Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Дегтярьов Л$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 9
Представлено документи з 1 до 9

      
Категорія:    
1.

Романченко Н. М. 
Змінення просторової будови і реакційної здатності цукрози під впливом електростатичного поля / Н. М. Романченко, П. П. Загородній, Л. С. Дегтярьов // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 14-16. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

За допомогою квантово-хімічних методів досліджено будову молекули цукрози та властивості гідратної структури за умов електростатичного поля. Встановлено, що поле, яке створюють 11 молекул води, змінює розподіл електронної густини у порівнянні з вихідним, а це змінює просторову будову молекули цукрози та спричиняє розклад цукрози на глюкозу та фруктозу, а також створює умови для прискорення процесу її гідролізу. Після зняття дії поля термостійкість цукрози не відновлюється.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Давиденко В. О. 
Електронна і просторова будова глюкози і мальтози, механізми перетворення мальтози в процесах бродіння / В. О. Давиденко, Н. О. Стеценко, Л. С. Дегтярьов // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 89-90. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

У напівемпіричному квантово-хімічному наближенні РМ3 досліджено електронну та просторову будову глюкози і мальтози. Встановлено, що найстабільнішою є глюкопіраноза у стані "крісло", перехід до відкритої альдегідо-форми потребує суттєвих витрат енергії (22,3 кДж/моль). Просторова будова мальтози пов'язана з понад 50 конформаційними станами. Розглянуто шляхи переходів між ними та механізм перетворення мальтози в процесах бродіння до глюкози.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л87-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Полумбрик М. О. 
Дослідження гідратоутворення у водних розчинах фруктози. Використання фруктози в технологіях кондитерських виробів / М. О. Полумбрик, А. І. Українець, Л. С. Дегтярьов, В. В. Дорохович // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 40-42. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.


Ключ. слова: ЕПР спектроскопія, гідратація фруктози, мармеладні драглі
Індекс рубрикатора НБУВ: Л86-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Полумбрик М. О. 
Гідратні структури і самоасоціати глюкози: дослідження методом спінового зонда / М. О. Полумбрик, Л. С. Дегтярьов, А. І. Українець // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 91-93. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г291.216

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Шерстюк В. П. 
Взаємодія цукристих речовин з поверхнею пакувальної алюмінієвої фольги (теоретичний розгляд) / В. П. Шерстюк, Л. С. Дегтярьов, О. О. Сарапулова // Упаковка. - 2011. - № 1. - С. 50-54. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Зазначено, що алюмінієва фольга досить широко застосовується як пакувальний матеріал, зокрема для кондитерських виробів. Для встановлення інертності поверхні алюмінієвої фольги щодо кондитерських виробів наведено результати теоретичного аналізу утворення комплексів між поверхневими оксид-гідроксидами алюмінію та сполуками, що моделюють такі речовини пакованих харчових продуктів, як вуглеводи (цукристі речовини). Зроблено висновок, що цукристі харчові продукти, ймовірно, контактують з фольгою безпосередньо, а не через гідратний шар. Це може впливати на показники якості харчових продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л860.8-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Романченко Н. М. 
Вплив електростатичного поля на електронну і просторову будову сахарози / Н. М. Романченко, Л. С. Дегтярьов, Н. А. Гусятинська // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 32. - С. 102-103. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Проведено квантово-хімічне дослідження будови молекули сахарози і властивостей гідратної структури за умов дії електростатичного поля. Встановлено, що поле, яке створюють 11 молекул води, змінює розподіл електронної густини і просторову будову молекули сахарози. В цьому разі створено умови для прискорення процесу гідролізу сахарози.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г291.32-1

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Дегтярьов Л. С. 
Дослідження антиоксидантної активності тонізуючих напоїв / Л. С. Дегтярьов, С. А. Бажай, Ю. О. Куценко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 33. - С. 50-52. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Описано основні механізми дії біоантиоксидантів фенольної природи у функціонуванні антиоксидантної системи живих організмів, визначено вміст поліфенольних сполук у деяких традиційних напоях та їх антиоксидантну активність, що проявляється у нейтралізації вільних радикалів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Дегтярьов Л. С. 
Таутомерні стани ряду антиоксидантів та ефективність їх дії / Л. С. Дегтярьов, С. А. Бажай, Ю. О. Куценко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 32. - С. 92-94. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Розглянуто можливі таутомерні стани ряду біологічно активних речовин, за допомогою напівемпіричних методів квантової хімії проаналізовано здатність природних антиоксидантів до стабілізації вільних радикалів шляхом передачі останнім атома гідрогену.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г213.3 + Е0*723.4-604.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Маковецька О. Ю. 
Електронна будова та енергетика переходів у спектрах поглинання гіперицину / О. Ю. Маковецька, Л. С. Дегтярьов, А. П. Лебеда // Укр. біохім. журн.. - 2000. - 72, № 6. - С. 39-42. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Изучалась энергетика таутомерных переходов гиперицина и природа электронных переходов в экспериментальных и расчетных спектрах поглощения в полуэмпирическом sigma, pi-валентном приближении, методом РМЗ. На основании результатов квантово-механических исследований пяти таутомерных состояний гиперицина установлено, что наиболее стабильной является структура хинона I (7,14-дион-1,3,4,6,8,13-гексагидроксидиантрона). Определено, что длинноволновые характеристические полосы в экспериментальных электронных спектрах поглощения гиперицина связаны с его электронно- и протонно-донорными, а также акцепторными свойствами, которые обусловлены модификацией его электронного строения вследствие образования спиртов, катион- и анион-радикалов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е0*725.311.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21341/а Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського