Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (15)
Пошуковий запит: (<.>A=Тищенко Є$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 12
Представлено документи з 1 до 12

      
Категорія:    
1.

Рудавська Г. Б. 
Товарознавство молочних та яєчних товарів : Підруч. / Г. Б. Рудавська, І. В. Сирохман, Є. В. Тищенко; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. - К., 2000. - 250 c. - Бібліогр.: 39 назв. - укp.

Висвітлено хімічний склад і фізико-хімічні властивості молока, біохімічні та фізико-хімічні процеси у виробництві кисломолочних продуктів, способи виготовлення сирів, вершкового масла, сухих і згущених молочних продуктів, морозива. Комплексно розглянуто вплив різних факторів на споживні якості молочних та яєчних товарів, процеси, що відбуваються під час транспортування та зберігання даних продуктів. Науково обгрунтовано їх дефекти та з'ясовано шляхи запобігання зниженню якості молочних та яєчних продуктів у процесі товаропросування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л932-9 я73-1 + Л95-9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА602910 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Тищенко Є. В. 
Товарознавство харчових жирів : Навч. посіб. / Є. В. Тищенко; Ін-т змісту та методів навчання. - К., 1999. - 51 c. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Висвітлюються загальнотеоретичні питання хімічного складу харчових жирів, зокрема, тригліцеридів, гліцерину, жирних кислот. Дається характеристика речовин, супутніх тригліцеридам (вільних жирних кислот, фосфатидів, восків, стеринів і стеридів, барвних речовин, вітамінів та інших), а також процесів, що відбуваються в харчових жирах під час їх зберігання. Наведено класифікацію жирів, а також органолептичні, фізичні та хімічні показники якості жирів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782-9 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА590677 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Тищенко Є. В. 
Товарознавство харчових жирів : Підруч. / Є. В. Тищенко, П. Х. Пономарьов; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. - К., 2000. - 160 c. - укp.

Описано хімічний склад харчових жирів, їх харчову цінність, а також зміни, що відбуваються в харчових жирах під час зберігання. Особливу увагу приділено впливу на харчову цінність і тривалість зберігання харчових жирів їх жирнокислотного складу та речовин, супутніх жирам. Наведено органолептичні, фізичні, хімічні показники та показники харчової безпеки. Подано товарознавчу характеристику рослинних олій, тваринних топлених жирів, маргаринової продукції та жирових соусів типу майонезів. Висвітлено вплив сировини, окремих технологічних операцій виробництва на формування якості жирів, а також зміни в процесі зберігання та дефекти жирів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782-9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА603288 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Рудавська Г. Б. 
Молочні та яєчні товари : Підруч. / Г. Б. Рудавська, Є. В. Тищенко; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К. : Книга, 2004. - 392 c. - (Сер. "Товарознавство"). - Бібліогр.: 31 назв. - укp.

Розглянуто особливості ринку молока, молочних продуктів в Україні та світі. Викладено основні питання, що стосуються питного молока, вершків, кисломолочних продуктів, сирів, вершкового масла, побічних продуктів переробки молока, згущених і сухих молочних продуктів, морозива, харчових яєць та продуктів їх переробки. Проаналізовано вплив різних факторів на споживчі якості молочних і яєчних товарів. Розкрито процеси, які відбуваються під час транспортування та зберігання цих продуктів, науково обгрунтовано їх дефекти та з'ясовано шляхи запобігання зниженню якості молочних і яєчних продуктів у процесі товаропросування. Увагу приділено проблемам безпеки товарів, причинам їх забруднень, що мають хімічну та мікробіологічну природу.

Рассмотрены особенности рынка молока, молочных продуктов в Украине и мире. Изложены основные вопросы, касающиеся питьевого молока, сливок, кисломолочных продуктов, сыров, сливочного масла, побочных продуктов переработки молока, сгущеных и сухих молочных продуктов, мороженого, питьевых яиц и продуктов их переработки. Проанализировано влияние разных факторов на потребительские качества молочных и яичных товаров. Раскрыты процессы, которые происходят во время транспортирования и хранения этих продуктов, научно обоснованы их дефекты и выяснены пути предотвращения снижения качества молочных и яичных продуктов в процессе товароперемещения. Внимание уделено проблемам безопасности товаров, причинам их загрязнения, имеющим химическую и микробиологическую природу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л93 я73-1 + Л95 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА658046 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Тищенко Є. В. 
Харчові жири : Підруч. / Є. В. Тищенко, П. Х. Пономарьов; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - 2-ге вид., доповн. і переробл. - К. : КНТЕУ, 2005. - 226 c. - (Товарознавство). - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Розглянуто особливості розвитку та формування ринку харчових жирів в Україні. Визначено їх споживчу цінність, хімічний склад і особливості зберігання. Наведено класифікацію жирів і жирових продуктів. Проаналізовано процеси, що відбуваються у жирах під час зберігання. Розглянуто органолептичні, фізичні та хімічні показники якості жирів. Наведено товарознавчу характеристику основних видів олії, тваринних топлених жирів, маргаринової продукції та майонезу. Розроблено класифікацію та асортимент даної групи харчових товарів, встановлено показники якості та типові дефекти. Визначено роль сировини та технологічних процесів виробництва у формуванні асортименту та якості харчових жирів.

Рассмотрены особенности развития и формирования рынка пищевых жиров в Украине. Определена их потребительская ценность, химический состав и особенности хранения. Приведена классификация жиров и жировых продуктов. Проанализированы процессы, которые происходят в жирах в период хранения. Рассмотрены органолептические, физические и химические показатели качества жиров. Приведена товароведческая характерисика различных видов масел, животных топленных жиров, маргариновой продукции и майонеза. Разработана классификация и ассортимент данной группы пищевых товаров, установлены критерии качества и типичные дефекты. Определена роль сырья и технологических процессов производства в формировании ассортимента и качества пищевых жиров.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА661811 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Рудавська Г. Б. 
Харчові концентрати : Підруч. / Г. Б. Рудавська, Є. В. Тищенко; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2001. - 320 c. - (Сер. "Товарознавство"). - Бібліогр.: 22 назв. - укp.

З урахуванням сучасних досягнень науки та практики у галузі виробництва, товаропросування та споживання харчових концентратів розглянуто питання харчової цінності основної та допоміжної сировини. Наведено науково обгрунтовану товарознавчу класифікацію концентратів. Основну увагу приділено традиційним групам концентратів (обідніх страв, борошняних виробів, сухих сніданків, кави та кавових напоїв), концентратам для дитячого та масового профілактичного харчування, а також питанням контролю за якістю готової продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л97 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА622326 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Рудавська Г. Б. 
Наукові підходи та практичні аспекти оптимізації асортименту продуктів спеціального призначення : Моногр. / Г. Б. Рудавська, Є. В. Тищенко, Н. В. Притульська; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2002. - 370 c. - Бібліогр.: 395 назв. - укp.

Розглянуто проблеми формування якості та позиціювання на ринку оздоровчих продуктів харчування, запропоновано комп'ютерне забезпечення оптимізації їх складу. Проаналізовано якість сировинних компонентів та визначено шляхи удосконалення їх властивостей. Описано переваги та недоліки різних підходів до оптимізації складу оздоровчих продуктів. Наведено класифікацію продуктів спеціального призначення та оптимізації їх асортименту для різних категорій споживачів, диференційованих за віковими категоріями, професіями та захворюваннями. Визначено шляхи оптимізації асортименту оздоровчих продуктів для людей, які проживають за умов порушеної екології.

Рассмотрены проблемы формирования качества и позициирования на рынке оздоровительных продуктов питания, предложено компьютерное обеспечение оптимизации их состава. Проанализировано качество сырьевых компонентов и определены пути усовершенствования их свойств. Описаны преимущества и недостатки различных подходов к оптимизации состава оздоровительных продуктов. Приведена классификация продуктов специального назначения и оптимизации их ассортимента для разных категорий потребителей, дифференциированных по возрастным категориям, профессиям и заболеваниям. Определены пути оптимизации ассортимента оздоровительных продуктов для лиц, проживающих в условиях нарушенной экологии.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА638479 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Тищенко Є. О. 
Підвищення ефективності виявлення пожежі за температурою : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 21.06.02 / Є. О. Тищенко; Нац. ун-т цивіл. захисту України. - Х., 2011. - 19 c. - укp.

Обгрунтовано можливість підвищення ефективності виявлення пожежі за температурою шляхом удосконалення динамічних властивостей теплових пожежних сповіщувачів, зокрема, із терморезистивним чутливим елементом, а також за рахунок використання структурних методів підвищення їх надійності. Показано, що на початковій стадії пожежі в приміщенні присутня зміна температури, усередненої по його об'єму, за квадратичним законом відносно часу, величина якої пропорційна площі осередку горіння, швидкості зміни питомої швидкості вигорання пожежного навантаження та теплоті згорання. Одержано математичний опис теплового пожежного сповіщувача з терморезистивним чутливим елементом для різних режимів його експлуатації, який наведено у вигляді перехідних і передаточних функцій. Розроблено інформаційну модель теплового пожежного сповіщувача, а також моделі його динамічних похибок в детермінованій та стохастичній постановках.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н960.2-57

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА379314 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Тищенко Є. В. 
Харчові жири : підруч. для студентів ВНЗ / Є. В. Тищенко; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - 3-тє вид., перероб. та допов. - Київ : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2013. - 267 c. - (Серія "Товарознавство"). - Бібліогр.: с. 261-263 - укp.

Описано хімічний склад харчових жирів, їх харчову цінність, зміни, які відбуваються у харчових жирах під час зберігання. Увагу приділено питанню впливу на споживні властивості й тривалість зберігання харчових жирів їх жирнокислотного складу та речовин, супутніх жирам. Наведено органолептичні, фізичні, хімічні показники та показники харчової безпечності жирів. Показано гуманітарне значення попередження жирових харчових продуктів від окиснення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА777768 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Бужин О. А. 
Визначення індексів інтенсивності підготовки пожежно-рятувальних підрозділів та частин / О. А. Бужин, Ю. Ю. Дендаренко, Є. О. Тищенко, В. І. Дивень, О. Д. Блащук // Формування ринк. відносин в Україні : зб. наук. пр. - 2020. - № 4. - С. 75-85. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Встановлено, що технологічно-функціональна результативність пожежно-рятувальних підрозділів та пожежно-рятувальних частин під час гасіння пожеж повністю залежить від рівня професійної підготовки особового складу на різних технологічно-функціональних етапах системи пожежогасіння. На основі нормативів виконання навчальних вправ для підготовки особового складу пожежно-рятувальних підрозділів (частин), застосовуючи індекси, розроблено методику визначення ефективності рівня підготовки особового складу. Встановлено, що дана методика дає можливість синхронно порівнювати різні технологічно-функціональні дії та удосконалювати систему аналізу, управління та контролю за їх технологічно-функціональними можливостями. Описана методика дозволить визначити рівень підготовки особового складу, виходячи з вимог виконання нормативів дій за сигналом "Тривога", вправ із захисним одягом та спорядженням, з рятувальною мотузкою, з пожежними драбинами; вправи з підготовки до оперативного розгортання відділень на пожежно-рятувальних автомобілях; оперативного розгортання відділень без встановлення та з встановленням пожежно-рятувального автомобіля на вододжерело; вправи з оперативного розгортання відділень на автомобілі порошкового гасіння та загального показника по всіх вправах в цілому. З метою визначення індексів інтенсивності підготовки пожежно-рятувальних підрозділів та частин авторами застосувались базисні індекси. За базу бралися показники, що відповідали оцінці "відмінно" за результатами виконання різноманітних вправ особисто пожежним-рятувальником, у складі відділення та у складі караулу. Застосовано емпіричний метод дослідження, що полягав у послідовному здійсненні спостереження, вимірювання, моделювання, прогнозування та перевірки результатів прогнозу. Крім того, застосовано метод порівняння, в результаті якого здійснено порівняльний аналіз за найсуттєвішими та найважливішими рисами в межах конкретного пізнавального завдання, що дало можливості порівнювати ті явища, між якими є певна об'єктивна спільність.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н96 р

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69574 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Кваліфікація та розслідування окремих видів злочинів проти основ національної безпеки та воєнних злочинів : навч. посіб. / О. Ф. Бантишев, Ю. Р. Гавдьо, І. В. Гора, О. І. Заболотний, С. В. Клименко, О. О. Книженко, В. А. Колесник, В. В. Малюк, Г. В. Новицький, М. А. Погорецький, Д. Б. Сергєєва, М. М. Стецюк, Є. Ф. Тищенко, А. М. Черняк; ред.: В. А. Колесник; Національна академія Служби безпеки України. - Київ : НА СБУ, 2022. - 356 c. - Бібліогр. в кінці розд. - укp.

Розглянуто кримінально-правові, кримінальні процесуальні й пов'язані з ними криміналістичні питання кримінально-правової кваліфікації та особливостей досудового розслідування окремих видів злочинів, зокрема, державної зради, шпигунства, диверсії, колабораційної діяльності, порушення законів та звичаїв ведення війни, а також доказування окремих видів злочинів, вчинених у співучасті, застосування заходів забезпечення кримінального провадження тощо. Враховано поточні зміни до чинного кримінального та кримінального процесуального й іншого законодавства України, які стосуються протидії злочинності в умовах ведення війни та воєнного періоду. Розраховано на слухачів, курсантів, студентів, аспірантів для поглибленого вивчення окремих питань кримінального права, кримінального процесу, криміналістики, а також на практичних співробітників слідчих та оперативних підрозділів, прокурорів - для підвищення їх кваліфікації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х894.9(4УКР) я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА863060 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія: Гірнича справа   
12.

Панченко Г. М. 
Підвищення напрацювання шарошкових доліт при бурінні підривних свердловин / Г. М. Панченко, В. Ю. Циганок, Є. С. Тищенко // Вісн. Приазов. держ. техн. ун-ту. Сер. Техн. науки. - 2022. - Вип. 45. - С. 58-62. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Під час буріння підривних свердловин в технологічному процесі видобутку магнетитових кварцитів вартість шарошкового долота складає близько 60 % від вартості всього бурового інструменту. Запропоновано для підвищення напрацювання шарошкових доліт застосувати бурову хімію МАТЕХ (Канада), яка знайшла широке застосування в нафтогазовій промисловості та в гранітних кар'єрах при ударному бурінні. Промислові дослідження з застосуванням бурової хімії показали значне підвищення напрацювання шарошкових доліт.


Індекс рубрикатора НБУВ: И131-561.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69254:Техн.н. Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського