Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (8)Журнали та продовжувані видання (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Євлаш В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 17
Представлено документи з 1 до 17

      
Категорія:    
1.

Дуденко Н. В. 
Основи фізіології та гігієни харчування : підручник / Н. В. Дуденко, Л. Ф. Павлоцька, В. С. Артеменко, М. П. Головко, В. О. Коваленко, В. В. Євлаш, В. Г. Горбань. - Суми : Унів. кн., 2009. - 558 c. - Бібліогр.: с. 555-557. - укp.

Розглянуто будову та функції системи травлення, розкрито роль основних харчових речовин у забезпеченні процесів життєдіяльності. Наведено нові норми споживання, обгрунтовано особливості потреб у нутрієнтах та енергії різних верств населення. Охарактеризовано особливості харчування різних вікових і професійних груп населення та людей, що потребують дієтичного харчування. Наведено дані про гігієну та безпеку харчування, а також гігієнічну характеристику основних груп харчових продуктів та їх виготовлення.

Рассмотрены строение и функции системы пищеварения, раскрыта роль основных пищевых веществ в обеспечении процессов жизнедеятельности. Приведены новые нормы потребления, обоснованы особенности нужд в нутриентах и энергии разных слоев населения. Охарактеризованы особенности питания разных возрастных и профессиональных групп населения и людей, нуждающихся в диетическом питании. Приведены данные относительно гигиены и безопасности питания, а также гигиеническая характеристика основных групп пищевых продуктов и их изготовления.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123 я73-1 + Р351 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА713939 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Погожих М. І. 
Технологія м'ясних січених виробів, збагачених гемовим залізом / М. І. Погожих, В. В. Євлаш, М. В. Міщенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 31-33. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розроблено технологію м'ясних січених виробів із введенням харчової домішки "Гемовітал", що містить гемове залізо в легкозасвоюваній двовалентній формі, а також вивчено функціонально-технологічні властивості фаршів і готових виробів, проведено органолептичну оцінку показників якості готової продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Євлаш В. В. 
Наукове обгрунтування технології дієтичної добавки та харчових продуктів анианемічного спрямування зі стабілізованим гемовим залізом : автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.18.16 / В. В. Євлаш; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2009. - 31 c. - укp.

Науково обгрунтовано та розроблено технологію виготовлення харчових продуктів антианемічного спрямування, яка передбачає збагачення їх дієтичною домішкою зі стабілізованим гемовим залізом. Установлено, що для лікування та профілактики залізодефіцитних станів (ЗДС) в раціони харчування населення повинні бути включені залізовмісні дієтичні домішки та харчові продукти, що містять гемове залізо переважно у двовалентній формі та всі необхідні компоненти для метаболізму заліза. Науково обгрунтовано та розроблено технологію одержання дієтичної домішки з крові великої рогатої худоби (ВРХ). Доведено, що для формування необхідних функціонально-технологічних і фізіологічних властивостей дієтичної домішки необхідно стабілізувати гемовий комплекс під час переробки крові ВРХ. За результатами проведених реологічних і молекулярно-кінетичних досліджень підтверджено ефективність використання принципу стабілізації гемового комплексу просторовою структурою гелю, утвореного натрійкарбоксиметилцелюлозою (Na-КМЦ). Розроблено концепцію збагачення харчових продуктів гемовим залізом для профілактики та лікування ЗДС, згідно з якою науково обгрунтовано та розроблено технологію харчових продуктів антианемічного спрямування: м'ясних січених виробів, десертів з кисломолочного сиру, хлібобулочних виробів, пряників. Одержано дані щодо впливу дієтичної домішки гемовітал на фізико-хімічні, функціонально-технологічні, структурно-механічні, мікробіологічні характеристики цих продуктів. Визначено основні показники якості та безпеки розробленої продукції. Доведено, що у нових харчових продуктах гемове залізо

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л987

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА365876 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Євлаш В. В. 
Технологія сухого харчового концентрату на основі крові забійних тварин та його використання у виробництві солодких збивних виробів : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.16 / В. В. Євлаш; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 1998. - 18 c. - укp. - рус.

Дисертацію присвячено науковому обгрунтуванню і розробці технології нової харчової добавки - сухого харчового концентрату із крові забійних тварин, модифікованої оксидом вуглецю. В основу технології покладено новий принцип виробництва продуктів із крові - з використанням заданого співвідношення форм гемоглобіну, що містить залізо у двох- і трьохвалентному стані, що визначає поліфункціональне призначення концентрату, як джерела гемового заліза, яке легко засвоюється, та харчового коричневого барвника. Одержано комплекс даних про харчову та біологічну цінність, показники безпеки та функціонально-технологічні властивості концентрату. Обгрунтовані та розроблені технології нових збивних солодких виробів з використанням концентрату із крові.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л929.2 + Л991.5-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА302268 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Коваленко В. О. 
Мікробіологія молока і молочних продуктів : навч. посіб. / В. О. Коваленко, В. В. Євлаш, Л. О. Чернова; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2011. - 135 c. - Бібліогр.: с. 132-135 - укp.

Висвітлено роль мікроорганізмів у формуванні якості та безпечності молока та молочних продуктів (МП), їх морфологічні ознаки, фізіологічні властивості та класифікацію. Розкрито значення мікроорганізмів у формуванні якості сировини та готових продуктів. Визначено динаміку мікробіологічних процесів у технології виробництва різних видів МП. Наведено вимоги до мікробіологічної безпечності виробництв МП.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95-14 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА745193 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Євлаш В. В. 
Санітарно-гігієнічна експертиза товарів народного споживання : навч. посіб. / В. В. Євлаш, В. О. Коваленко, Л. О. Чернова, А. В. Гавриш, Л. В. Кононенко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2011. - 417 c. - Бібліогр.: 96 назв. - укp.

Викладено основи Державної санітарно-гігієнічної експертизи товарів народного споживання (ТНС), теоретичні положення та практичні рекомендації щодо експертного санітарно-гігієнічного оцінювання якості сировини та товарів рослинного і тваринного походжень, дієтичних домішок, непродовольчих товарів. Описано порядок вилучення з обігу та знищення неякісної та небезпечної продукції. Розкрито особливості забруднення хімічного та біологічного походжень, їх нормування у ТНС.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.10 я73 + Р120.4 я73 + Ж609.002 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА745198 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Євлаш В. В. 
Адаптація методу кулонометричного титрування щодо визначення антиоксидантної активності рослинної сировини та дієтичних добавок / В. В. Євлаш, В. Г. Міхайленко, В. О. Акмен // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2011. - № 5/3. - С. 56-59. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Наведено стислий аналіз найбільш відомих методів визначення антиоксидантної активності та запропоновано спосіб адаптації методу кулонометричного титрування для визначення антиоксидантної активності рослинної сировини та нових дієтичних добавок "Редгем", "Калгем", "Фітогем" як у фільтрованих, так і нефільтрованих їх водних екстрактах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л987-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Малафєєв М. Т. 
Вплив дієтичної добавки "Гемовітал" на реологічні властивості глазурі для кондитерських виробів / М. Т. Малафєєв, М. І. Погожих, В. В. Євлаш, А. В. Гавриш // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2010. - № 5/6. - С. 63-65. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Визначено, що какао-олія та пальмоядрова олія є ньютонівськими рідинами за всіх температур досліджень, яким за умов додавання до них дієтичної домішки "Гемовітал" притаманна неньютонівська течія. Подрібнення частинок дієтичної домішки "Гемовітал" в олії веде до збільшення когезії між частинками та утворення стабільної суспензії. Встановлено раціональну масову частку дієтичної домішки "Гемовітал" для глазурі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л86-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Євлаш В. В. 
Дослідження якості сушених капусти та кабачків під час зберігання / В. В. Євлаш, О. В. Нєміріч, А. В. Гавриш, Т. А. Тарасенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 46. - С. 55-59. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено органолептичні властивості, сорбційні характеристики та мікробіологічні показники безпечності сушених капусти та кабачків під час зберігання. Обумовлено режими зберігання сушених овочів в різному пакуванні.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Погожих М. І. 
Визначення дисперсності порошків з кабачків та капусти / М. І. Погожих, В. В. Євлаш, О. В. Нєміріч, І. М. Павлюк, А. В. Гавриш, Т. А. Тарасенко // Наука та інновації. - 2013. - № 4. - С. 31-34. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Particle size of cabbage and zucchini powders was determined by microscopy. It is shown that under the identical conditions of drying, grinding and other stages of the process, the cabbage powder has a higher content of fine fraction. Promising application of cabbage and zucchini powders in restaurant industry is indicated. Case diagram of the received production use is developed.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.026

Шифр НБУВ: Ж25189 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Євлаш В. В. 
Розробка науково обгрунтованих технологій продукції підвищеної харчової цінності з використанням структуроутворювачів різного походження / В. В. Євлаш, Т. О. Кузнецова, М. В. Артамонова, А. Л. Фощан, Н. О. Отрошко, І. С. Пілюгіна, З. В. Железняк, І. С. Вовчинський, О. М. Калугін // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, 5 (ч. 1). - С. 115-123. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

За результатами молекулярно-динамічного моделювання водних розчинів агару та желатину рекомендовано використовувати желатин, збагачений гідроксипроліном для гелеутворення у харчових системах. Розроблено нові технології кондитерських виробів: мармелад желейний на агарі з добавками камедей рослинного та мікробного походження; фруктове желе, збагачене вітаміном С, маршмелоу з кріопорошками із суданської троянди та чорноплідної горобини. Розроблено методику визначення вітаміну С у кондитерських виробах, що містять желатин, із застосуванням методу гальваностатичної кулонометрії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л861.22-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Александров О. В. 
Розробка рецептури сиркового десерту "Слоненя" з використанням харчової добавки "Магнетофуд" / О. В. Александров, І. В. Цихановська, Н. С. Кайда, В. В. Євлаш // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - 25, № 1. - С. 169-179. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
13.

Цихановська І. В. 
Удосконалення технології зефіру біло-рожевого з використанням харчової добавки "Магнетофуд" / І. В. Цихановська, О. В. Александров, Н. С. Кайда, В. В. Євлаш, З. І. Коваленко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - 25, № 2. - С. 186-203. - Бібліогр.: 35 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л861.3-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Біохімія плодів та овочів : навч. посіб. / В. В. Євлаш, О. П. Прісс, М. Є. Сердюк, Л. Ф. Павлоцька, Л. А. Скуріхіна, Н. В. Дуденко, О. І. Сухаренко; Таврійс. держ. агротехнол. ун-т. - Мелітополь : Люкс, 2019. - 206 c. - Бібліогр.: с. 206 - укp.

Детально розглянуто будову та функції рослинних клітин і тканин. Висвітлено хімічний склад плодів та овочів як сировини для переробки й об'єктів для тривалого зберігання. Подано інформацію про будову та функції білків, вуглеводів, ліпідів. Особливу увагу приділено вітамінам, мінеральним речовинам, ферментам і вторинним метаболітам плодоовочевої продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е50*72 я73 + П24/25-272 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА835696 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Товма Л. Ф. 
Обгрунтування рецептурного складу хліба пшеничного з додаванням напівфабрикату "Mаса для формування" / Л. Ф. Товма, В. В. Євлаш, О. В. Коновалова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - 25, № 6. - С. 234-248. - Бібліогр.: 42 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-642

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
16.

Повноцінне харчування: тренди енергоефективного виробництва, зберігання та маркетингу : колект. монографія / О. Ф. Аксьонова, О. В. Александров, О. П. Афанас'єва, Д. В. Білий, В. С. Володавчик, Л. В. Газзаві-Рогожина, Н. І. Гіренко, С. М. Губський, А. В. Глущенко, І. М. Гурікова, В. Ф. Дрель, В. В. Євлаш, С. У. Еркебаева, О. В. Жегус, Н. С. Ілляшенко, С. М. Ілляшенко, С. О. Каплун, О. В. Коновалова, С. М. Кот, Д. П. Крамаренко, Т. А. Лазарєва, М. О. Лишенко, Н. О. Макаренко, А. І. Маринін, І. Є. Морозов, Н. В. Мурликіна, М. О. Науменко, К. С. Олініченко, С. О. Павленко, В. М. Пасічний, О. В. Петренко, І. С. Пілюгіна, В. О. Потапов, О. М. Прядко, Н. Л. Савицька, Г. І. Сєногонова, Л. І. Сєногонова, Д. П. Семенюк, О. В. Суліма, І. Ю. Тарасов, О. А. Товма, Л. Ф. Товма, Д. О. Торяник, А. І. Українець, О. І. Упатова, Б. М. Хамитова, І. В. Цихановська, М. М. Цуркан, О. Д. Черкашин, Д. А. Шведюк, А. У. Шингисов, Н. В. Шматченко, Є. М. Якушенко; ред.: В. В. Євлаш, В. О. Потапов, Н. Л. Савицька, Л. Ф. Товма; Національна академія Національної гвардії України, Харківський державний університет харчування та торгівлі. - Харків : НА НГУ, 2020. - 636 c. - Бібліогр. в кінці розд. - укp. - англ.

У контексті інноваційного підходу розкрито ключові тренди енергоефективного виробництва, зберігання продуктів повноцінного харчування, а також маркетингових технологій формування та розвитку сучасного ринку. Окремо приділено увагу міждисциплінарним дослідженням за проектом "Наука для армії", реалізованим учасниками освітньо-науково-виробничого кластеру "Повноцінне харчування: інноваційні аспекти технологій, енергоефективної переробки та маркетингу", створеного на базі Харківського державного університету харчування та торгівлі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 + У9(4УКР)306.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА847298 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
17.

Осецький О. І. 
Низькотемпературна екстракція ліпідних фракцій з рослинної сировини за допомогою зріджених хладонів = Low-temperature extraction of lipid fractions from vegetable raw materials using liquefied freons / О. І. Осецький, С. С. Севаст'янов, В. В. Євлаш, В. О. Потапов, І. С. Пілюгіна, Д. В. Білий // Проблеми кріобіології і кріомедицини. - 2023. - 33, № 1. - С. 38-49. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.



Шифр НБУВ: Ж14260 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського