Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (4)
Пошуковий запит: (<.>A=Дібрівська Н$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
Категорія:    
1.

Дібрівська Н. В. 
Технологія функціональних напівфабрикатів добавок із дикорослих ягід з використанням обробки в змінному електромагнітному полі : автореф. дис... канд. тех. наук : 05.18.16 / Н. В. Дібрівська; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2009. - 19 c. - укp.

Науково обгрунтовано та розроблено новий прогресивний спосіб і технологію одержання функціональних напівфабрикатів домішок у формі пастоподібних вітамінних домішок з дикорослих ягід (ДЯ) (бузини чорної, горобини чорноплідної, калини) з високим вмістом антоціанових барвних речовин, вітамінів, поліфенолів та інших біологічно активних речовин (БАР). Запропоновані технології застосування функціональних домішок з ДЯ передбачають використання процесів попередньої обробки рослинної сировини у вихровому шарі феромагнітних частинок змінного електромагнітного поля, застосування високих і низьких температур, що дозволяє зберегти вітаміни й інші БАР вихідної сировини, а також забезпечує їх більш повне вилучення з ягід. Розкрито механізм цього процесу, що дозволяє більш повною мірою використовувати біологічний потенціал сировини та застосовувати його під час виготовлення желейних страв - функціональних оздоровчих продуктів (желе, самбуків, мусів) з метою підвищення імунітету організму людини. Розроблено технологію одержання функціональних напівфабрикатів домішок з ягід бузини чорної, калини, горобини чорноплідної з використанням процесів попередньої обробки у вихровому шарі феромагнітних частинок змінного електромагнітного поля. Вивчено якість функціональних напівфабрикатів домішок у процесі виробництва та зберігання. Розроблено рецептури та технологічні схеми солодких страв з використанням функціональних напівфабрикатів домішок з ДЯ. Розроблено нормативну документацію щодо функціональних напівфабрикатів і апробовано нову технологію за промислових умов.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л916 + Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА366168 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Павлюк Р. Ю. 
Активація рослинних біологічно активних речовин фізичними методами : монографія / Р. Ю. Павлюк, Н. В. Дібрівська, В. А. Павлюк, В. В. Яницький, Т. В. Крячко; ред.: О. В. Плужник; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі, Полтав. ун-т економіки і торгівлі, Київ. нац. торг.-екон. ун-т, Харк. торг.-екон. ін-т. - Х., 2010. - 152 c. - (Нове в технології перероб. плодів). - Бібліогр.: 250 назв. - укp.

Проаналізовано новий спосіб активації біологічно активних речовин (БАР) та біополімерів плодово-ягідної сировини з використанням попередньої обробки у вихровому шарі феромагнітних часточок змінного електромагнітного поля, зокрема, магнітної складової, перемішування та подрібнення, в апараті ВА-100. Описано процес подрібнення дикорослих ягід під час одержання пастоподібних функціональних напівфабрикатів домішок, який виявляється у більш повному вилученні БАР зі зв'язаного стану в нанокомплексах з біополімерами у вільний та деструкції біополімерів - пектинових речовин, їх трансформації в розчинну форму та одержання напівфабрикатів з більш високими драглетвірними властивостями, розкрито механізм даного процесу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л815.3 + Л916 + Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС51788 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського