Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (9)
Пошуковий запит: (<.>A=Пешук Л$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 29
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Пешук Л. В. 
Зв'язок між селекційними ознаками у корів жирномолочного типу / Л. В. Пешук, Ю. П. Полупан // Тавр. наук. вісн. - 1999. - Вип. 11, ч. I. - С. 169-173. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-33,025

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69225 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Пешук Л. В. 
Імуногенетичні особливості мікроеволюційних процесів у стадах жирномолочного типу червоної молочної худоби / Л. В. Пешук // Тавр. наук. вісн. - 1999. - Вип. 11, ч. I. - С. 173-176. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е60*74*22 + П836.325

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69225 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Пешук Л. В. 
Технологія парфумерно-косметичних продуктів : навч. посіб. / Л. В. Пешук, Л. І. Бавіка, І. М. Демідов; Нац. ун-т харч. технологій. - К. : ЦУЛ, 2007. - 376 c. - укp.

Наведено загальну характеристику запахів, розкрито особливості їх сприйняття. Розглянуто класифікацію, асортимент, призначення та властивості парфумерних і косметичних виробів, а також туалетного мила, встановлено вимоги до їх якості. Визначено принципи складання рецептури, висвітлено питання зберігання, упакування, транспортування парфумерних і косметичних виробів. Описано технологічні схеми виробництва парфумерно-косметичних продуктів різного агрегатного стану та визначено перспективи їх виробництва в Україні.

Приведена общая характеристика запахов, раскрыты особенности их восприятия. Рассмотрены классификация, ассортимент, назначение и свойства парфюмерных и косметических товаров, а также туалетного мыла, установлены требования к их качеству. Определены принципы составления рецептуры, освещены вопросы хранения, упаковки, транспортировки парфюмерных и косметических товаров. Описаны технологические схемы производства парфюмерно-косметических продуктов разного агрегатного состояния и определены перспективы их производства в Украине.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л684/686 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА710282 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Пешук Л. В. 
Перспективи оздоровчого харчування з використанням пробудженого насіння та зародків пшениці / Л. В. Пешук, Ю. П. Венглюк, О. А. Топчій // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 103-104. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розроблено рецептури і технології виготовлення напівфабрикатів, зокрема пельменів нових видів - з використанням зернопродуктів, пробуджених ЄСО, та зародків пшениці, які мають оздоровчі й лікувально-профілактичні властивості завдяки різноманітному і багатому комплексу нативних вітамінів і мінералів, а також клітковини з підвищеними сорбційними показниками.


Ключ. слова: напівфабрикати, пельмені, зародки пшениці, зернопродукти пробуджені, технологія
Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.81 + Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Зенкіна О. В. 
Дослідження окиснювальної стабільності високоолеїнової олії та пальмового олеїну / О. В. Зенкіна, І. М. Демідов, Л. В. Пешук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 46-48. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Порівняно стійкості до окиснення високоолеїнової олії з соняшнику сорту "Еней" та пальмового олеїну - жиру з досить низькою точкою топлення, що мають близькі сфери застосування в маргариновій промисловості. Досліджено і порівняно можливість та доцільність стабілізації цих жирів з використанням сумішей антиоксидантів, таких як Grindox 204 (Danisko) і Antransine 55.


Ключ. слова: окиснювальна стабільність, високоолеїнова олія, швидкість окиснення
Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.123/129

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Крижова Ю. П. 
Вдосконалення асортименту та технології спеціальних продуктів для профілактичного харчування дітей / Ю. П. Крижова, Л. В. Пешук, О. А. Топчій, П. О. Карпенко // Харч. пром-сть. - 2007. - № 5. - С. 40-42. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розроблено рецептури та технології виготовлення напівфабрикатів м'ясних кулінарних, зокрема битків і фрикадельок, збагачених харчовими речовинами, які підвищують резистентність організму людини, призначених для харчування дітей шкільного віку.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Манк В. В. 
Розроблення емульсійних продуктів підвищеної біологічної цінності / В. В. Манк, Л. В. Пешук, І. Г. Радзієвська // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 42-45. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Установлено груповий та жирнокислотний склади харчових фосфоліпідів. Досліджено комплексні емульгувальні та стабілізувальні властивості фосфоліпідів і високомолекулярних поверхнево-активних речовин поліцукридної природи. Розроблено рецептури продуктів на основі прямої емульсії та вивчено їх властивості у процесі зберігання.


Ключ. слова: фосфоліпіди, жирні кислоти, емульсія, майонез, поверхнево-активні речовини (ПАР)
Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Манк В. В. 
Використання інфрачервоної спектроскопії ближнього діапазону для аналізу жирів та їх сумішей / В. В. Манк, Л. В. Пешук, І. Г. Радзієвська // Харч. пром-сть. - 2008. - № 6. - С. 31-34. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Зазначено, що спектральні методи аналізу є одними з найбільш ефективних способів дослідження будови та контролю складу речовини. Розроблено експресну методику кількісного визначення різних тваринних жирів у їх сумішах із рослинними оліями, використання якої дозволяє скоротити до мінімуму час аналізу якості жирових продуктів за збереження необхідної точності результатів аналізу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782-1 с

Рубрики:
  

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Швень О. М. 
Метод вилучення жирової фракції з низькокалорійних майонезів / О. М. Швень, І. М. Демидов, Г. І. Златкіна, Л. В. Пешук // Харч. пром-сть. - 2008. - № 7. - С. 23-25. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л981

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Пешук Л. В. 
Біологічна роль жирних кислот тваринного походження / Л. В. Пешук, І. Г. Радзієвська, І. І. Штик // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 108-111. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено дані про жирнокислотний склад жирів традиційних сільськогосподарських і екзотичних видів тварин. Описано есенціальну роль поліненасичених жирних кислот. Зосереджено увагу на проблемі жирнокислотної збалансованості раціону харчування та транс-ізомеризації жирних кислот тваринного походження.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782-101.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Демидов І. М. 
Дослідження механізму антиоксидантного впливу соняшникового фосфатидного концентрату на окиснення соняшникової олії / І. М. Демидов, А. О. Демидова, Л. В. Пешук // Харч. пром-сть. - 2010. - № 9. - С. 7-10. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Зазначено, що проблема окиснювального псування є однією з найбільш гострих для масложирової промисловості. Існує необхідність у вивченні механізму впливу антиоксидантів, перш за все, природного походження з метою розробки надалі технології нових жирових продуктів з підвищеною стійкістю до впливу кисню.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.126.2-106.83

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Пешук Л. В. 
Перспективи використання грибної сировини в м'ясній галузі / Л. В. Пешук, О. Журавель, О. Є. Москалюк // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 59-64. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розроблено рецептури м'ясних виробів з грибною сировиною, проведено процес підготовки грибів перед внесенням до фаршу. Вивчено комплексну оцінку показників безпеки, органолептичні, фізико-хімічні, функціонально-технологічні, структурно-механічні, мікробіологічні показники та проведено кваліметричне оцінювання якості м'ясних виробів з грибною сировиною.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92-642

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Пешук Л. В. 
Вивчення активності ферментних систем фаршу з прісноводної риби / Л. В. Пешук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 48. - С. 128-131. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено хімічний склад фаршів із товстолобу білого та строкатого. Визначено протеолітичну активність ферментних систем фаршів. Її значення для риб весняного вилову є вищими, ніж осіннього, та становлять 0,086 од./г для білого і 0,062 од./г для строкатого товстолобу. З'ясовано, що після заморожування-розморожування фаршу активність протеолітичних ферментів підвищується.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л944-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Пешук Л. 
Розробка сирокопчених ковбас для гурманів / Л. Пешук, М. Рябовол, А. Клименко // Ukr. Food J.. - 2013. - 2, № 2. - С. 186-191. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Актуальність роботи полягає в пошуку нових джерел біологічно активних речовин із лікарських рослин у ковбасному виробництві для розширення асортименту делікатесних продуктів. Необхідно обгрунтувати рецептурний склад з урахуванням технологічних процесів та економічної доцільності. Розроблено концептуальні моделі сирокопчених ковбас для гурманів із додаванням органічних какао-бобів (2 %), екстрактів шавлії, розмарину та чебрецю (по 0,2 %), які є новим поколінням твердих ковбас дрібнозернистої структури з вишуканими смаковими властивостями та підвищеною біологічною цінністю. У процесі органолептичних досліджень використано метод сенсорного аналізу. Для виявлення летких сполук використано хроматографічний аналіз. Дослідження структурно-механічних властивостей сирокопчених ковбас проведено на приладі Уорнера - Братцлера. Визначено та проаналізовано хімічний склад сировини і готової продукції. Оптимізовано рецептурний склад сирокопчених ковбас, визначено фізико-хімічні показники модельних ковбасних фаршів і готових виробів, проведено комплексну оцінку якості готової продукції за мікробіологічними, радіологічними та токсикологічними показниками, визначено зміни якісних показників сирокопчених ковбас у процесі зберігання. Використання результатів досліджень дозволило збільшити термін зберігання продукції на 72 год. Результати рекомендовано застосовувати у виробництві делікатесної групи м'ясних продуктів. Розробка надає змогу здешевити готовий продукт, збагатити його мікронутрієнтами та подовжити термін зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Кононенко Н. В. 
Оцінка проміжних генотипів при створенні червоної молочної худоби / Н. В. Кононенко, І. І. Салій, В. Г. Назаренко, Л. В. Пешук // Вісн. аграр. науки. - 2001. - № 5. - С. 52-55. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Наведено характеристику проміжних генотипів селекційного ядра нової червоної молочної худоби, яку формують на основі складного відтворного схрещування червоної степової, англерської, червоної датської та червоно-рябої голштинської порід. Одержані генотипи характеризуються високими показниками надоїв і жирності молока, поліпшеною окиснювально-відновною реакцією організму, специфічним імуногенетичним профілем крові.


Індекс рубрикатора НБУВ: П603-31

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Пешук Л. В. 
Перспективи використання генофонду червоних порід великої рогатої худоби в степовій зоні України / Л. В. Пешук // Вісн. аграр. науки. - 1999. - № 8. - С. 58-60. - укp.

Розглянуто стан і перспективи розвитку поліпшених генотипів червоної степової породи на півдні України. Наведено результати схрещування корів червоної степової породи з бугаями-плідниками англерської, червоної датської та голштинської червоно-рябої порід.


Індекс рубрикатора НБУВ: П603.1(4Укр),025

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Пешук Л. В. 
Проблема маститу в стадах великої рогатої худоби молочного напряму / Л. В. Пешук // Вісн. аграр. науки. - 2001. - № 9. - С. 32-35. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Досліджено випадки захворювання корів червоних порід на приховану форму маститу залежно від їх походження, віку, рівня продуктивності, сезону телення з використанням індикатора маститу EA-04, що працює за принципом визначення рівня електропровідності молока.


Індекс рубрикатора НБУВ: П876.181-911

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Пешук Л. В. 
Фенотипічна мінливість продуктивних і репродуктивних ознак червоних порід ВРХ на півдні України / Л. В. Пешук // Вісн. аграр. науки. - 1999. - № 6. - С. 53-56. - укp.

Розглянуто питання загальної і специфічної адаптаційної здатності чистопородних та помісних тварин великої рогатої худоби в різних екологічних умовах півдня України. Дослідження свідчать, що пластичність породи перебуває під генетичним контролем. Це дає змогу спрямовано регулювати мінливість генотипових ефектів, тобто програмувати рівень продуктивності міжпородних комбінацій, проводити селекцію на потрібному рівні взаємодії із середовищем.


Індекс рубрикатора НБУВ: П603.1

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Пешук Л. В. 
Перспективи використання вторинної кверцетинвмісної сировини (лушпиння цибулі та часнику) і лікарських трав у технології спеціальних м'ясних продуктів / Л. В. Пешук, Т. М. Іванова, Ю. В. Гавалко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 5. - С. 230-236. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Використання природних флавоноїдів, зокрема кверцетину, є перспективним напрямком розширення групи м'ясних продуктів. Антиоксидантна активність кверцетину обумовлена його здатністю пригнічувати процеси перекисного окиснення ліпідів, знижувати вміст вільних радикалів. Кверцетин відновлює структуру ушкоджених клітин печінки людини, перешкоджає згущенню крові, зміцнює імунну систему, регулює обмін глюкози в організмі. Наведено калібрувальний графік досліджуваних розчинів кверцетину різної концентрації у розчині католіту (за довжини хвилі 395 нм), згідно з яким можна кількісно визначити вміст кверцетину у приготованих зразках - екстрактах із лікарських трав, лушпиння цибулі та часнику.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Грегірчак Н. М. 
Дослідження сосисок з включенням кверцетину і нативної кверцетинвмісної сировини подовженого терміну зберігання / Н. М. Грегірчак, Л. В. Пешук, К. В. Зусько, Т. М. Іванова, І. Г. Радзієвська // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 4. - С. 223-230. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.

Проаналізовано попередньо відібрану кверцетинвмісну рослинну сировину, яка є безпечною і доступною для технології м'ясних продуктів, в тому числі і сосисок. Встановлено оптимальну концентрацію і спосіб приготування досліджуваного продукту. Визначено пероксидне і кислотне числа, проведено мікробіологічні дослідження м'ясних виробів з різними добавками в процесі зберігання. Відмічено відповідність досліджуваних зразків встановленим нормативам. Виявлено динаміку зміни рівня загального обнасінення представлених зразків м'ясних виробів при зберіганні, вплив різних добавок на їх мікробіологічну безпеку.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.1-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського