Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Книжкові видання та компакт-диски (4)
Пошуковий запит: (<.>A=АППОЛОН$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
Категорія:    
1.

Портрет словом: бібліотеки Закарпаття (1945 - 2010) : бібліогр. покажч. / уклад.: Л. М. Апполонова, Є. Й. Слуцька; Упр. культури Закарпат. облдержадмін., Закарпат. обл. універс. наук. б-ка. - Ужгород : В.Падяк, 2010. - 428 c. - укp.

Наведено відомості про бібліографічні видання бібліотек Закарпаття, а також статті з періодичної преси про їх діяльність.

Даны сведения о библиографических изданиях библиотек Закарпатья, а также статьях с периодической прессы об их деятельности.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч73я1 + Ч734(4УКР-4ЗАК)75

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА733950 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Волошина І. М. 
Бактерії роду Lactobacillus: біологічні та лікувальні властивості / І. М. Волошина, Л. В. Шкотова, С. О. Скороход, І. Є. Апполонова, Н. М. Жолобак // Мікробіол. журн. - 2019. - 81, № 6. - С. 131-146. - Бібліогр.: 69 назв. - укp.

В огляді наведено основні характеристики бактерій роду Lactobacillus, розглянуто перспективні сфери їх застосування в медицині та ветеринарії, а також можливі шляхи реалізації їх позитивного впливу на макроорганізм. Розробка, створення та застосування пробіотичних препаратів на основі бактерій роду Lactobacillus є актуальним напрямком, оскільки такі препарати в організмі проявляють антиоксидантні, антагоністичні, імуномодулювальні та лікувальні властивості завдяки здатності включених до їх складу мікроорганізмів синтезувати широкий спектр біологічно активних речовин, в т.ч. органічних кислот (молочної, оцтової, масляної), лізоциму, бактеріоцинів, перекису водню, тощо. Продукти мікробного метаболізму стимулюють виділення шлункового соку та ферментів, покращують процеси травлення, здатні зменшувати побічні ефекти антибіотиків, сприяти розщепленню солей жовчних кислот і нормалізації ліпідного обміну організму, стабілізувати загальний психоемоційний стан, а також нормалізувати склад мікрофлори.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е422.265871

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського