Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (3)Автореферати дисертацій (35)Книжкові видання та компакт-диски (480)Журнали та продовжувані видання (139)
Пошуковий запит: (<.>U=Л782$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 409
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Маннанов У. В. 
Некоторые вопросы оптимизации управления технологией переработки маслосодержащих материалов / У. В. Маннанов, К. К. Алиева, Х. С. Нурмухамедов, С. К. Нигмаджанов // Управляющие системы и машины. - 2001. - № 2. - С. 61-63. - Библиогр.: 7 назв. - рус.

Розглянуто питання керування процесом сушіння цілих ядер і лузги бавовняного насіння в підготовчих відділеннях олійних заводів. Описано метод "вибухового" лущення, який дозволяє одержувати ціле ядро насіння та неподрібнену лузгу, збільшити кількість продукту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.120.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14024 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Лоянич Г. С. 
Структурні властивості комбінованих сумішей тваринних та рослинних жирів / Г. С. Лоянич // Питання підвищ. продуктивності тваринництва: Зб. наук. пр. / Вінниц. держ. с.-г. ін-т. - 1999. - Вип. 6. - С. 273-276. - укp.

Досліджено структуру жирових продуктів, які являють собою суміші тваринних жирів (молочного, свинячого, яловичого, кісткового) та рослинних олій (соняшникової, кукурудзяної). Методом об'ємної дилатометрії вивчено закономірності затвердіння та топлення запропонованих комбінованих жирових продуктів. Встановлено, що вони відповідають вимогам, які висуваються до високоякісних кулінарних жирів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.43

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69948 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Тимченко В. К. 
Технологія м'яких маргаринів : Навч. метод. посіб. для студ. спец. 7.091705 - "Технологія жирів і жирозамінників" / В. К. Тимченко; Нац. техн. ун-т "Харк. політехн. ун-т". - Х., 2000. - 84 c. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Розглянуто асортимент, харчову цінність, принципи складання рецептур, закономірності структуроутворення, сучасну технологію та обладнання, а також методи дослідження якості м'яких маргаринів. Висвітлено особливості складу м'яких маргаринів і низькокалорійних паст. Наведено технологічні розрахунки процесів виробництва м'яких маргаринів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.42 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА605159 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Тищенко Є. В. 
Товарознавство харчових жирів : Навч. посіб. / Є. В. Тищенко; Ін-т змісту та методів навчання. - К., 1999. - 51 c. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Висвітлюються загальнотеоретичні питання хімічного складу харчових жирів, зокрема, тригліцеридів, гліцерину, жирних кислот. Дається характеристика речовин, супутніх тригліцеридам (вільних жирних кислот, фосфатидів, восків, стеринів і стеридів, барвних речовин, вітамінів та інших), а також процесів, що відбуваються в харчових жирах під час їх зберігання. Наведено класифікацію жирів, а також органолептичні, фізичні та хімічні показники якості жирів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782-9 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА590677 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Тищенко Є. В. 
Товарознавство харчових жирів : Підруч. / Є. В. Тищенко, П. Х. Пономарьов; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. - К., 2000. - 160 c. - укp.

Описано хімічний склад харчових жирів, їх харчову цінність, а також зміни, що відбуваються в харчових жирах під час зберігання. Особливу увагу приділено впливу на харчову цінність і тривалість зберігання харчових жирів їх жирнокислотного складу та речовин, супутніх жирам. Наведено органолептичні, фізичні, хімічні показники та показники харчової безпеки. Подано товарознавчу характеристику рослинних олій, тваринних топлених жирів, маргаринової продукції та жирових соусів типу майонезів. Висвітлено вплив сировини, окремих технологічних операцій виробництва на формування якості жирів, а також зміни в процесі зберігання та дефекти жирів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782-9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА603288 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Венцель Є. С. 
Трибологічні показники осьової оливи "Ольвіт-ВО" / Є. С. Венцель, С. Г. Жалкін, І. А. Деркач, А. В. Євтушенко, З. І. Кудіна // Підвищ. ефективності технології та техніки для викон. вантаж.-розвантажув., буд. і колійн. робіт на залізн. трансп. / Харк. держ. акад. залізн. трансп. - 1999. - Вип. 36. - С. 145-148. - укp.

Наведено результати порівняльних трибологічних випробувань на машинах тертя нової осьової оливи "Ольвіт-ВО" марок Л і З виробництва ВАТ "Львівський дослідний нафтомастилозавод" та осьової оливи виробництва Росії. Показано, що обидві оливи мають приблизно однакові антифрикційні та протизношувальні властивості, що дає підставу для проведення експлуатаційних випробувань "Ольвіт-ВО" у тепловозах та електровозах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.12

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж67348 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Кисличенко В. С. 
Аналіз якісного складу олії насіння та ліпофільної фракції з трави розторопші плямистої / В. С. Кисличенко, О. Д. Рошаль, Г. С. Болоховець // Журн. орган. та фармац. хімії. - 2004. - 2, вип. 3. - С. 58-61. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

За допомогою рідинного фракціонування одержано ліпофільний комплекс з трави розторопші плямистої та олію з насіння даної рослини методом холодного пресування на ВАТ "Фармацевтична компанія "Здоров'я". Визначено їх якісний склад та знайдено тривимірні спектри поглинання та флуоресценції ліпофільного комплексу трави та масла з насіння розторопші плямистої.


Ключ. слова: розторопша плямиста, ліпофільні сполуки, жирна олія, каротиноїди, токофероли, хлорофіли, спектри поглинання, спектри флуоресценції
Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.122/129

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24793 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Котова Е. Е. 
Вивчення стеринового складу деяких жирних рослинних олій / Е. Е. Котова, О. А. Зінченко, А. Г. Котов, Н. П. Хованська, В. П. Георгієвський // Вісн. фармації. - 2005. - № 1. - С. 26-32. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Досліджено компонентний склад стеринової фракції деяких жирних рослинних олій. Зроблено висновок про необхідність строгого контролю вмісту неомилюваного залишку для олій, біологічно активні речовини яких знаходяться саме в ньому. Запропоновано використання хроматографічного профілю неомилюваного залишку деяких олій для їхньої додаткової ідентифікації. Встановлено, що для ідентифікації олій, стериновий склад яких близький, необхідно використовувати комплексний підхід, який включає визначення компонентів жирних кислот, компонентів стеринової фракції, хроматографічного профілю неомилюваного залишку.

Исследован компонентный состав стериновой фракции некоторых жирных растительных масел. Сделан вывод о необходимости строгого контроля содержания неомыляемого остатка для ряда масел, биологически активные вещества которых находятся как раз в неомыляемом остатке. Предложено использование хроматографического профиля (ТСХ) неомыляемого остатка ряда масел для их дополнительной идентификации. Сделан вывод о том, что для идентификации масел, стериновый состав которых близок, необходимо использовать комплексный подход, предусматривающий определение компонентов жирных кислот, компонентов стериновой фракции, хроматографического профиля неомыляемого остатка.

The composition of sterene fraction of some vegetable fatty oils has been investigated. The conclusion has been made about the necessity of a strict control of the unsaponificated residue of the oils, the presence of biologically active substances of the thin layer chromatography profile of the unsaponificated residue of the oils for their additional identification. For identification of vegetable fatty oils with similar sterene fraction composition ii is necessary to use a complex approach includingdetermination of fatty acid components, components of the sterene fraction with the chromatographic profile of the unsaponificated residue.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.113 + Л782.123/129-101

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14678 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Тимченко В. К. 
Технологія м'яких маргаринів : Навч. посіб. для студ. спец. 7.091705 - "Технологія жирів і жирозамінників" вищих навч. закл. / В. К. Тимченко. - Х. : НТУ "ХПІ", 2002. - 127 c. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Розглянуто асортимент, харчову цінність, принципи складання рецептур, закономірності структуроутворення, сучасні технології та обладнання, технологічні розрахунки, методи дослідження, показники та дефекти якості м'яких маргаринів. Наведено вимоги щодо зберігання та транспортування готової продукції. Висвітлено тенденції створення олієжирових продуктів, наведено характеристику їх функціональних інгредієнтів і співвідношення поліненасичених і насичених жирних кислот. Сформульовано основні вимоги щодо складу, фізико-хімічних властивостей та органолептичних показників м'яких маргаринів. Проаналізовано сучасні технологічні засоби конструювання функціональних жирових продуктів.

Рассмотрены ассортимент, пищевая ценность, принципы составления рецептур, закономерности структурообразовния, современные технологии и оборудование, технологические расчеты, методы исследования, показатели и дефекты качества мягких маргаринов. Установлены оптимальные условия хранения и транспортировки готовой продукции. Освещены тенденции создания масложировых продуктов, представлена характеристика их функциональных ингредиентов и соотношение полиненасыщенных и насыщенных кислот. Сформулированы основные требования к составу, физико-химическим свойствам и органолептическим показателям мягких маргаринов. Проанализированы современные технологические средства конструирования функциональных жировых продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.42 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА663254 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Тищенко Є. В. 
Харчові жири : Підруч. / Є. В. Тищенко, П. Х. Пономарьов; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - 2-ге вид., доповн. і переробл. - К. : КНТЕУ, 2005. - 226 c. - (Товарознавство). - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Розглянуто особливості розвитку та формування ринку харчових жирів в Україні. Визначено їх споживчу цінність, хімічний склад і особливості зберігання. Наведено класифікацію жирів і жирових продуктів. Проаналізовано процеси, що відбуваються у жирах під час зберігання. Розглянуто органолептичні, фізичні та хімічні показники якості жирів. Наведено товарознавчу характеристику основних видів олії, тваринних топлених жирів, маргаринової продукції та майонезу. Розроблено класифікацію та асортимент даної групи харчових товарів, встановлено показники якості та типові дефекти. Визначено роль сировини та технологічних процесів виробництва у формуванні асортименту та якості харчових жирів.

Рассмотрены особенности развития и формирования рынка пищевых жиров в Украине. Определена их потребительская ценность, химический состав и особенности хранения. Приведена классификация жиров и жировых продуктов. Проанализированы процессы, которые происходят в жирах в период хранения. Рассмотрены органолептические, физические и химические показатели качества жиров. Приведена товароведческая характерисика различных видов масел, животных топленных жиров, маргариновой продукции и майонеза. Разработана классификация и ассортимент данной группы пищевых товаров, установлены критерии качества и типичные дефекты. Определена роль сырья и технологических процессов производства в формировании ассортимента и качества пищевых жиров.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА661811 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Мельников К. А. 
Исследование механизма окислительной полимеризации растительных масел в пенном режиме / К. А. Мельников // Вопр. химии и хим. технологии. - 2002. - № 6. - С. 85-89. - Библиогр.: 7 назв. - рус.

Досліджено кінетичні закономірності процесу низькотемпературного окиснення рослинних масел за умов інтенсивного підведення кисню у реакційне середовище, високих концентрацій гидроперекисних сполук та продуктів їх розпаду.

Исследованы кинетические закономерности процесса низкотемпературного окисления растительных масел в условиях интенсивного подвода кислорода в реакционную среду, высоких концентраций гидроперекисей и продуктов их распада.

Kinetic regularities of low-temperature vegetable oil oxidation process under the conditions of intensive oxygen supply into reactionary medium, high concentration of hydro peroxides and the products of their decay are investigated.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782-106.811

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29143 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Школа О. И. 
Экстрагирование фосфолипидов из отходов переработки растительного сырья / О. И. Школа, В. Е. Клочкова, Л. А. Полушкина, Т. П. Кармазина, Л. П. Радуль, Т. В. Климова // Вопр. химии и хим. технологии. - 2002. - № 6. - С. 122-125. - Библиогр.: 8 назв. - рус.

Досліджено фосфоліпіди, одержані у процесі виробництва лецитину з рослинної сировини. За результатами досліджень визначено оптимальні умови процесу екстракції МКФ та лецитину з фосфатидного концентрату. Розглянуто фракційний склад та основні фізико-хімічні властивості МКФ та ОФК. Виявлено вплив технологічних мастил складових МКФ та ОФК на антифракційні властивості, розроблено високоефективні бромовані фосфоліпідні присадки до технологічних мастил.

Исследованы фосфолипиды, полученные в процессе производства лецитина из растительного сырья. В результате исследований определены оптимальные условия процесса экстракции МКФ и лецитина из фосфатидного концентрата. Определены фракционные составы и основные физико-химические свойства МКФ и ОФК. Показано влияние составляющих МКФ и ОФК на антифракционные свойства технологических смазок. Разработаны высокоэффективные бромированные фосфолипидные присадки к технологическим смазкам.

Complete phospholipid separation from each other and from accompanying lipids is a complex process since phospholipid solubilities in the various organic solvents are nearly the same in a value. Thus, newly developed non-waste composite technology forvegetable raw materials processing is proved to be one of the means providing air purity at the enterprises of biochemical industry.


Ключ. слова: 122-125
Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.120.9 + Л543.6-32

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29143 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Науково-технічний бюлетень Інституту олійних культур УААН. Вип. 8 / ред.: А. В. Чехов. - Запоріжжя, 2003. - 294 с. - рус.

Рассмотрены вопросы селекции и семеноводства, агротехники и механизации выращивания масличных культур, переработки сырья. Проанализирована роль накопления сахара и изменения жирнокислотного состава липидов в повышении морозостойкости озимого рапса, описаны элементы его выращивания в условиях искусственного климата. Освещена способность пыльцы некоторых диких видов стимулировать развитие зародышей масличного льна. Изучены коллекционные образцы клещевины по параметрам их плодов, приведены результаты её селекции на устойчивость к фузариозному увяданию, феминизации под влиянием условий выращивания и реверсии пола в онтогенезе. Определена зависимость посевных свойств семян кунжута от температуры хранения и прорастания, проанализировано влияние воздушно-тепловой обработки его семян на повышение посевных качеств. Рассмотрены способы получения белкового порошка из семян подсолнечника, вопросы разработки технологии и технических средств для получения масел и протеиновых концентратов из семян масличных культур, изучено влияние их сортности на качество и количество получаемого масла.


Індекс рубрикатора НБУВ: П214.1я54(4УКР)3 + Л782я54(4УКР)

Шифр НБУВ: Ж69489 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Тютюнников Б. Н. 
Хімія жирів : Підруч. для студ. спец. 7.091705 "Технологія жирів і жирозамінників" / Б. Н. Тютюнников, З. І. Бухштаб, Ф. Ф. Гладкий, І. М. Демидов, А. П. Мельник; Нац. техн. ун-т "Харк. політехн. ін-т". - Х., 2002. - 451 c. - Бібліогр.: с. 432. - укp.

Наведено класифікацію жирів і ліпідів, розглянуто їх фізичні та хімічні властивості. Проаналізовано особливості перетворення жирів і ліпідів у процесі їх видобування, переробки, зберігання та використання, а також синтезу ацилгліцеринів, жирних кислот і гліцерину. Запропоновано класифікацію речовин, супутніх ацилгіцеринам у жирах і домішках, зокрема, жирних кислот, восків, фосфоліпідів.

Приведена классификация жиров и липидов, рассмотрены их физические и химические свойства. Проанализированы особенности преобразования жиров и липидов при их добыче, переработке, хранении и применении, а также синтеза ацилглицеринов, жирных кислот и глицерина. Предложена классификация веществ, сопутствующих ацилглицеринам в жирах и добавках, в частности, жирных кислот, воска, фосфолипидов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782-1я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА651166 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Довідник технолога олійно-жирового виробництва / ; Львів. нац. акад. ветеринар. медицини ім. С.З.Гжицького. Каф. технології м'яса і м'яс. виробів. - Л., 2004. - 72 c. - укp.

Наведено терміни та визначення основних понять у галузі гідрогенізації олій, жирів та жирних кислот згідно з ДСТУ 2 333 - 93. Матеріали видання складено з урахуванням чинних офіційних законодавчих і нормативних документів щодо технологічної розробки жирів і жирозамінників.

Приведены термины и определения основных понятий в отрасли гидрогенизации масел, жиров и жирных кислот в соответствии с ГСТУ 2 333 - 93. Материалы издания составлены с учетом действующих официальных законодательных и нормативных документов по технологической разработке жиров и жирозаменителей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782 я2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА668171 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Збірник праць Українського науково-дослідного інституту олій та жирів Української академії аграрних наук. Вип. 1 / ред.: П. Ф. Петік. - Х., 2007. - 120 с. - рус.

Рассмотрены вопросы переработки капилярнопористых структур гранулированных жмыхов на добывающих предприятиях масложировой отрасли. Приведены результаты исследования торможения процессов окисления подсолнечного масла лецитином. Описана автоматическая система отбора проб семян масличных культур. Проанализированы пути увеличения выхода масла в маслодобывающем производстве, основные направления развития производства маргариновой продукции, а также особенности её технологии с использованием тропических масел и их фракций. Освещены основные тенденции развития производства рынка майонезов, способы получения фосфолипидных продуктов. Проведена оценка метрологических характеристик методики выполнения измерений определения содержания твердых жиров в жировых продуктах на основе методов импульсного ядерного магнитного резонанса низкого разрешения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782я54(4УКР)2

Шифр НБУВ: Ж73371 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Кравців Р. Й. 
Навчальний посібник з технології жирів і жирозамінників для студентів факультету харчових технологій за спеціальністю 7.091705 "Технологія жирів і жирозамінників" / Р. Й. Кравців, М. З. Паска, І. М. Ощипок, І. М. Гушнянський; Львів. нац. акад. вет. медицини ім. С.З.Гжицького. - Л., 2005. - 92 c. - Бібліогр.: 21 назв. - укp.

Розглянуто питання формування асортименту і проаналізовано харчову цінність тваринних топлених жирів. Описано методи визначення антиоксидантів в жирах. Наведено санітарну оцінку жирів, характеристику їх видів.

Рассмотрены вопросы формирования ассортимента и проанализирована пищевая ценность животных топленных жиров. Представлены методы определения антиоксидантов в жирах. Приведены санитарная оценка жиров, характеристика их видов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782я73-1

Шифр НБУВ: ВА668211 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Осейко М. І. 
Технологія рослинних олій : Підруч. / М. І. Осейко; Нац. ун-т харч. технологій. - К. : Варта, 2006. - 279 c. - Бібліогр.: с. 210-215. - укp.

Розглянуто сучасні технології зберігання й підготовки олійної сировини, видобутку й очищення рослинних олій та екстрактів. Показано вплив механічних, дифузійних і дифузійно-теплових процесів на структуру олієвмісного матеріалу. Наведено відомості про хімічний, жирнокислотний та ізомерний склад вихідної сировини, описано її структуру. Визначено властивості рослинних і модифікованих олій. Проведено порівняльний аналіз складу рослинних і не генетично модифікованих олій і жирів. Представлено методи проведення технохімконтролю виробництва, визначення якості та безпечності олійної сировини й рослинних олій. Розглянуто проблему дефіциту рослинного білка та сучасні технології одержання нових видів білкових і білково-ліпідних продуктів.

Рассмотрены современные технологии храненния и подготовки масляного сырья, добычи и очищения растительных масел и экстрактов. Показано влияние механических, дифузионных и дифузионно-тепловых процессов на структуру маслосодержащего материала. Приведены сведения о химическом, жирнокислотном и изомерном составе исходного сырья, описана его структура. Определены свойства растительных и модифицированных масел. Проведен сравнительный анализ состава растительных и не генетически модифицированных масел и жиров. Представлены методы проведения технохимконтроля производства, определения качества и безопасности маслянного сырья и растительных масел. Рассмотрена проблема дефицита растительного белка и современные технологии получения новых видов белковых и белково-липидных продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.12 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА678611 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Збірник праць Українського науково-дослідного інституту олій та жирів Української академії аграрних наук. Вип. 2 / ред.: П. Ф. Петік. - Х., 2008. - 112 с. - рус.

Проанализированы ресурсно-производственный потенциал масложировой отрасли Украины и роль науки в его развитии. Описаны новые технологические процессы в масложировой промышленности. Изучено влияние качественных показателей сырья и технологического процесса на содержание протеина в семенах подсолнечника и продуктах его переработки. Приведены результаты экспериментальных исследований экстрагирования подсолнечного жмыха с использованием этанола. Освещены проблемы питания и роль белков в создании биологически ценных продуктов функционального назначения, технологические аспекты производства пищевых белковых продуктов из семян и шротов подсолнечника. Изложен современный подход к органолептической оценке твердых жиров и маргариновой продукции. Определено содержание жира в пищевых продуктах методом ускоренной экстракции растворителями.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782я54

Шифр НБУВ: Ж73371 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Черевко О. І. 
Методи контролю продукції тваринництва і рослинних жирів : навч. посіб. / О. І. Черевко, Л. М. Крайнюк, Л. О. Касілова, Л. Р. Димитрієвич, В. М. Бондарчук, Ж. А. Крутовий. - Суми : Унів. кн., 2009. - 300 c. - Бібліогр.: с. 297-299. - укp.

Охарактеризовано методи оцінки якості продукції тваринного походження та рослинних жирів, що застосовуються в процессі її контролю. Проаналізовано міжгалузеві стандартизовані методи визначення білків, жирів, цукрів, вологи та сухих речовин. Увагу приділено методології нормування та контролю якості харчової продукції. Описано методи контролю м'ясної, молочної, рибної, яєчної та жирової продукції. Розкрито вимоги до організації виробничих лабораторій харчових виробництв.

Охарактеризованы методы оценки качества продукции животного происхождения и растительных жиров, применяемые в процессе ее контроля. Проанализированы межотраслевые стандартизированные методы определения белков, жиров, сахаров, влажности и сухих веществ. Уделено внимание методологии нормирования и контроля качества пищевой продукции. Описаны методы контроля мясной, молочной, рыбной, яичной и жировой продукции. Раскрыты требования к организации производственных лабораторий пищевых производств.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.12-7я73 + Л80-7я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА707888 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського