![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Віртуальна довідка ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Тематичний інтернет-навігатор ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Наукова електронна бібліотека ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання
![Mozilla Firefox](../../ico/mf.png) |
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>A=Дух О. І.$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6
|
| | | | |
1. |
Дух О. І. Зміни вмісту вітаміну А в жовтку яєць і тканинах курей та їх ембріонів за різного його рівня в раціоні птиці батьківського стада / О. І. Дух, С. О. Вовк // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2009. - Вип. 10, № 1/2. - С. 165-168. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.Наведено дані щодо вмісту вітаміну А у печінці, крові і жовтку яєць дорослих курей та печінці і залишковому жовтку 19-добових ембріонів залежно від рівня вказаного вітаміну в раціоні батьківського стада. Встановлено, що збільшення в нормодопустимих кількостях вітаміну А в комбікормі племінних курей у репродуктивний період вірогідно підвищує вміст цього вітаміну у їх печінці, жовтку яєць та печінці і залишковому жовтку одержаних 19-добових ембріонів. Зростання рівня вітаміну А в печінці і залишковому жовтку ембріонів та в печінці і жовтку яєць дорослих курей залежно від рівня ретинолу в комбікормі характеризується певною закономірністю та специфікою. Індекс рубрикатора НБУВ: П682-451.22 + П682-273
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
2. |
Дух О. І. Антиоксидантний стан і ліпідний склад тканин курей та ембріонів за корекції вітаміном А й каротиноїдами : автореф. дис. ... канд. біол. наук : 03.00.04 / О. І. Дух; Ін-т біології тварин НААН. - Л., 2011. - 18 c. - укp.Вперше досліджено вплив різного рівня вітаміну А та каротиноїдів у комбікормі племінних курей у період інтенсивної несучості на ліпідний склад та антиоксидантний стан тканин курей та їх ембріонів. Встановлено, що зростання у складі комбікорму для курей у репродуктивний період рівня вітаміну А з 10 000 до 40 000 та каротиноїдів з 8-ми до 32-х мг на кг комбікорму підвищує в крові та печінці курей та ембріонів вміст фосфоліпідів і загальних ліпідів, збільшує в складі останніх рівень ненасичених і зменшує рівень насичених жирних кислот, а також знижує в їх крові вміст продуктів ПОЛ і підвищує активність супероксиддисмутази, каталази та рівень церулоплазміну. Вперше визначено оптимальний рівень вітаміну А та каротиноїдів у раціоні курей у репродуктивний період, показано їх вплив на депонування цього вітаміну та токоферолу у жовтку яєць, в тканинах курей та ембріонів, а також на виводимість курчат. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: П682-451.22 + П682-272.513
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА385800 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
3. |
Дух О. І. Продуктивність племінних курей та якість інкубаційних яєць за сумісного використання добавок вітаміну A та каротиноїдів у раціоні / О. І. Дух, С. О. Вовк // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2010. - Вип. 11, N 2/3. - С. 116-119. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.Наведено дані щодо сумісного впливу використання домішок вітаміну A та каротиноїдів до раціону курей у репродуктивний період на несучість птиці, виводимість курчат і рівень вітамінів A і E у крові, печінці та жовтку яєць. Установлено, що додавання вітаміну A у кількості 2300 ІО та каротиноїдів - 1,84 мг на голову на добу до раціону курей породи Шавер-579 у період інтенсивної яйцекладки підвищує їх несучість на 13,6 %, виводимість у 2,19 разу та істотно підвищує вміст вітамінів A і E у крові, печінці та жовтку яєць курей. Індекс рубрикатора НБУВ: П681-451.23 + П681-203
Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
4. |
Дух О. І. Зміни вмісту токоферолу і продуктів ПОЛ у печінці курей та їх ембріонів залежно від рівня каротиноїдів у раціоні / О. І. Дух, С. О. Вовк // Біологія тварин. - 2010. - 12, № 2. - С. 127-131. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.Встановлено, що між рівнем каротиноїдів у раціоні племінних курей у репродуктивний період і вмістом токоферолу та продуктів ПОЛ як у їх печінці, так і печінці ембріонів, існує тісний корелятивний зв'язок. Зокрема підвищення рівня каротиноїдів в комбікормі курей із 0,92 до 3,68 мг на голову на добу в період інтенсивної яйцекладки знижує рівень МДА і дієнових кон'югатів, а також незначно підвищується вміст токоферолу як у печінці дорослої птиці, так і в печінці ембріонів перед їх вилупленням, що є важливим біохімічним механізмом у плані профілактики виникнення оксидативного стресу в добових курчат. Індекс рубрикатора НБУВ: П682-451.2 + П682-273.906
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж23570 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
5. |
Дух О. І. Ліпідний склад печінки ембріонів курей залежно від рівня вітаміну А у раціоні батьківського стада / О. І. Дух, С. О. Вовк // Біологія тварин. - 2012. - 14, № 1. - С. 237-240. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.Встановлено, що рівень вітаміну А у раціоні племінних курей у період інтенсивної яйцекладки є істотним фактором впливу на процеси обміну ліпідів і жирних кислот у печінці ембріонів, про що свідчать суттєві зміни рівня фосфоліпідів, загальних ліпідів та їх жирнокислотного складу в тканинах цього органу на 19-добовій інкубації. Індекс рубрикатора НБУВ: П682-273.906 + П682-451.22
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж23570 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
6. |
Дух О. І. Зміни вмісту ліпідів та їхнього жирнокислотного складу в жовтку яєць і печінці племінних курей та ембріонів залежно від рівня каротиноїдів у раціоні / О. І. Дух, С. О. Вовк // Укр. біохім. журн.. - 2010. - 82, № 5. - С. 118-124. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.Наведено результати досліджень із вмісту загальних ліпідів, фосфоліпідів та жирнокислотного складу загальних ліпідів печінки племінних курей породи Шавер-579, жовтка яєць та печінки 19-добових ембріонів. Встановлено зворотну залежність між вмістом ненасичених жирних кислот у складі ліпідів жовтка яєць та індексом інтенсивності обміну ліпідів у печінці 19-добових ембріонів. Індекс рубрикатора НБУВ: П682-45 + П682-273.1
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж21341/а Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
|