Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Автореферати дисертацій (14)Книжкові видання та компакт-диски (155)Журнали та продовжувані видання (18)
Пошуковий запит: (<.>A=КОЛТУН$<.>+<.>A=ОЛЕКСАНДР$<.>+<.>A=ЮЛІЙОВИЧ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 155
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Олександров Ю. М. 
Біофізика : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. Ч. 1 / Ю. М. Олександров, М. М. Рожицький, М. О. Красноголовець; Харк. нац. ун-т радіоелектрон. - Х., 2005. - 234 c. - Библиогр.: с. 232 - укp.

Викладено основні положення та напрямки біофізики (генних інженерії та терапії, газової хроматографії), сучасні методи лабораторного аналізу. Розглянуто фізичні особливості, біологічні та математичні моделі живих систем. Розкрито зміст понять молекулярної спектроскопії, хемілюмінесценції, електрохемілюмінесценції, електрокінетичних явищ, біоелектричного потенціалу, біополімерів, радіохірургії, магніторефлексотерапії, автоколивання, ревербератора, біосенсорів, сенсорної біології.

Изложены основные положения и направления современной биофизики (генных инженерии и терапии, газовой хроматографии), современные методы лабораторного анализа. Рассмотрены физические особенности, биологические и математические модели живых систем. Раскрыто содержание понятий молекулярной спектроскопии, хемилюминесценции, электрохемилюминесценции, электрокинетических явлений, биоэлектрического потенциала, биополимеров, радиохирургии, магниторефлексотерапии, автоколебания, ревербератора, биосенсоров, сенсорной биологии.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е0*71я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: В348670 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Колтунов В. А. 
Зберігання гарбузових плодів / В. А. Колтунов, Л. М. Пузік; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В.Докучаєва. - Х., 2004. - 366 c. - Бібліогр.: с. 335-355. - укp.

Наведено результати комплексного вивчення споживчих і технологічних властивостей гарбузових плодів у процесі зберігання. Установлено максимальні строки зберігання з мінімальними втратами їх технологічної придатності з метою розробки раціональної системи товарообігу даної продукції. Визначено хімічний склад гарбузів.

Приведены результати комплексного изучения потребительских и технологических свойств тыквенных плодов в процессе хранения. Установлены максимальные сроки хранения с минимальными потерями их технологической способности с целью разработки рациональной системы товарооборота данной продукции. Определен химический состав тыквы.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА660105 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Колтунов О.  
Політична коректність як феномен політичної культури: історіографія питання / О. Колтунов // Наук. зап. Ін-ту політ. і етнонац. дослідж. - 2003. - Вип. 24. - С. 159-170. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ф054 + Ю703.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69635 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Колтунов О.  
Політична коректність: аналіз дефініцій / О. Колтунов // Наук. зап. Ін-ту політ. і етнонац. дослідж. Сер. "Політол. і етнологія". - 2004. - Вип. 26. - С. 339-345. - Бібліогр.: С. 344-345. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ф054

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69635 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Колтунов В. А. 
Продовольча сировина : Підруч. / В. А. Колтунов, Л. Ф. Скалецька; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К. : КНТЕУ, 2005. - 254 c. - Бібліогр.: с. 245. - укp.

Розглянуто питання формування, збереження та визначення товарної якості сировини рослинного та тваринного походження. Наведено загальну характеристику зернових і зернобобових культур, тютюну та махорки, цукрового буряку, хмелю, дикорослих плодів та ягід, лікарських рослин. Визначено їх хімічний склад, харчову цінність, критерії якості та технологічні властивості, встановлено вимоги щодо зберігання промислової сировини. Розглянуто особливості заготівлі продукції тваринницва. Висвітлено питання проведення карантину рослин і тварин, запропоновано заходи щодо запобігання завезенню та розповсюдженню шкідливих організмів. Наведено перелік шкідників і захворювань рослин, що мають карантинне значення в Україні. Особливу увагу приділено проблемі виробництва конкурентоспроможної продукції.

Рассмотрены вопросы формирования, сохранения и определения товарной стоимости сырья растительного и животного происхождения. Приведена общая характеристика зерновых и зернобобовых культур, табака и махорки, сахарной свеклы, хмеля, дикорастущих плодов и ягод, лекарственных растений. Определены их химический состав, пищевая ценность, критерии качества и технологические свойства, установлены требования по хранению промышленного сырья. Рассмотрены особенности заготовки продукции животноводства. Освещены вопросы проведения карантина растений и животных, предложены средства предупреждения завоза и распространения вредных организмов. Приведен перечень вредителей и заболеваний растений, имеющих карантинное значение в Украине. Особое внимание уделено проблеме производства конкурентоспособной продукции.


Індекс рубрикатора НБУВ: П2 я73-1 + Л80-3 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА663522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Колтунов В. А. 
Якість плодоовочевої продукції та технологія її зберігання : Моногр. Ч. 2. Якість і збереженість плодів та ягід / В. А. Колтунов; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2004. - 249 c. - укp.

Розглянуто питання формування та керування якістю та лежкістю плодово-ягідної продукції, впливу умов вирощування, строків і технології збирання, товарної обробки, способів і умов зберігання на збереженість насіннячкових плодів, винограду, формування та зміни у процесі зберігання їх споживних якостей. Наведено товарознавчу характеристику районованих сортів плодів кісточкових та ягідних культур, в тому числі малопоширених. Викладено проблеми якості та збереженості плодів тропічних та субтропічних культур, конкурентоспроможності районованих сортів яблук та груш, встановлення представницької середньої проби партії плодів, діагностики та прогнозування їх лежкості, а також з'ясування економічної ефективності зберігання плодів та ягід залежно від умов вирощування.

Рассмотрены вопросы формирования и управления качеством и лежкостью плодово-ягодной продукции, влияния условий выращивания, строков и технологии сбора, товарной обработки, способов и условий хранения на сохраняемость семенных плодов, винограда, формирование и изменения в процессе хранения их потребительских качеств. Представлена товароведческая характеристика районированных сортов плодов косточковых и ягодных культур, в том числе малораспространенных. Изложены проблемы качества и сохраняемости плодов тропических и субтропических культур, конкурентоспособности районированных сортов яблок и груш, установления представительской средней пробы партии плодов, диагностики и прогнозирования их лежкости, а также определения економической эффективности хранения плодов и ягод в зависимости от условий выращивания.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-306

Рубрики:

Шифр НБУВ: В348384 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Колтунов В. А. 
Якість плодоовочевої продукції та технологія її зберігання : Моногр. Ч. 1. Якість і збереженість картоплі та овочів / В. А. Колтунов; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2004. - 567 c. - укp.

Проаналізовано шляхи формування якості картоплі та овочів, розглянуто питання їх збереження до нового врожаю. Наведено рекомендації щодо удосконалення методів відбору проб для визначення якості картоплі та овочів. Описано основні елементи технології вирощування продукції для тривалого зберігання та методи прогнозування даного процесу, зокрема за допомогою комп'ютерних технологій. Викладено методики визначення конкурентоспроможності сортів овочів та картоплі, вартості продукції та розрахунку її економічної ефективності.

Проанализированы пути формирования качества картофеля и овощей, рассмотрены вопросы их хранения до нового урожая. Приведены рекомендации по усовершенствованию методов отбора проб для определения качества картофеля и овощей. Описаны основные элементы технологии выращивания продукции для продолжительного хранения и методы прогнозирования данного процесса, в частности с помощью компьютерных технологий. Представлены методики определения конкурентоспособности сортов овощей и картофеля, стоимости продукции и расчёта её экономической эффективности.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-306

Рубрики:

Шифр НБУВ: В348384 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Богуслаев В. А. 
Изготовление заготовок деталей газотурбинных двигателей из титановых сплавов / В. А. Богуслаев, А. И. Долматов, К. С. Колтун, В. С. Кривцов, П. Д. Жеманюк. - Запорожье : ОАО "Мотор Сич", 2000. - 288 c. - Библиогр.: с. 272-287 - рус.

Рассмотрены вопросы современного состояния технологии изготовления заготовок деталей авиационных двигателей из титановых сплавов: получение заготовок, лезвийная и финишная обработка. Разработаны и обоснованы принципиальные схемы оборудования и оснастки для высокоскоростного комбинированного формообразования тонкостенных деталей газотурбинных двигателей. Приведены общие сведения о титановых сплавах и методах их обработки, проанализированы их свойства, структура и химический состав, а также разработаны технология и оборудование магнитно-абразивной обработки данных сплавов. Приведены методы получения экспертных оценок, определены факторы взаимного влияния при создании авиационных технологических систем.


Індекс рубрикатора НБУВ: О551.41-060.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА613557 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Колтунов В. А. 
Прогнозування збереження якості продовольчих товарів / В. А. Колтунов; Київ нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2002. - 198 c. - Бібліогр.: с. 198. - укp.

Висвітлено особливості програмування виробництва високоякісних продуктів з підвищеним строком зберігання, а також основні біологічні закони та закони землеробства, наукові засади програмування врожаїв. Уперше у світовій практичній діяльності наведено методи визначення потенційної збереженості картоплі та дворічних овочів з урахуванням множинної кореляційної залежності, балової оцінки, теорії розпізнавання образів, а також за допомогою приладів. Розглянуто зміни якості в процесі зберігання м'ясних, рибних, молочних товарів, жирів, яєць.

Освещены особенности программирования производства высококачественных продуктов с повышенной сохранностью, а также основные биологические законы и законы земледелия, научные основы программирования урожая. Впервые в мировой практической деятельности приведены методы определения потенциальной сохранности картофеля и двухгодичных овощей на основе множественной корреляционной зависимости, бальной оценки, теории распознавания образов, а также с помощью приборов. Рассмотрены изменения качества при сохранении мясных, рыбных, молочных товаров, жиров, яиц.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-909я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА640494 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Сеньковський Ю. М. 
Геологічна палеоокеанографія океану Тетіс (Карпато-Чорноморський сегмент) : Моногр. / Ю. М. Сеньковський, К. Г. Григорчук, В. П. Гнідець, Ю. В. Колтун; НАН України. Ін-т геології і геохімії горючих копалин, Укр. нац. ком. Карпато-Балкан. геол. асоц. - К. : Наук. думка, 2004. - 171 c. - (Проект "Наук. кн."). - Бібліогр.: 108 назв. - укp.

Розглянуто питання геологічної палеоокеанографії на основі вивчення епіпелагічних та мезопелагічних басейнів давньої Карпато-Чорноморської континентальної окраїни океану Тетіс. Наведено результати дослідження процесів давнього осадонагромадження, генетичної типізації відкладів, умов формування осадових нашарувань під впливом палеогеографічних та палеоокеанографічних чинників. Проаналізовано геологічні та структурно-морфологічні ситуації седиментації, тропо- та гідросферну циркуляцію, апвелінговий процес, прояви розвитку "океанських безкисневих подій". Описано новий генетичний тип морських (океанських) осадових утворень - апвелінгові формації, виділено нашарування прибережного апвелінгу та шари "чорних глин". Висвітлено основні закономірності формування речовинного складу осадів та просторово-вікового поширення окремих літологічних комплексів порід, передумови лавинного нагромадження органічної речовини та її геохімічну природу.

Рассмотрены вопросы геологической палеоокеанографии на основе изучения эпипелагических и мезопелагических бассейнов древней Карпато-Черноморской континентальной окраины океана Тетис. Приведены результаты исследования процессов древнего осадонакопления, генетической типизации отложений, условий формирования осадочных наслоений под влиянием палеогеографических и палеоокеанографических факторов. Проанализированы геологические и структурно-морфологические ситуации седиментации, тропо- и гидросферная циркуляция, апвелинговый процесс, проявления развития "океанских безкислородных событий". Описан новый генетический тип морских (океанских) осадочных образований - апвелинговые формации, выделены наслоения прибрежного апвелинга и слои "черных глин". Освещены основные закономерности формирования вещественного состава осадков и пространственно-возрастного распространения отдельных литологических комплексов пород, предпосылки лавинного накопления органического вещества и его геохимическая природа.


Індекс рубрикатора НБУВ: Д432.63-6 + Д543.0

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС39815 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Колтунов В. А. 
Технологія зберігання продовольчих товарів : Лаб. практикум / В. А. Колтунов; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2003. - 340 c. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Викладено теоретичні засади зберігання продовольчих товарів, зерна. Проаналізовано роль хімічного складу у збереженні продовольчих товарів. Визначено фактори, які впливають на масу продовольчих товарів. Наведено оцінку поживної та енергетичної цінності харчових продуктів. Описано технологію зберігання і транспортування продовольчих товарів. Висвітлено анатомо-морфологічні ознаки рослин та м'яса тварин. Розкрито основи одержання продукції рослинництва і тваринництва з високими товарними якостями.

Изложены теоретические основы хранения продовольственных товаров, зерна. Проанализирована роль химического состава в хранении продовольственных товаров, а также определены факторы, влияющие на их массу. Приведена оценка питательной и энергетической ценности пищевых продуктов. Описана технология хранения и транспортирования продовольственных товаров. Освещены анатомо-морфологические свойства растений и мяса животных. Раскрыты основы получения продукции растение- и животноводства с высокими товарными качествами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9я73-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА645149 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Колтунов В. А. 
Технологія зберігання продовольчих товарів : Підруч. / В. А. Колтунов; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2003. - 537 c. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Викладено теоретичні основи зберігання продовольчих товарів. Описано анатомо-морфологічні ознаки і склад сировини та їх зміни під час зберігання, хімічний склад та проаналізовано його роль у даному процесі. Розглянуто методи дослідження якості продовольчих товарів. Розкрито біологічні основи одержання врожаїв сільськогосподарських культур та продукції тваринництва з високою товарною якістю та підвищеною збереженістю, теоретичні основи зберігання зернової маси, особливості впливу хвороб і пошкоджень на збереженість рослинної сировини. Висвітлено фізичні властивості, які враховуються при зберіганні продовольчих товарів, їх технологію, а також фактори, що впливають на збереженість продуктів.

Изложены теоретические основы хранения продовольственных товаров. Описаны анатомо-морфологические свойства и состав сырья, их изменения во время хранения, химический состав и проанализирована его роль в их сохраняемости. Рассмотрены методы исследования качества продовольственных товаров. Раскрыты биологические основы получения урожаев сельскохозяйственных культур и продукции животноводства с высоким товарным качеством и повышенной сохранности, теоретические основы хранения зерновой массы, особенности влияния болезней и повреждений на сохранность растительного сырья. Освещены физические свойства, учитываемые при хранении продовольственных товаров, их технология, а также факторы, влияющие на сохранность продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-909я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА646069 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Колтунович Т. А. 
Етичний кодекс психолога : навч.-метод. посіб. / Т. А. Колтунович; Чернів. нац. ун-т ім. Ю.Федьковича. - Чернівці : Рута, 2007. - 232 c. - Бібліогр.: с. 214-215. - укp.

Висвітлено основі етичні проблеми, їх рівні, принципи, протиріччя, які трапляються у роботі психолога. Наведено зразки етичних стандартів, норм, правил і кодексів інших країн. Розглянуто мораль як соціально-психологічний феномен. Проаналізовано основні положення етичного кодексу психолога. Розкрито етичні засади компетентної практичної діяльності консультування та психотерапії.

Освещены основные этические проблемы, их уровни, принципы и противоречия, возникающие в работе психолога. Приведены образцы этических стандартов, норм, правил и кодексов других стран. Рассмотрена мораль как социально-психологический феномен. Проанализированы основные положения этического кодекса психолога. Раскрыты этические основы компетентной практической деятельности консультирования и психотерапии.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ю9 п.я73 + Ю752.1:Ю9 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА691185 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Бондарчук А. А. 
Картопля. Т. 3 / А. А. Бондарчук, І. П. Бугаєва, М. Ю. Власенко, В. Г. Влох, Н. І. Войцешина, О. В. Горкуценко, В. А. Колтунов, О. А. Кравченко, В. С. Куценко, І. М. Маленко; УААН. - К. : Білоцерк. держ. аграр. ун-т; Біла Церква, 2007. - 535 c. - укp.

Проаналізовано сучасний стан і тенденції розвитку технології виробництва картоплі, зокрема, підготовки садивного матеріалу, обробітку грунту, удобрення, садіння, догляду, зрошення, збирання, післязбиральної доробки, зберігання та переробки на картоплепродукти. Висвітлено економічні аспекти виробництва картоплі різного господарського призначення.

Проанализированы современное состояние и тенденции развития технологии производства картофеля, в частности, подготовки посадочного материала, обработки почвы, удобрения, посадки, присмотра, орошения, сбора, послеуборочной доработки, сохранения и переработки на картофелепродукты. Освещены экономические аспекты производства картофеля разного хозяйственного назначения.


Індекс рубрикатора НБУВ: П215.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: В346663 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Захарченко Г. М. 
Культурологія : навч. посіб. / Г. М. Захарченко, О. Ю. Колтунов, Т. Л. Подкупко, Н. І. Серебряннікова, М. Г. Якубовська; Одес. держ. мед. ун-т. - О., 2007. - 240 c. - укp.

Розкрито сутність, структуру та функції культури, проаналізовано основні культурологічні теорії (О.Шпенглера, А.Тойнбі, П.О.Сорокіна, Е.Кассірера, А.Шопенгауера, Ф.Ніцше, М.Хайдеггера, З.Фрейда, К.Ясперса, А.Камю, Й.Хейзінга, М.Бахтіна. Розглянуто основні етапи розвитку культури античності, доби Відродження та епохи Просвітництва. Наведено огляд історії європейської культури XIX ст. Визначено основні напрямки, тенденції та перспективи розвитку світової культури у XX ст., зокрема, охарактеризовано нові напрямки в західноєвропейському мистецтві. Розглянуто історичні шляхи формування української народної культури, визначено її загальні риси та специфічні особливості. Здійснено історико-етнографічне районування України та огляд традиційної обрядовості українців.

Раскрыты сущность, структура и функции культуры, проанализированы основные культурологические теории (О.Шпенглера, А.Тойнби, П.О.Сорокина, Э.Кассирера, А.Шопенгауэра, Ф.Ніцше, М.Хайдеггера, З.Фрейда, К.Ясперса, А.Камю, Й.Хейзінга, Н.Бахтина. Рассмотрены основные этапы развития культуры античности, эпохи Возрождения и периода Просвещения. Осуществлен обзор истории европейской культуры XIX ст. Определены основные направления, тенденции и перспективы развития мировой культуры в XX ст., в частности, охарактеризованы новые направления в западноевропейском искусстве. Рассмотрены исторические пути формирования украинской народной культуры, раскрыты ее общие черты и специфические особенности. Выделены историко-этнографические регионы Украины и осуществлен обзор традиционных обрядов украинцев.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч11я78

Шифр НБУВ: Ва690095 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Олександров Ю. М. 
Основи наукових досліджень : Навч. посіб. / Ю. М. Олександров, М. М. Рожицький, К. М. Музика; Харк. нац. ун-т радіоелектрон. - Х., 2006. - 180 c. - Бібліогр.: с. 175. - укp.

Висвітлено широкий спектр питань, пов'язаних з методикою наукових досліджень. Розглянуто коло проблем щодо добору й аналізу необхідної інформації, планування та проведення експерименту, порівняння результатів експерименту з теоретичними даними та формулюванням висновків результатів наукового дослідження. Подано поради стосовно написання наукової статті, підготовки доповіді, виступу на науковій конференції. Наведено способи підвищення "коефіцієнта корисної дії" дослідницької діяльності: швидкочитання, здатність розуміння тексту, метод мозкового штурму.

Освещены широкий спектр вопросов, связанных с методикой научных исследований. Рассмотрен круг проблем, касающихся подбора и анализа необходимой информации, планирования и проведения эксперимента, сравнения результатов эксперимента с теоретические данными и формулированием выводов результатов научного исследования. Даны советы по написанию научной статьи, подготовке доклада, выступлению на научной конференции. Приведены способы повышения "коэффициента полезного действия" исследовательской деятельности: скорочтение, способность восприятия текстов, метод мозгового штурма.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч215я73

Шифр НБУВ: ВА677269 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Колтунов В. А. 
Прогнозування збереження картоплі та овочів в системі логістики : Моногр. / В. А. Колтунов, Л. М. Струневич; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2005. - 211 c. - Бібліогр.: 28 назв. - укp.

Описано методи прогнозування збереженості овочевої продукції, проаналізовано залежність її збереженості від агротехнічних та метеорологічних умов вирощування. Визначено диференційовані строки зберігання картоплі та овочів залежно від їх якості в процесі закладання. Розглянуто питання моделювання динаміки якості картоплі та овочів, використання методу математичного моделювання для визначення економічної ефективності зберігання овочевої продукції та картоплі. Викладено комплексний підхід до розв'язання задачі оцінки динаміки якості овочів та картоплі під час тривалого зберігання.

Представлены методы прогнозирования сохранности овощной продукции, проанализирована зависимость её сохранности от агротехнических и метеорологических условий выращивания. Определены дифференцированные сроки хранения картофеля и овощей в зависимости от их качества в процессе закладывания. Рассмотрены вопросы моделирования динамики качества картофеля и овощей, использования метода математического моделирования для определения экономической эффективности хранения овощной продукции и картофеля. Представлен комплексный подход к решению задачи оценки динамики качества овощей и картофеля в условиях продолжительного хранения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА667623 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Колтунов В. А. 
Субтропічні та тропічні плоди : Підруч. / В. А. Колтунов, О. Л. Романенко; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2005. - 162 c. - (Товарознавство). - Бібліогр.: 42 назв. - укp.

Висвітлено будову та класифікацію субтропічних і тропічних культур, описано їх хімічний склад, визначено харчову та енергетичну цінність. Розглянуто питання транспортування та зберігання цитрусових плодів.

Освещены структура и классификация субтропических и тропических культур, изучен их химический состав, определены пищевая и энергетическая ценность. Рассмотрены вопросы транспортировки и хранения цитрусовых плодов.


Індекс рубрикатора НБУВ: П28я7-1 + Л91-3я7-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА667774 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Шевеля В. В. 
Трибохимия и реология износостойкости : Моногр. / В. В. Шевеля, В. П. Олександренко. - Хмельниц. : ХНУ, 2006. - 278 c. - Библиогр.: с. 249-276 - рус.

С позиций диссипативной природы процесса трения представлены результаты комплексных исследований трибохимических явлений и реологии контактного взаимодействия в связи с износостойкостью пар трения. Изучено влияние нагрузочно-скоростных параметров и температурных условий динамического нагружения на проявление механических и физико-химических релаксационных процессов при однонаправленном и реверсивном трении скольжения. Описана механо-химическая модель процесса трения и изнашивания.


Індекс рубрикатора НБУВ: К413

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА677051 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Колтунов В. А. 
Управління якістю овочевих коренеплодів : моногр. / В. А. Колтунов; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2007. - 251 c. - укp.

Розглянуто сучасні технології формування й управління якістю та лежкістю коренеплодів. Визначено умови й особливості накопичування запасних речовин, показано вплив факторів життєдіяльності на формування товарних якостей коренеплодів. Наведено порівняльну оцінку різних способів і методів їх зберіганння. Проаналізовано загальні підходи щодо визначення якості плодоовочевої продукції. Встановлено фактори, що впливають на збереженість коренеплодів. Розглянуто найбільш поширені хвороби коренеплодів, визначено джерела, характер перебігу та засоби запобігання їх розвитку. Обгрунтовано критерії та вимоги щодо якості коренеплодів, наведено методи діагностики лежкоздатності та прогнозування їх збереженості.

Рассмотрены современные технологии формирования и управления качеством и лежкостью корнеплодов. Определены условия и особенности накопления запасных веществ, показано влияние факторов жизнедеятельности на формирование товарных качеств корнеплодов. Приведена сравнительная оценка различных способов и методов их хранения. Проанализированы общие подходы к определению качества плодоовощной продукции. Установлены факторы, влияющие на сохранность корнеплодов. Рассмотрены наиболее распространенные заболевания корнеплодов, определены источники, характер течения и способы предупреждения их развития. Обоснованы критерии и требования к качеству корнеплодов, приведены методы диагностики лежкости и прогнозирования их сохранности.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.3-4

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА689830 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського