Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Автореферати дисертацій (3)Книжкові видання та компакт-диски (20)Журнали та продовжувані видання (10)
Пошуковий запит: (<.>A=ЗОСЬК$<.>+<.>A=ЯНА$<.>+<.>A=ВОЛОДИМИРІВНА$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 44
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Зоська Я. В. 
Индекс потребительских настроений - показатель социальных изменений / Я. В. Зоська // Вісн. Харк. нац. ун-ту ім. В.Н. Каразіна. Соціол. дослідж. сучас. сусп-ва: методологія, теорія, методи. - 2000. - № 462. - С. 68-71. - Библиогр.: 2 назв. - рус.

Розглянуто індекс споживчих настроїв як показник соціальних змін. Індекс споживчих настроїв базується на моніторингу громадської думки, є показником сучасного та майбутнього економічного, соціального, політичного стану суспільства. Наведено дані про зміни матеріального положення мешканців Запоріжжя та Запорізької області з 1990 р.


Індекс рубрикатора НБУВ: С5*332.1-723.23

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29137 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Янарас Х.  
Нерозривна філософія : Нариси вступу до філософії / Х. Янарас; Пер.: А. Чердаклі, Н. Клименко. - К. : Основи, 2000. - 314 c. - укp.

Проаналізовано основні етапи розвитку європейської філософської думки від прадавніх міфів до новітніх учень. Значну увагу приділено "містичній" функції міфу, символічному вираженню невимовного та поясненню реального факту. Окремі розділи присвячено демокрітовій образній мові, платонівській теорії образів, апофатично-потенційному визначенню істини, "замкненій" гегелівській системі, самовизначенню існування тощо.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ю3,2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА599667 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Сагатович В. А. 
Первый опыт проведения хронического перитонеального диализа в Одесском регионе / В. А. Сагатович, Л. В. Янак, Р. Н. Омельчук, А. А. Краснощок // Клініч. хірургія. - 2006. - № 4-5. - С. 108. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р696-58 + Р694.54-99

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж26838 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Янакаєв В. А. 
Визначення аеродинамічних характеристик та ефективності крил з додатковими несучими поверхнями : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.07.01 / В. А. Янакаєв; Нац. аерокосм. ун-т ім. М.Є.Жуковського "Харк. авіац. ін-т". - Х., 2004. - 20 c. - укp.

Наведено методику розрахунку аеродинамічних характеристик крила з використанням методу дискретних вихрів. Наведено новий спосіб обліку впливу товщини профілю на піднімальну силу та лобовий опір у разі використання тонкої моделі крила. Уперше досліджено вплив відносного розташування крила та від'єднаних від нього додаткових несучих поверхонь (ДНП) на аеродинамічну якість системи крило + ДНП. Запропоновано новий критерій оцінки ефективності застосування ДНП, що характеризує вплив ДНП на дальність польоту. Досліджено роль параметра, що визначається відношенням кореневої хорди ДНП до кінцевої хорди крила за різноманітних його форм у плані та кута ковзання щодо критеріїв ефективності ДНП. Оцінено вплив ДНП на поперечну стійкість та керованість. Створено методику визначення ефективності ДНП, за якою враховується нелінійність впливу вихорової системи крила на аеродинамічні характеристики ДНП, а також застосовується новий спосіб визначення підсмоктувальної сили та нові критерії ефективності ДНП.


Індекс рубрикатора НБУВ: О52-042-011

Шифр НБУВ: РА329317 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Зоська Я. В. 
Соціокультурні чинники споживання послуг вищої освіти у регіоні : автореф. дис... канд. соціол. наук / Я. В. Зоська; Гуманіт. ун-т "Запоріз. ін-т держ. та муніцип. упр.". - Запоріжжя, 2007. - 16 c. - укp.

Досліджено соціокультурні аспекти функціонування ринку послуг вищої освіти, який набуває нового змісту під впливом особливостей змін сучасного українського суспільства. На підставі результатів теоретичного й емпіричного дослідження концептуально систематизовано такі соціокультурні чинники споживання послуг вищої освіти в регіоні, як пріоритети розвитку, інтереси, цінності, норми, потреби суспільства та його інститутів, держави, регіону, соціальних класів і референтних груп; соціальний статус і стиль життя споживачів освітніх послуг, їх смаки, звички, традиції, поведінкові принципи; сукупна соціальна інформація з різних джерел; демографічні та ситуативні фактори. Розкрито специфіку освітніх послуг, що позначається на організації процесу споживання. Запропоновано методику вивчення цілісної соціальної групи споживачів послуг вищої освіти на базі міждисциплінарного аналізу здобутків теоретичного знання. Простежено вплив трансформаційних процесів на формування системи потреб споживачів освітніх послуг. Досліджено співвідношення інструментальних й експресивних мотивів навчання, канали впливу та інші чинники формування переваг у виборі навчального закладу та спеціальності.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: С5*674.58

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА355108 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Зосько С. В. 
Стимулювання інноваційного розвитку підприємств харчової промисловості : автореф. дис... канд. екон. наук / С. В. Зосько; НАН України. Ін-т пробл. ринку та екон.-екол. дослідж. - О., 2007. - 19 c. - укp.

Висвітлено методичні засади комплексної оцінки інтелектуального капіталу підприємств харчової промисловості на основі урахування ринкових, людських, інфраструктурних та інтелектуальних активів, що допомагає підвищити системність у використанні інтелектуального капіталу, сформувати систему управління і розробляти заходи щодо його збереження та розвитку для максимізації прибутку від інноваційної діяльності. Викладено методичний підхід до формування ціни підприємств на об'єкти інтелектуальної власності за етапами інноваційного процесу, який відрізняється комплексністю і допомагає розрахувати, а також мінімізувати витрати під час комерціалізації на кожному етапі інноваційного процесу підприємств харчової промисловості для максимізації їх доходів та зниження ризикових інвестицій в науково-технічні розробки.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА353614 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Огаренко В. М. 
Економічна соціологія : навч. посіб. / В. М. Огаренко, С. Л. Катаєв, Ж. Д. Малахова, Т. О. Огаренко, Я. В. Зоська, Т. О. Серга, Т. О. Яковлева, Ю. В. Мосаєв; Класич. приват. ун-т. - Запоріжжя, 2010. - 288 c. - Бібліогр.: 264 назв. - укp.

Висвітлено основні категорії економічної соціології (ЕС) та особливості використання соціологічних методів у дослідженнях соціально-економічної діяльності. Проаналізовано становлення ЕС у світовій практиці та в Україні. Розкрито аспекти економічної сфери в контексті її стратифікації та соціальної структури, соціально-трудових відносин та ринку праці, проблемах праці, підприємництва, соціального партнерства, господарських ідеологій, соціології грошей, комфортності поведінки споживачів за сучасних умов розвитку суспільства.


Індекс рубрикатора НБУВ: У010.45я73 + У527.2я73 + У9(4УКР)272я73 + С5*665я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА737809 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Янаков В. П. 
Обгрунтування параметрів і режимів роботи тістомісильної машини періодичної дії : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 / В. П. Янаков; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2011. - 19 c. - укp.

Знайдено взаємозв'язок енергетичних і якісних показників замісу та бродіння тіста. Розрахунок енергії, затрачуваної на гідратацію компонентів, привів до уточнення роботи, вживаної на структуроутворення тіста й енергетичного балансу тістомісильної машини. Одержано підтверджені математичні залежності системи тістоприготування. Проведення експериментальних досліджень дало можливість підтвердити одержані експериментальні дані та пропоновані теоретичні передумови. Результати досліджень впроваджені у виробництво.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА378891 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Барабаш О. О. 
Розвиток підприємництва в промисловості України : монографія / О. О. Барабаш, Т. Ф. Бережна, О. В. Білоцерківський, А. І. Бутенко, В. П. Дубницький, С. В. Зосько; Ін-т пробл. ринку та екон.-екол. дослідж. НАН України. - О., 2010. - 489 c. - укp.

Висвітлено теоретичні та практичні проблеми розвитку підприємництва в промисловості України з урахуванням особливостей вітчизняної та світової економіки. Розкрито питання розробки наукового інструментарію управління розвитком малих промислових підприємств. Охарактеризовано організаційні форми кооперації великого та малого підприємництва. Розглянуто кластери як ринковий механізм реалізації та стимулювання інновацій. Проаналізовано стан і перспективи розвитку правового забезпечення процесів комерціалізації та трансферу технологій малими підприємствами. Розкрито механізми кредитно-фінансової підтримки суб'єктів підприємницької діяльності. Увагу приділено системному моделюванню процесу ідентифікації підприємницьких ризиків.

Освещены теоретические и практические проблемы развития предпринимательства в промышленности Украины с учетом особенностей отечественной и мировой экономики. Раскрыты вопросы разработки научного инструментария управления развитием малых промышленных предприятий. Охарактеризованы организационные формы кооперации большого и малого предпринимательства. Рассмотрены кластеры как рыночный механизм реализации и стимулирования инноваций. Проанализированы состояние и перспективы развития правового обеспечения процессов коммерциализации и трансфера технологий малыми предприятиями. Раскрыт механизм кредитно-финансовой поддержки субъектов предпринимательской деятельности. Уделено внимание системному моделированию процесса идентификации предпринимательских рисков.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)300-131.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА723219 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Зоська Я. В. 
Суспільство споживання та соціальні практики споживачів в Україні : монографія / Я. В. Зоська; Класич. приват. ун-т. - Запоріжжя, 2011. - 352 c. - Бібліогр.: 381 назв - укp.

Розглянуто основні соціологічні теорії суспільства споживання. Наведено результати теоретико-практичного дослідження суспільства споживання та соціальних практик споживачів в Україні. Розкрито сутність і особливості суспільства споживання як простору соціально-інституціалізованих поведінкових практик. На значному соціологічному матеріалі проаналізовано специфіку суспільства споживання за умов соціальної кризи та суспільних трансформацій. Розглянуто сучасні проблеми споживацтва. Обгрунтовано концепцію інформаційно-споживчого суспільства.


Індекс рубрикатора НБУВ: У010.451.5 + У9(4УКР)421.0-361

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА748020 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Янаков В. П. 
Анализ интенсификации приготовления теста / В. П. Янаков, Ф. Е. Ялпачик // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2010. - 1, вип. 10. - С. 40-47. - Библиогр.: 12 назв. - рус.

Проанализирована интенсификация процесса тестоприготовления, способствующий повышению качеству технологического процесса. Для решения этой проблемы необходимо всестороннее рассмотрение путей сокращения времени обработки теста и способов улучшения качественных показателей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Янаков В. П. 
Аналіз фундаментальних досліджень у технологічній операції заміс тіста / В. П. Янаков // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2012. - Вип. 12, т. 2. - С. 225-232. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Проаналізовано питання вдосконалення фундаментальних досліджень у тістоприготуванні. Розгляд процесу замісу тіста, за умов удосконалення енергетичного впливу та якісних перетворень, сприяє одержанню високоякісної хлібопекарної продукції. Для вирішення даної проблеми потрібний докладний аналіз застосування сучасних законів фізики, математики та хімії в замісі тіста.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Ялпачик Ф. Ю. 
Дослідження вдосконалення технології хлібопекарної продукції / Ф. Ю. Ялпачик, А. В. Терещенко, В. П. Янаков // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2011. - Вип. 11, т. 6. - С. 92-97. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Проаналізовано проблеми взаємозв'язку інтенсифікації процесу замісу тіста, що сприяє скороченню технологічного ходу створення хлібопекарної продукції. Для вирішення даної проблеми потрібний докладний аналіз шляхів забезпечення скорочення часу обробки тіста та оцінка способів покращання якісних показників як тіста, так і хліба.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Янаков В. П. 
Сравнительный эксперимент в тестоприготовлении / В. П. Янаков // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2010. - 3, вип. 10. - С. 184-193. - Библиогр.: 8 назв. - рус.

Проанализирована интенсификация процесса тестоприготовления, что способствует повышению качества технологического процесса. Для решения этой проблемы необходимо всестороннее рассмотрение путей сокращения времени обработки теста и способов улучшения качественных показателей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.2-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Ялпачик Ф. Ю. 
Визначення технічної ефективності сучасних тістомісильних машин / Ф. Ю. Ялпачик, В. П. Янаков, А. П. Човпило // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2012. - Вип. 12, т. 4. - С. 17-25. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Проаналізовано можливості оперативного контролю якісних показників тіста на всіх етапах тістоприготування. Можливість оперативного контролю та корегування енергетичного впливу тістомісильних машин визначає напрямки їх вдосконалення та покращання процесу перемішування тіста.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Хассай Д. В. 
Визначення технологічної ефективності сучасних тістомісильних машин / Д. В. Хассай, В. П. Янаков, М. В. Голованов // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2013. - Вип. 13, т. 1. - С. 227-234. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розглянуто вдосконалення тістомісильних машин (ТММ). Інтенсифікація процесу замісу тіста визначає час, якість і різноманітність процесів перемішування тіста. Багатогранність енергетичного впливу ТММ характеризує методи досягнення оптимальних технологічних показників тіста. Вирішення питання вдосконалення процесу перемішування тіста базується на аналізі технології, обладнання та теорії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Янас А. 
Діти з синдромом дефіциту уваги гіперактивності (ADHD), котрим необхідне хірургічне стоматологічне лікування / А. Янас, П. Осіца, Г. Гжесяк-Янас, П. Сівік, К. Соколовскі // Профілакт. та дит. стоматологія. - 2012. - № 2. - С. 30-32. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Мета роботи - проведення ретроспективного аналізу лікування пацієнтів з синдромом дефіциту уваги гіперактивності.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р733.665 + Р733.64

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100462 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Хассай Д. В. 
Визначення технічних характеристик місильних органів тістомісильних машин / Д. В. Хассай, В. П. Янаков, М. В. Голованов // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2013. - Вип. 13, т. 7. - С. 95-101. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Проаналізовано технічні характеристики місильних органів тістомісильних машин (ТММ). Широкий спектр місильних органів, що застосовуються, вимагає визначення недоліків процесу замісу тіста. Ефективність здійснення, потенціал і перспективи вдосконалення процесів перемішування залежать саме від поєднання даних напрямів, про що підтверджують розробки перспективних ТММ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5-02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Ялпачик Ф. Ю. 
Формулювання технічних характеристик тістомісильних машин періодичної дії / Ф. Ю. Ялпачик, В. П. Янаков, І. В. Скляр // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2014. - Вип. 14, т. 1. - С. 52-58. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Проаналізовано технічні характеристики тістомісильних машин (ТММ) періодичної дії. Закономірність пошуку результативних схем технологічного впливу на сировину хлібопекарного, кондитерського та макаронного виробництв та конструктивного забезпечення визначає ефективність процесів перемішування. Різноманітність технологічного призначення формує характерні вимоги до застосування оперативного підходу щодо проектування ТММ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5-02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Пономаренко Л. Г. 
Жанрова палітра політичної літератури / Л. Г. Пономаренко, Я. В. Зоська, А. О. Бессараб // Держава та регіони. Сер. Гуманіт. науки. - 2012. - Вип. 4. - С. 75-80. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Наведено загальну характеристику жанрів сучасної політичної літератури.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч617.68:Ф

Шифр НБУВ: Ж23244/Гум.н. Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського