старі технології і методи, так і про новітні. При цьому бажано більше інформації саме про нові. Інформація необхідна для опрацювання у структурних підрозділах Київміськадміністрації з метою знайти оптимальні методи очистки та підтримки проточності води Русанівського обвідного каналу у Дніпровському районі столиці України. Щиро дякую! |
Ключові слова: технології очищення каналів -- підтримка проточності води
Доброго дня! Пропонуємо переглянути наступний список джерел. Також радимо здійснити самостійний пошук у систематичному картковому каталозі, розташованому в головному корпусі НБУВ за адресою: м. Київ, проспект 40-річчя Жовтня, 3 (Див. посилання). Видання є в НБУВ: ВА487395 Автоматизация и управление процессами очистки и транспорта воды : сб. науч. тр. / ВИНИИ ВОДГЕС. - Москва, 1988. - 114 с., ВА607285 Белов В. А. Противофильтрационные мероприятия на малых водоемах / В. А. Белов. - Ростов на Дону : СКНЦ ВШ, 2000. - 191 с., В84179 Гордон И. Л. Водоочистители. - Москва-Ленинград, 1932. , ВА436102 Веселов Ю. С. Водоочистное оборудование : конструирование и использование. - Ленинград : Машиностроение., 1985. - 232 с., ДС59068 Абилов Фазиль Адиль оглы. Интенсификация и автоматизация управления технологических процессов очистки природных и сточных вод : дис... д-ра техн. наук: 05.23.04 / Абилов Фазиль Адиль оглы ; Апшеронская региональная акционерная водная компания, НИИ "АзерСУГЕО". - Баку, 1998. - 279 л. + прил., РА300161 Абілов Фазіль Аліль огли. Інтенсифікація і автоматизація управління технологічних процесів очищення природних і стічних вод : автореф. дис... д-ра техн. наук: 08.23.04 / Абілов Фазіль Аліль огли ; Київський держ. технічний ун-т будівництва і архітектури. - Київ, 1998. - 30 с., РА300162 Абилов Фазиль Адиль оглы. Интенсификация и автоматизация управления технологических процессов очистки природных и сточных вод : автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.23.04 / Абилов Фазиль Адиль оглы ; Киевский гос. технический ун-т строительства и архитектуры. - Київ, 1998. - 32 с. Поджаренко В. О. Дослідження метрологічних характеристик вимірювального каналу для магнітогідродинамічної технології очищення води [Електронний ресурс] / В. О. Поджаренко, В. Ю. Шабатура, А. М. Грицюк. – Режим доступу : URL : http://vlp.com.ua/files/06_2.pdf. – Назва з екрана., Зал каталогів
|
| 14.
Запитує: Татьяна (02.02.2016) Тема запиту: Помогите найти материалы по данной теме за последнии 5 лет "Технологія обліку та аудиту розрахунків з оплати праці" |
Ключові слова: оплата праці -- розрахунок оплати праці -- облік і аудит
Доброго дня! Сподіваємось, Вам стануть у нагоді наступні джерела. Також рекомендуємо здійснити додатковий самостійний пошук у базі "Наукова періодика України" (див. посилання) і реферативній базі даних НБУВ (див. посилання). Видання є в НБУВ: ВА740037 Пожуєва Т. О. Формування інноваційних засад управління фондом оплати праці / Пожуєва Т. О., Гамова О. В. ; Запоріз. держ. інж. академія. - Запоріжжя : ЗДІА, 2011. - 249 с. , ВА764441 Ломоносов А. В. Управління оплатою праці у вищій освіті / А. В. Ломоносов. - Миколаїв : Іліон, 2012. - 719 с., ВА705109 Дарманська Г. О. Облік розрахунків з оплати праці : навч. посібник: лекції, завдання для виконання практ. заняття (ділова гра), підбір документів для виконання практ. завдання, завдання для самост. виконання / Г. О. Дарманська, Т. В. Рижа ; Хмельницький ун-т управління та права. - Київ : КНТ, 2009. - 336 c. , ВА738172 Вербило О. Ф. Бухгалтерський облік у бюджетних установах : навч. посіб. / О. Ф. Вербило, Т. П. Кондрицька; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - 2-ге вид., доповн. і переробл. - Київ, 2010. - 461 c. (Висвітлено методологію, методику та організацію бухгалтерського обліку (БО) в бюджетних установах з урахуванням вимог нормативно-законодавчої бази та Плану рахунків бюджетних установ. Розкрито теоретичні основи побудови регістрів синтетичного й аналітичного обліку, особливості БО в системі комп'ютерних технологій. Увагу приділено обліку доходів, грошових коштів і видатків загального фонду, необоротних активів, запасів, розрахунків та зобов'язань, розрахунків з оплати праці, власного капіталу, доходів і видатків спеціального фонду, виробничих витрат і доходів від реалізації.), ВА736564 Лень В. С. Фінансовий облік : навч. посіб. / В. С. Лень. - Київ : Академія, 2011. - 608 c. (Висвітлено сутність, функції, завдання, принципи, елементи й особливості побудови бухгалтерського обліку. Розкрито особливості обліку грошових коштів і документів, власного капіталу, дебіторської заборгованості, необоротних матеріальних і нематеріальних активів, інвестицій, коротко- та довгострокових зобов'язань, розрахунків з оплати праці та позабалансового обліку. Наведено інформацію про бухгалтерські регістри, бартерні операції, види короткострокових кредитів банку, відповідальність за порушення строків виконання зобов'язань перед бюджетом.), ДС134695 Труфен А. О. Облік та контроль видатків на оплату праці в вищих навчальних закладах : дис... канд. екон. наук : 08.00.09 / Труфен Алла Олегівна ; Київ. нац. торг.-екон. університет. - Київ, 2012. - 291 арк., ДС128917 Щирба І. М. Облік оплати праці та аудит її ефективності : дис... канд. екон. наук : 08.00.09 / Щирба Ірина Маркіянівна ; Терноп. нац. екон. університет. - Тернопіль, 2011. - 362, [6] арк. , РА371789 Мельянкова Л. В. Облік і контроль оплати праці в сільськогосподарських підприємствах : автореф. дис... канд. екон. наук : 08.00.09 / Мельянкова Людмила Василівна ; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - Київ, 2010. - 22 с. , РА388686 Саух І. В. Бухгалтерський облік і контроль затрат на оплату праці в умовах ресурсозбереження : автореф. дис... канд. екон. наук : 08.00.09 / Саух Ірина Василівна ; Житомир. держ. технол. університет. - Житомир, 2012. - 21 с., РА401849 Юрчук Н. П. Організація обліку праці та її оплати на сільськогосподарських підприємствах : автореф. дис... канд. екон. наук : 08.00.09 / Юрчук Наталія Петрівна ; Нац. акад. аграр. наук, Нац. наук. центр "Ін-т аграр. економіки". - Київ, 2013. - 21 с. Тищенко В. Б. Особливості організації обліку розрахунків з оплати праці в бюджетних установах / В. Б. Тищенко // Управління розвитком. - 2013. - № 12. - С. 73-75., Ярмішко С. В. Сучасні проблеми обліку розрахунків з оплати праці та шляхи їх удосконалення / С. В. Ярмішко // Управління розвитком. - 2013. - № 15. - С. 140-142., Потриваєва Н. В. Стан та перспектива обліку розрахунків з оплати праці: теоретичний аспект / Н. В. Потриваєва, І. В. Савченко // Екон. форум. - 2014. - № 1. - С. 243-249 ., Кононова І. В. Аудит розрахунків з оплати праці та типові порушення, виявлені при його проведенні [Електронний ресурс] / І. В. Кононова, Н. Б. Хлиніна. – Режим доступу : URL : http://nbuv.gov.ua/UJRN/eui_2013_1_30 . – Назва з екрана., Хома Д. М. Проблеми обліку та аудиту розрахунків з оплати праці в умовах економічної кризи / Д. М. Хома // Наука й економіка. - Житомир, 2013. - Вип. 3. - С. 73-76., Наукова періодика України, Реферативна база даних "Україніка наукова"
|
| 15.
Запитує: Марина (13.04.2016) Тема запиту: Здрастуйте! Підкажіть, будь ласка, як я можу знайти інформацію по даній темі: "Технологія вирощування курей яєчного напрямку, м'ясної продуктивності". |
Ключові слова: кури яєчного напрямку -- кури м'ясної продуктивності -- технологія вирощування
Доброго дня! Сподіваємось, Вам стануть у нагоді наступні джерела. Також рекомендуємо здійснити самостійний додатковий пошук у базі "Наукова періодика України" (див. посилання) та реферативній базі даних НБУВ (див. посилання). Видання є в НБУВ: ВА612023 Сікачина В. І. Вирощування і розведення курей / В. І. Сікачина, В. І. Оненко. - Київ, 2001. - 112 с., РА292411 Тімофєєв В. М. Вирощування і утримання яєчних курей в широкогабаритних пташниках з різними системами створення мікроклімату : автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.00.17 / Тімофєєв Володимир Миколайович ; УААН, Ін-т тваринництва. - Харків, 1996. - 21 с., РА347110 Кульбаба С. В. Ресурсозберігаючі технологічні прийоми вирощування і утримання курей : автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.04 / Кульбаба Сергій Володимирович ; УААН, Ін-т тваринництва. - Харків, 2006. - 19 с., РА305194 Герман Є. В. Удосконалення специфічної профілактики вірусних інфекцій при вирощуванні курчат : автореф. дис... канд. вет. наук : 16.00.03 / Герман Євген В'ячеславович ; УААН, Ін-т експерим. і клін. вет. медицини. - Харків, 1999. - 24 с., РА412687 Орлюк Т. М. Санітарно-гігієнічне обґрунтування використання намагніченої води при вирощуванні курчат-бройлерів : автореф. дис... канд. вет. наук : 16.00.06 / Орлюк Тетяна Михайлівна ; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - Київ, 2015. - 22 с. Свириденко О. І. Використання факторів стимулювання росту при вирощуванні курчат-бройлерів : автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.04 / Свириденко Олексій Іванович ; Херсон. держ. аграр. університет. - Херсон, 2005. - 19 с. (Уперше за результатами комплексних порівняльних досліджень одержано дані щодо впливу кольорів освітлення зони годівлі, кормів і годівниць на кормову поведінку, ріст, продуктивні якості, анатомічні, гістологічні, біохімічні та гематологічні показники курчат-бройлерів. Розроблено спосіб стимулювання їх росту, що передбачає згодовування комбікорму жовтого кольору з годівниць червоного, що сприяє кращому споживанню корму (на 5,5 %) і забезпечує за умов кліткового та підлогового вирощування підвищення живої маси птиці відповідно на 7,5 та 8,5 %, середньодобових приростів живої маси - на 7,6 та 8,6 %, збереженості поголів'я - на 1,5 та 2 %. Установлено, що у разі використання запропонованого способу збільшується маса патраних тушок на 10,9 та 11,5 %, а їстивних частин - на 13,2 та 13,8 % відповідно.), Крижанівська О. П. Гігієнічна оцінка та обгрунтування використання гліцинату марганцю при вирощуванні курчат-бройлерів : автореф. дис... канд. вет. наук : 16.00.06 / Крижанівська Ольга Петрівна ; Нац. аграр. ун-т. - Київ, 2007. - 20 с. (Удосконалено спосіб одержання гліцинату марганцю з сульфату марганцю та гліцерину, що дало можливість підвищити вихід продукту реакції до 75 %. На підставі результатів досліджень щодо вивчення впливу гліцинату марганцю на клініко-гематологічні показники, функціональний стан внутрішніх органів, продуктивність і збереження курчат-бройлерів, уперше встановлено його оптимальну дозу (380 мг/кг корму) у складі комбікормів для них. Експериментально доведено, що заміна у комбікормах сульфату марганцю на гліцинат і його згодовування впродовж 42-х діб курчатам-бройлерам сприяє посиленню трансмембральних процесів у слизовій оболонці тонкого кишечнику, реакцій переамінування амінокислот у печінці, а також - збільшенню маси тіла птиці, зменшенню витрат корму на одиницю продукції, забезпеченню високої ефективності використання марганцю за стабільних значень клініко-гематологічних показників і обміну речовин у тканинах.), Соломон В. В. Клініко-експериментальне обгрунтування застосування гліцинатів заліза та кобальту курчатам-бройлерам : автореф. дис... канд. вет. наук : 16.00.06 / В. В. Соломон ; Нац. аграр. університет. - Київ, 2007. - 19 с. (Досліджено вплив гліцинатів заліза та кобальту на клінічні, гематологічні, біохімічні та зоотехнічні показники в організмі курчат-бройлерів. Викладено теоретичний та експериментальний матеріал щодо удосконалення існуючих методів синтезу. Вивчено фізико-хімічні та токсикологічні властивості гліцинатів заліза та кобальту. Досліджено вплив гліцинатів кобальту на клінічний стан і обмін речовин в організмі лабораторних тварин та курчат-бройлерів кросу Кобб-500. Показано, що удосконалений спосіб одержання хелатних сполук заліза та кобальту з гліцином сприяє збільшення виходу чистих продуктів реакції синтезу (для гліцинату заліза - 80 %, гліцинату кобальту - 85 %), що на 18 та 30 % вище за існуючі методи. Вперше доведено, що гліцинат заліза належить до малотоксичних сполук, а гліцинат кобальту - до помірно токсичних згідно з класифікацією отруйних речовин за ступенем небезпечності (ГОСТ 12.1.007.76), але не комулюються органами та тканинами птиці. Встановлено, що застосування досліджуваних органічних комплексів замість традиційних сірчанокислих солей заліза та кобальту в годівлі курчат-бройлерів позитивно впливає на приріст маси тіла, засвоюваність корму, збереженість та інші економічні показники, суттєво не змінюючи перебіг обміну речовин в організмі птиці. Вперше науково обгрунтовано оптимальні дози застосування хелатних сполук заліза та кобальту для курчат-бройлерів (для гліцинату заліза - 260, для гліцинату кобальту - 2,1 мг/кг комбікорму) та наведено рекомендації щодо їх практичного застосування у процесі вирощування курчат-бройлерів кросу Кобб-500.), Чаплигін Є. М. Ресурсозберігаючі природоохоронні прийоми і режими створення мікроклімату при вирощуванні та утриманні курей : автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.04 / Є. М. Чаплигін ; УААН, Ін-т тваринництва. - Харків, 2002. - 20 с. (Обгрунтовано основні шляхи удосконалення систем створення мікроклімату у пташниках за умов дефіциту та дорожнечі енергетичних ресурсів із застосуванням графо-аналітичних методів. Встановлено, що під час вирощування птиці використання сітчастих фільтрів конструкції Інституту птахівництва УААН забезпечує ефективне очищення повітря від пилу (на 85,7 - 90,6 %), загальної мікрофлори (на 55,5 - 61,6 %) та від Е-coli (на 84,8 - 100 %). За рахунок покращання мікроклімату пташників підвищуються збереженість птиці на 1,2 - 2,1 % та вихід кондиційного молодняка на 1,1 - 3,7 %. Розроблено, досліджено та впроваджено у виробництво децентралізовані системи створення мікроклімату з теплообмінювачами, фільтрами, вентиляторами, клапанами та пристроями керування роботою вентиляторів, що забезпечує підвищення несучості курей на 1,9 - 8,9 % та збереженості на 0,9 - 1,2 %.), Д'яконов М. П. Ресурсозберігаючі режими освітлення і вентиляції пташників для вирощування і утримання яєчних курей : автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.04 / Д'яконов Микола Петрович ; Ін-т тваринництва УААН. - Харків, 1999. - 19 с. (Викладено результати експериментальних досліджень щодо порівняльних випробувань типових і запропонованих режимів роботи систем освітлення і вентиляції пташників для ремонтного молодняка і курей-несучок. Встановлено, що використання переривчастих режимів освітлення з різними рівнями освітленості по періодах доби, узгоджених з рівнями освітленості режимів роботи систем вентиляції пташників, нових джерел світла і приладів для регулювання рівнів освітленості забезпечує зниження витрат електроенергії на освітлення на 25,1...65,7% і на вентиляцію - на 13,8...29,1% при зменшенні витрат ламп розжарювання у 2,1...6,6 раза і підвищенні яйценесучості у розрахунку на початкову несучку на 0,1...7,3% та збереженості молодняка на 0,6...1,9%.), Назаренко С. О. Розробка технологічних прийомів підвищення відтворювальних і продуктивних якостей курей родинних форм яєчних кросів : автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.04 / С. О. Назаренко ; Херсон. держ. аграр. університет. - Херсон, 2006. - 19 с. (Розроблено технологічні прийоми підвищення відтворювальних і продуктивних якостей курей шляхом удосконалення програм годівлі та утримання. Проаналізовано вплив програм вирощування молодняку на наступну яєчну продуктивність курей. Відзначено, що під час вирощування курей материнської форми і фінального гібриду кросу "Прогрес" доцільно застосовувати гнучку систему годівлі, найвищу інтенсивність росту проявляють півні за допомогою сучасної вітчизняної програми годівлі. Доведено, що застосування світлового режиму зі швидким збільшенням тривалості світлового дня, а також з даною системою годівлі забезпечує підвищення відтворювальних якостей курей родинного стада.), Свириденко О. І. Стимулювання росту та підвищення м'ясної продуктивності курчат-бройлерів : автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.04 / О. І. Свириденко ; УААН. Ін-т тваринництва. - Харків, 1999. - 18 с. (Розглянуто питання підвищення ефективності виробництва м'яса курчат-бройлерів за рахунок використання біологічно виправдених технологічних прийомів при вирощуванні птиці. З метою стимулювання росту та підвищення м'ясної продуктивності курчат-бройлерів пропонується використовувати у технології вирощування особливості кольорового зору птиці. Згодовування курчатам у перший тиждень вирощування комбікорму червоного кольору, а потім до 49-денного віку комбікорму жовтого кольору активізує кормову поведінку птиці, що дає змогу повніше використовувати генетичний потенціал бройлерів при різних технологіях їх вирощування.), Степаненко Н. В. Удосконалення критеріїв оцінки селекційних ознак у яєчному та м'ясному птахівництві : автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.01 / Н. В. Степаненко ; Херсон. держ. аграр. університет. - Херсон, 2002. - 18 с. (Розглянуто моделі росту, несучості птиці провідних кросів яєчного та м'ясного типу з метою прискорення темпів зміни поколінь, підвищення ефективності селекції. Встановлено, що модель Т.Бріджеса найбільш ефективно описує емпіричні дані несучості та живої маси курей (помилки не перевищують 5 % порогу безпомилкового судження про вірогідність отриманих відмінностей), дозволяє прогнозувати рівень продуктивності за весь період випробувань, на підставі даних, отриманих за початковий період (6 тижнів вирощування та 3 - 4 місяці несучості). Висвітлено високу кореляційну залежність параметрів моделі інтенсивності росту з живою масою (r = - 0,505) та несучістю (r = 0,978). Розроблено критерії комплексної оцінки родинних форм бройлерних кросів. Доведено доцільність використання параметрів моделі (кінетична і експоненційна швидкість росту), як додаткових критеріїв у разі направленого відбору за продуктивністю.), Бомко Л. Г. Ефективність використання ферменту за вирощування курчат-бройлерів / Л. Г. Бомко // Наук. вісн. Нац. ун-ту біоресурсів і природокористування України. Сер. Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2013. - Вип. 190. - С. 23-27., Сиваченко Є. В. Результати вирощування курчат-бройлерів за додавання органічних кислот до комбікорму / Є. В. Сиваченко, П. М. Каркач // Сучас. птахівництво. - 2014. - № 10. - С. 12-14., Наукова періодика України, Реферативна база даних
|
| 16.
Запитує: Євген (09.06.2016) Тема запиту: Добрий день! Цікавить список літератури на тему: Сафлор красильний. (технологія вирощування, жирно-кислотний склад олії). Заздалегідь дякую |
Ключові слова: сафлор красильний
Перегляньте, будь ласка, наступні матеріали, для додаткового підбору літератури рекомендуємо скористатися проектом " Наукова періодика", реферативною базою даних НБУВ та опрацювати самостійно систематичний каталог НБУВ. Видання є в НБУВ: РА409917 Філіпов Є. Г. Агротехнічні заходи вирощування сафлору красильного в умовах зрошення на півдні України : автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 06.01.09 / Є. Г. Філіпов; ДВНЗ "Херсон. держ. аграр. ун-т". - Херсон, 2014. - 20 c., Ж69512/Б. Леус Т. В. Наследование признака белой окраски цветков у некоторых образцов сафлора красильного (IBCarthamus tinctoriusD L.) / Т. В. Леус, Е. В. Ведмедева // Вісн. Харк. нац. аграр. ун-ту. Сер. Біологія. - 2012. - Вип. 1. - С. 92-95. Еськова О. В. Влияние нормы высева и азотных удобрений на урожайность семян сафлора красильного в условиях предгорного Крыма / О. В. Еськова // Наук. праці Півден. філіалу Нац. ун-ту біоресурсів і природокористування України "Кримський агротехнолог. ун-т". Сер. : Сільськогосп. науки. - 2013. - Вип. 157. - С. 33-37., Федорчук М. І. Фотосинтетична діяльність посівів сафлору красильного в умовах зрошення півдня України / М. І. Федорчук, І. М. Рябуха, Є. Г. Філіпов // Вісн. Сум. нац. аграр. ун-ту. Сер. : Агрономія і біологія. - 2014. - Вип. 3. - С. 134-137. , Хоміна В. Я. Агротехніка вирощування жировмісних культур для потреб медицини / В. Я. Хоміна, В. А. Тарасюк // Наук. пр. Ін-ту біоенергетичних культур і цукрових буряків: зб. наук. праць.- Київ, 2014. - Вип. 22. - С. 84-88., Леус Т. В. Оценка исходного селекционного материала сафлора на основе образцов Солнечный, Образец 16, Сирийский / Т. В. Леус, И. И. Лазебный, Е. В. Ведмедева // Наук.-тех. бюлетень Ін-ту олійних культур НААН. - 2011. - Вип. 16. - С. 75-80., Філіпов Є. Г. Вплив агротехніки вирощування сафлору красильного на водоспоживання і його продуктивність в умовах півдня України / Є. Г. Філіпов // Вісн. Полтав. держ. аграр. академії. - 2014. - № 3. - С. 189-192., Хоміна В. Я. Обґрунтування елементів технології вирощування сафлору красильного в умовах Лісостепу західного / В. Я. Хоміна // Новітні агротехнології. - 2013. - № 1. - С. 52-61., Хоміна В. Урожайність плодів розторопші плямистої залежно від розміщення рослин на одиниці площі в умовах південної частини Лісостепу Західного / В. Хоміна // Техніка і технології АПК. - 2013. - № 8. - С. 30-32., Хоміна В. Агротехнічні аспекти вирощування сафлору красильного (Carthamus tinctorius L.) в умовах південної частини Лісостепу Західного / В. Хоміна // Техніка і технології АПК. - 2013. - № 10. - С. 30-32., Еськов С. В. Сравнительная оценка продуктивности посевов масличных культур в Крыму / С. В. Еськов, О. В. Еськова // Наук. пр. Півден. філіалу Нац. ун-ту біоресурсів і природокористування України "Крим. агротехнолог. ун-ет". Сер. : Сільськогосподарські науки. - 2013. - Вип. 157. - С. 21-27., Філіпов Є. Г. Динаміка висоти рослин та врожайність сафлору красильного при вирощуванні в умовах зрошення півдня України / Є. Г. Філіпов // Зрошуване землеробство. - 2014. - Вип. 61. - С. 116-118., Реферативна база даних, Наукова періодика України
|
| 17.
Запитує: Таня (12.08.2016) Тема запиту: Чи є у Вас Л.С. Дзендзелюк "Пергамент: виготовлення, властивості, реставрація". |
Ключові слова: Дзендзелюк Л.С. -- Пергамент: виготовлення, властивості, реставрація
Доброго дня! Видання, яке Вас цікавить, присутнє у фондах НБУВ. Видання є в НБУВ: ВА800855 Дзендзелюк Л. С. Пергамент: виготовлення, властивості, реставрація / Л. С. Дзендзелюк ; НАН України, Львів. нац. наук. б-ка України ім. В. Стефаника. - Львів, 2015. - 77 с.
|
| 18.
Запитує: Марина (17.10.2016) Тема запиту: Доброго дня! Необхідна література про використанні монтморилоніту в натуральних шкірах для виготовлення взуття. Дякую! |
| 19.
Запитує: Олексій (18.11.2016) Тема запиту: Призначення сталі 12х2н4а, галузь вживання та вимоги до неї. Технологія виплавки. |
Ключові слова: сталь 12х2н4а -- галузь вживання -- вимоги -- технологія виплавки
Доброго дня! Сподіваємось, Вам стануть у нагоді наступні джерела. Також рекомендуємо здійснити додатковий самостійний пошук у базі "Наукова періодика України" (див. посилання) та реферативній базі даних НБУВ (див. посилання). Видання є в НБУВ: РА413496 Євсєєва Н. О. Підвищення механічних та експлуатаційних властивостей хромонікельмарганцевої сталі спеціального призначення : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.02.01 / Н. О. Євсєєва ; Запоріз. нац. техн. університет. - Запоріжжя, 2015. - 20 c. (Розглянуто проблему розроблення та створення корозійностійкої сталі з раціональним фазовим складом і підвищеним комплексом фізико-механічних та службових характеристик для роботи за умов магнійтермічного виробництва губчастого титану. Досліджено кінетику та механізм руйнування матеріалу реторт залежно від робочих температур 20 - 1 020 °С і дії агресивного середовища процесу. Розроблено раціональний склад корозійностійкої сталі ОЗХ17НЗГ9МБДЮч. Запропоновано технологічну схему одержання листа (штаба) зі сталі ОЗХ17НЗГ9МБДЮч, яка враховує особливості всього металургійного переділу. Розроблена корозійностійка сталь не поступається широко хромонікелевим сталям за фізико-механічними властивостями, корозійною стійкістю та жаростійкістю.), Ж14768 Скок Ю. Я. Вплив мікролегування на жаровиностійкість литих хромонікелевих сталей / Ю. Я. Скок, В. М. Соколов, І. В. Федоренко // Металознавство та оброб. металів. - 2000. - № 1/2. - С. 25-29. (Вивчено вплив легування нікелем, хромом і мікролегування алюмінієм, титаном та РЗМ(ітрієм і мішметалом) на жаростійкість хромонікелевих сталей. Доведено, що за умов раціонального мікролегування алюмінієм і РЗМ можна підвищити жаростійкість хромонікелевих сталей у 1,5 - 2 рази. Мікролегування сталі 45Х26Н2СЛ титаном слабо впливає на її жаростійкість. За умов мікролегування сталі 45Х26Н2СЛ алюмінієм і РЗМ її жаростійкість підвищується до рівня жаростійкості сталі 40Х24Н12СЛ і з'являється можливість значної економії дорогого та дефіцитного нікелю.) Горбатенко В. В. Вдосконалення структури сплавів для валків дрібносортових прокатних станів з метою підвищення їх експлуатаційної стійкості : автореф. дис... канд. техн. наук / В. В. Горбатенко ; Донец. нац. техн. університет. - Донецьк, 2006. - 20 c. (Проведено вивчення складу та структури твердих сплавів на умови руйнування робочої поверхні валків швидкісних дрібносортових прокатних станів і здійснено розробку альтернативних сплавів (високовуглецевих хромонікелевих сталей) для їх виготовлення з урахуванням переважаючого механізму зношування. Вперше за умов діючого виробництва досліджено особливості зношення калібрів валків з твердих сплавів передчистової та чистової групи клітей безперервних високошвидкісних дрібносортових прокатних станів. Встановлено, що використання твердих сплавів з великим розміром карбідних часток дозволяє підвищити експлуатаційні показники валків за рахунок зниження ефекту викришування поверхні калібра, більш рівномірної їх виробки. Обгрунтовано припущення, що тверді сплави вивченого складу можуть не бути найкращим матеріалом для виготовлення валків для використання за умов зношення з домінуючим механізмом термічної втоми. Запропоновано під час виготовлення таких валків використовувати теплостійкі високовуглецеві хромонікелеві сталі з більш високою, ніж у твердих сплавів теплопровідністю й стійкістю щодо утворення тріщин розпалу. Встановлено складний характер залежності структури та властивостей сталей від температури нагріву під час гартування та повторного нагрівання. Результати наукового дослідження використано для корегування технології виготовлення твердосплавних дискових прокатних валків, які серійно поставляються НВТ "ДОНІКС" на стани 150 ЗАТ "Макіївський металургійний завод" та ВАТ КГМК "Криворіжсталь".), Шипицин С. Я. Наукові та технологічні засади карбонітридного зміцнення легованих спеціальних сталей : автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.16.01 / С. Я. Шипицин ; НАН України. Фіз.-технол. ін-т металів та сплавів. - Київ, 2000. - 35 c. (За умов розчинності азоту в розплаві та твердіючому металі, термодинамічних, кінетичних і морфологічних параметрів розчинення та виділення нітридів визначено допустимі межі комплексного й економічного легувань N, V, Nb, Ti мартенситних штампових і 13 % хромистих, однофазних феритних хромистих та аустенітних хромонікелевих ливарних і деформівних сталей. Оптимальні межі легування визначено шляхом досліджень закономірностей впливу азоту, нітридних фаз і температурно-часових умов твердіння, гарячого деформування та термічних обробок на процеси кристалізації, формування дендритної структури, мартенситного перетворення, кінетику розпаду перенасичених твердих alpha і gamma розчинів, морфологію фаз виділення у мартенситних, феритних і аустенітних сталях, механізми релаксації структурно-термічних напружень у однофазних феритних та аустенітних сталях, рівень їх механічних, службових та технологічних властивостей. Внаслідок цього розроблено наукові та технологічні засади ефективного комплексного легування N, V, Nb, Ti спеціальних сталей мартенситного, феритного та аустенітного класів, що забезпечують зменшення витрат нікелю, молібдену, вольфраму, ванадію, ніобію та інших дефіцитних і з високою вартістю елементів за умов зниження їх вмісту у сталях і підвищення довговічності експлуатації виробів.), Міщенко В. Г. Технологічні основи керування структурою і властивостями корозійностійких сталей : автореф. дис... д-ра техн. наук / В. Г. Міщенко ; Запоріз. нац. техн. університет. - Запоріжжя, 2008. - 44 c. (Розроблено науково-прикладні засади керування структурою та властивостями корозійностійких сталей і наведено рекомендації щодо застосування прогресивних методів їх обробки з метою підвищення технологічних і службових властивостей. Теоретично обгрунтовано й експериментально підтверджено переваги легувального комплексу (Ti, Nb, V, РЗМ) у порівнянні з традиційними методами легування, досліджено його вплив на формування структури та фізико-механічних характеристик корозійностійких сталей. Встановлено кількісні залежності співвідношення фазових складників структури та властивостей від хімічного складу сталей різних систем легування та функціонального призначення. Розроблено основні принципи створення економічних комплекснолегованих корозійностійких сталей та ефективні методи обробки з метою підвищення їх технологічних і службових властивостей. Проведено системне досліження впливу режимів деформаційно-термічної та термічної обробки гарячекатаного металу на однорідність структури, рівень технологічних і механічних характеристик хромистих сталей. Визначено механізми та кінетику розвитку високотемпературного руйнування хромонікелевих сталей за умов дії агресивного середовища хлоридів титану та магнію. Проведено промислове випробування та впровадження нових складів сталей і технологій їх виробництва, на які створено технологічні інструкції, визначено умови реалізації та державні стандарти.), Краєв М. В. Режими листового штампування хромонікелевої аустенітної сталі з урахуванням впливу деформаційно-структурних факторів на формозміну та властивості виробів : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.03.05 / Максим Валерійович Краєв ; Нац. металург. акад. України. - Дніпропетровськ, 2006. - 19 с., Дубасов В. М. Влияние температуры деформации на структуру и свойства штамповых сталей / В. М. Дубасов, Е. П. Могильная // Ресурсозберігаючі технології вир-ва та оброб. тиском матеріалів у машинобудуванні : зб. наук. праць. - Луганськ, 2014. - № 1. - С. 186-196., Стадниченко В. Н. Исследование влияния изменения эксплуатационных нагрузок на свойства металлокерамических слоёв полученных с использованием трибовосстанавливающих составов / В. Н. Стадниченко // Автоматика. Автоматизація. Електротехн. комплекси та системи. - 2007. - № 1. - С. 153-159., Широков В. В. Формування та вплив інтерметалідних і нікелевих дифузійних покриттів на механічні властивості хромонікелевих сталей і сплавів / В. В. Широков, А. І. Білюк // Наук. нотатки : міжвуз. збірник. - Луцьк, 2013. - Вип. 41(2). - С. 266-271., Леговані сталі [Електронний ресурс]. - Режим доступу : URL : http://mehanik-ua.ru/pidruchnik-materialoznavstvo/698-legovani-stali.html . - Назва з екрана., Наукова періодика України, Реферативна база даних
|
| 20.
Запитує: Larysa (24.11.2016) Тема запиту: Технологія оздоблювальних напівфабрикатів з молочною сироваткою сухою демінералізованою |
Ключові слова: оздоблювальні креми -- оздоблювальні напівфабрикати
Добрий день! Сподіваємося, підібрані нами джерела стануть Вам у нагоді. Для додаткового пошуку літератури скористайтесь проектом " Наукова періодика", реферативною базою даних НБУВ. Також рекомендуємо самостійно ознайомитись з систематичним картковим каталогом, відвідати читальні зали обслуговування періодичними виданнями, читальний зал довідково-бібліографічного обслуговування, які розташовані у приміщенні Головного корпусу НБУВ за адресою: проспект 40-річчя Жовтня, 3. Видання є в НБУВ: РА411910 Мурзін А. В. Оздоблювальні напівфабрикати типу суфле для тортів і тістечок спеціального призначення : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.01 / А. В. Мурзін; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2014. - 20 c. РА382333 Федотова Н. А. Технологія білково-рослинного напівфабрикату на основі молочної сироватки : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.16 / Н. А. Федотова; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк, 2011. - 21 c., РА343716 Федорова Д. В. Технологія оздоблювальних напівфабрикатів з екстрактом стевії та продуктами переробки морських водоростей : автореф. дис... канд. техн. наук / Д. В. Федорова; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - Київ, 2006. - 22 c., Фощан А. Л. Науковий підхід до розроблення технології напівфабрикатів для оздоблення кондитерських виробів / А. Л. Фощан, А. М. Григоренко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного госп-ва і торгівлі: зб. наук. праць. -Харків, 2012. - Вип. 1. - С. 218-223., Дишкантюк О. В. Вдосконалення процесу екстракції натуральних харчових барвників / О. В. Дишкантюк, О. М. Кондрацька // Харчова наука і технологія. - 2013. - № 1. - С. 38-40., Поперечний А. М. Визначення впливу технологічних параметрів на кінетику конвективного сушіння напівфабрикату на основі знежиреного молока з використанням екстракту кореня солодки / А. М. Поперечний, В. А. Гніцевич, В. Г. Корнійчук, Н. В. Кравченко, В. Калараш // Наук. пр.[Одес. нац. акад. харчових технологій]. - 2012. - Вип. 41(1). - С. 108-111., Гніцевич В. А. Використання багатофункціонального напівфабрикату на основі знежиреного молока в технології оздоблювальних кремів [Електронний ресурс] / В. А. Гніцевич, Н. В. Вольнова // Наук.пр.[Одес. нац. акад. харчових технологій]. - 2010. - Вип. 38(1). - С. 253-257., Реферативна база даних , Наукова періодика України
|
| | |
|
|