Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (11)Журнали та продовжувані видання (5)
Пошуковий запит: (<.>A=АПАЛКОВ$<.>+<.>A=ЯНА$<.>+<.>A=ВАЛЕРІЇВНА$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 25
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Янарас Х.  
Нерозривна філософія : Нариси вступу до філософії / Х. Янарас; Пер.: А. Чердаклі, Н. Клименко. - К. : Основи, 2000. - 314 c. - укp.

Проаналізовано основні етапи розвитку європейської філософської думки від прадавніх міфів до новітніх учень. Значну увагу приділено "містичній" функції міфу, символічному вираженню невимовного та поясненню реального факту. Окремі розділи присвячено демокрітовій образній мові, платонівській теорії образів, апофатично-потенційному визначенню істини, "замкненій" гегелівській системі, самовизначенню існування тощо.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ю3,2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА599667 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Сагатович В. А. 
Первый опыт проведения хронического перитонеального диализа в Одесском регионе / В. А. Сагатович, Л. В. Янак, Р. Н. Омельчук, А. А. Краснощок // Клініч. хірургія. - 2006. - № 4-5. - С. 108. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р696-58 + Р694.54-99

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж26838 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Янакаєв В. А. 
Визначення аеродинамічних характеристик та ефективності крил з додатковими несучими поверхнями : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.07.01 / В. А. Янакаєв; Нац. аерокосм. ун-т ім. М.Є.Жуковського "Харк. авіац. ін-т". - Х., 2004. - 20 c. - укp.

Наведено методику розрахунку аеродинамічних характеристик крила з використанням методу дискретних вихрів. Наведено новий спосіб обліку впливу товщини профілю на піднімальну силу та лобовий опір у разі використання тонкої моделі крила. Уперше досліджено вплив відносного розташування крила та від'єднаних від нього додаткових несучих поверхонь (ДНП) на аеродинамічну якість системи крило + ДНП. Запропоновано новий критерій оцінки ефективності застосування ДНП, що характеризує вплив ДНП на дальність польоту. Досліджено роль параметра, що визначається відношенням кореневої хорди ДНП до кінцевої хорди крила за різноманітних його форм у плані та кута ковзання щодо критеріїв ефективності ДНП. Оцінено вплив ДНП на поперечну стійкість та керованість. Створено методику визначення ефективності ДНП, за якою враховується нелінійність впливу вихорової системи крила на аеродинамічні характеристики ДНП, а також застосовується новий спосіб визначення підсмоктувальної сили та нові критерії ефективності ДНП.


Індекс рубрикатора НБУВ: О52-042-011

Шифр НБУВ: РА329317 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Янаков В. П. 
Обгрунтування параметрів і режимів роботи тістомісильної машини періодичної дії : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 / В. П. Янаков; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2011. - 19 c. - укp.

Знайдено взаємозв'язок енергетичних і якісних показників замісу та бродіння тіста. Розрахунок енергії, затрачуваної на гідратацію компонентів, привів до уточнення роботи, вживаної на структуроутворення тіста й енергетичного балансу тістомісильної машини. Одержано підтверджені математичні залежності системи тістоприготування. Проведення експериментальних досліджень дало можливість підтвердити одержані експериментальні дані та пропоновані теоретичні передумови. Результати досліджень впроваджені у виробництво.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА378891 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Янаков В. П. 
Анализ интенсификации приготовления теста / В. П. Янаков, Ф. Е. Ялпачик // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2010. - 1, вип. 10. - С. 40-47. - Библиогр.: 12 назв. - рус.

Проанализирована интенсификация процесса тестоприготовления, способствующий повышению качеству технологического процесса. Для решения этой проблемы необходимо всестороннее рассмотрение путей сокращения времени обработки теста и способов улучшения качественных показателей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Янаков В. П. 
Аналіз фундаментальних досліджень у технологічній операції заміс тіста / В. П. Янаков // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2012. - Вип. 12, т. 2. - С. 225-232. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Проаналізовано питання вдосконалення фундаментальних досліджень у тістоприготуванні. Розгляд процесу замісу тіста, за умов удосконалення енергетичного впливу та якісних перетворень, сприяє одержанню високоякісної хлібопекарної продукції. Для вирішення даної проблеми потрібний докладний аналіз застосування сучасних законів фізики, математики та хімії в замісі тіста.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Ялпачик Ф. Ю. 
Дослідження вдосконалення технології хлібопекарної продукції / Ф. Ю. Ялпачик, А. В. Терещенко, В. П. Янаков // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2011. - Вип. 11, т. 6. - С. 92-97. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Проаналізовано проблеми взаємозв'язку інтенсифікації процесу замісу тіста, що сприяє скороченню технологічного ходу створення хлібопекарної продукції. Для вирішення даної проблеми потрібний докладний аналіз шляхів забезпечення скорочення часу обробки тіста та оцінка способів покращання якісних показників як тіста, так і хліба.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Янаков В. П. 
Сравнительный эксперимент в тестоприготовлении / В. П. Янаков // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2010. - 3, вип. 10. - С. 184-193. - Библиогр.: 8 назв. - рус.

Проанализирована интенсификация процесса тестоприготовления, что способствует повышению качества технологического процесса. Для решения этой проблемы необходимо всестороннее рассмотрение путей сокращения времени обработки теста и способов улучшения качественных показателей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.2-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Ялпачик Ф. Ю. 
Визначення технічної ефективності сучасних тістомісильних машин / Ф. Ю. Ялпачик, В. П. Янаков, А. П. Човпило // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2012. - Вип. 12, т. 4. - С. 17-25. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Проаналізовано можливості оперативного контролю якісних показників тіста на всіх етапах тістоприготування. Можливість оперативного контролю та корегування енергетичного впливу тістомісильних машин визначає напрямки їх вдосконалення та покращання процесу перемішування тіста.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Хассай Д. В. 
Визначення технологічної ефективності сучасних тістомісильних машин / Д. В. Хассай, В. П. Янаков, М. В. Голованов // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2013. - Вип. 13, т. 1. - С. 227-234. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розглянуто вдосконалення тістомісильних машин (ТММ). Інтенсифікація процесу замісу тіста визначає час, якість і різноманітність процесів перемішування тіста. Багатогранність енергетичного впливу ТММ характеризує методи досягнення оптимальних технологічних показників тіста. Вирішення питання вдосконалення процесу перемішування тіста базується на аналізі технології, обладнання та теорії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Янас А. 
Діти з синдромом дефіциту уваги гіперактивності (ADHD), котрим необхідне хірургічне стоматологічне лікування / А. Янас, П. Осіца, Г. Гжесяк-Янас, П. Сівік, К. Соколовскі // Профілакт. та дит. стоматологія. - 2012. - № 2. - С. 30-32. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Мета роботи - проведення ретроспективного аналізу лікування пацієнтів з синдромом дефіциту уваги гіперактивності.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р733.665 + Р733.64

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100462 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Хассай Д. В. 
Визначення технічних характеристик місильних органів тістомісильних машин / Д. В. Хассай, В. П. Янаков, М. В. Голованов // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2013. - Вип. 13, т. 7. - С. 95-101. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Проаналізовано технічні характеристики місильних органів тістомісильних машин (ТММ). Широкий спектр місильних органів, що застосовуються, вимагає визначення недоліків процесу замісу тіста. Ефективність здійснення, потенціал і перспективи вдосконалення процесів перемішування залежать саме від поєднання даних напрямів, про що підтверджують розробки перспективних ТММ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5-02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Ялпачик Ф. Ю. 
Формулювання технічних характеристик тістомісильних машин періодичної дії / Ф. Ю. Ялпачик, В. П. Янаков, І. В. Скляр // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2014. - Вип. 14, т. 1. - С. 52-58. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Проаналізовано технічні характеристики тістомісильних машин (ТММ) періодичної дії. Закономірність пошуку результативних схем технологічного впливу на сировину хлібопекарного, кондитерського та макаронного виробництв та конструктивного забезпечення визначає ефективність процесів перемішування. Різноманітність технологічного призначення формує характерні вимоги до застосування оперативного підходу щодо проектування ТММ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5-02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Янаков В. П. 
Основні підходи до аналізу тристадійної моделі замісу тіста / В. П. Янаков, О. В. Івженко, Я. В. Самек // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2013. - Вип. 13, т. 6. - С. 185-195. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Проаналізовано процеси, які протікають під час замісу тіста. Оптимізовано процес замісу тіста щодо визначення часу, якості та різноманітності процесів перемішування тіста. Від визначення рівня енергетичного впливу тістомісильних машин залежить вибір методів, якими досягаються найліпші технологічні показники тіста. Вирішення питання вдосконалення процесу перемішування тіста базується на аналізі якісних перетворень.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Богданов Ю. А. 
Применение метода дискретных вихрей при моделировании полета беспилотного летательного аппарата с воздушным винтом / Ю. А. Богданов, А. В. Смоляков, В. О. Черановский, В. А. Янакаев // Аэрогидродинамика и аэроакустика: проблемы и перспективы : сб. науч. тр. - 2009. - Вып. 3. - С. 33-37. - Библиогр.: 7 назв. - рус.

Приведена методика моделирования полета дозвукового беспилотного летательного аппарата (БЛА) с воздушным винтом, использующая метод дискретных вихрей. Моделирование полета БЛА разделялось на две задачи: аэродинамическую и задачу динамики полета. Аэродинамическая задача решалась модернизированным методом дискретных вихрей с определением подсасывающей силы по циркуляции ближайшего к передней кромке крыла дискретного вихря и учетом влияния толщины профиля на его несущие свойства. Аэродинамические характеристики винта определялись по методике, использующей импульсную теорию и теорию элемента лопасти. Задача динамики полета решалась путем расчета системы дифференциальных уравнений движения и уравнений связи. Приведены результаты сравнения тестовых расчетов с данными системы автоматической регистрации параметров полета. Отмечена хорошая сходимость результатов расчета с экспериментальными данными.


Індекс рубрикатора НБУВ: О538-01-07 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж73680 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Янаков В. П. 
Пути повышения эффективности тестомесильных машин / В. П. Янаков, А. В. Ивженко, Л. Н. Антропова // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2015. - Вип. 15, т. 1. - С. 160-168. - Библиогр.: 6 назв. - рус.

Проанализировано формирование одного из направлений проектирования тестомесильных машин. Конструктивная эволюция развития данного вида техники направлена на снижение энергозатрат в процессе замеса теста и повышения его качества, как конечного продукта реализуемой технологической операции.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Богач М. В. 
Параметри хронічної токсичності толкокциду на білих мишах / М. В. Богач, Г. А. Коваленко, О. М. Янак // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2014. - Вип. 15, N 1. - С. 153-157. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П873.612-7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
18.

Янаков В. П. 
Адаптация тестомесильных машин к корабельным условиям эксплуатации / В. П. Янаков // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2017. - Вип. 17, т. 1. - С. 68-76. - Библиогр.: 6 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
19.

Рачок В. В. 
Вплив температури формувальної поверхні матриці екструдера на якість готових виробів / В. В. Рачок, Ю. С. Теличкун, В. І. Теличкун, Ц. Янакієв, С. Стефанов, А. Симітчієв // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 5. - С. 161-170. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Досліджено характер впливу температури формувальної поверхні на якість готових виробів. Встановлено що, температура поверхневих шарів тіста лінійно залежить від температури формувальної поверхні. Розраховано зміну густини тістового джгута залежно від вмісту газової фази. Проведено дослідження зміни середньої швидкості потоку тіста з урахуванням температури поверхневих шарів тістового джгута. Доведено, що прогрівання верхніх шарів тістового джгута призводить до зміни реологічних характеристик і до різкого перепаду напруження зсуву. З'ясовано, що ефективна в'язкість зменшується зі збільшенням швидкості зсуву і збільшується з підвищенням температури тіста, також у разі підвищення температури дріжджового тіста спостерігається збільшення в'язкості тіста внаслідок денатурації білків.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.3-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Анісімов В. В. 
Опис процесів при кавітації в зануреному соплі / В. В. Анісімов, А. В. Клименко, П. П. Єрмаков, В. П. Янаков // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2017. - Вип. 17, т. 3. - С. 174-181. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Проаналізовано процес схлопування кавітаційних бульбашок у зануреному в рідину соплі. Виділено та описано основні стадії даного процесу, описано фізичні явища, що виникають. За результатами аналізу виділено перспективні напрямки розробки нових ефективних кавітаційних сопел зануреного типу.


Індекс рубрикатора НБУВ: В253.320.45 + В253.320.48

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського