Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Бочарова О. В.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
Категорія:    
1.

Бочарова О. В. 
Наукове обгрунтування методології формування та контролю якості дисперсних систем продуктів перероблення плодів та овочів : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.15 / О. В. Бочарова; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2010. - 38 c. - укp.

Визначено роль речовин продуктів переробки плодів та овочів у формуванні їх колоїдно-хімічної структури. Обгрунтовано доцільність та розроблено методику ідентифікації натуральних соків за властивостями їх дисперсної фази. Розроблено теоретичну базу для прогнозування та регулювання структурних та окиснювальних процесів, які відбуваються у дисперсних системах продуктів переробки плодів та овочів і впливають на формування їх якості. Обгрунтовано використання відновлювальної дії електричного струму як антиоксиданта редокс-системи антоціановмісних соків. Розроблено методику визначення вмісту окиснених і відновлених форм антоціанів у соках і сокових продуктах. Обгрунтовано використання як критерію якості антоціанозабарвлених соків співвідношення концентрацій оборотне окиснених та відновлених форм антоціанів. Досліджено вплив особливостей складу та будови дисперсних систем продуктів переробки плодів та овочів на формування їх споживчих властивостей. Розроблено теоретичну базу для підвищення якості концентрованих систем, зокрема томатопродуктів, що забезпечує можливість інтенсифікації процесу розподілу маси на фракції.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.26

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА375926 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Бочарова О. В. 
Формирование качества соков, окрашенных антоцианами : монография / О. В. Бочарова. - О. : Друк, 2008. - 126 c. - Библиогр.: 35 назв. - рус.

Освещены теоретические и практические основы формирования качества соков, окрашенных антоцианами. Внимание уделено редокс-реакциям, протекающим в образующейся при переработке сырья плодовой дисперсной системе. Определена глубина протекания окислительно-восстановительных процессов в плодовых соках (ПС). Рассмотрены вопросы формирования биологической ценности соков. Проанализировано соответствие величины бестокового потенциала инертного электрода, погруженного в ПС, окислительно-восстановительной способности системы. Изучено влияние содержания лимонной кислоты на величину редокс-потенциала и окислительно-восстановительные свойства соков. Приведено научное обоснование торможения окислительных процессов в жидких плодовых системах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.9-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА727453 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Бочарова О. В. 
Управління безпечністю товарів : підручник / О. В. Бочарова; Одес. нац. екон. ун-т. - Одеса : Атлант, 2014. - 376 c. - укp.

Викладено законодавчі аспекти запровадження системи управління безпечністю харчових продуктів на основі концепції Hazard Analysis and Critical Control Point (Аналіз небезпечних чинників і критичні точки керування) (НАССР) в Україні та світі. Висвітлено основні положення концепції НАССР. Охарактеризовано небезпечні чинники в системі НАССР. Розглянуто застосування загальних санітарно-гігієнічних вимог Комісії з Кодексу Аліментаріус як передумову запровадження систем управління безпечністю харчових продуктів. Увагу приділено розробці та запровадженню системи управління безпечністю харчових продуктів відповідно до вимог стандарту (ДСТУ ISO 22000:2007).


Індекс рубрикатора НБУВ: Х839(4УКР)920.720.6 я73 + Л80 я73-1 + Р123.9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА800205 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Бочарова О. В. 
НАССР і системи управління безпечністю харчової продукції : підручник / О. В. Бочарова; Одес. нац. акад. харч. технологій. - Одеса : Атлант, 2019. - 375 c. - укp.

Викладено систематизований матеріал щодо розроблення, запровадження та підтримування систем управління безпечністю харчових продуктів (СУБХП) на основі концепції Hazard Analysis and Critical Control Point (НАССР) (Аналіз небезпечних чинників і критичні точки керування). Особливу увагу приділено розробці НАССР-планів та небезпечним чинникам. Наведено шляхи потрапляння в харчовий продукт небезпечних речовин. Запропоновано сучасні методи та системи для проведення аналізу небезпечних чинників. Охарактеризовано принципи та документи щодо належної практики виробництва в світі та в Україні, наведено приклади розроблення стандартних санітарних робочих процедур (ССРП). Надано інформацію щодо системи простежуваності та програм відкликання. Окремий розділ присвячено аудитам СУБХП.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.9 я73-1 + Л80 я73-1 + Х819(4УКР)071.1:Х839.207.206 я73-1 + Х916.140.21 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА833658 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського