![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Віртуальна довідка ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Тематичний інтернет-навігатор ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Наукова електронна бібліотека ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання
![Mozilla Firefox](../../ico/mf.png) |
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>A=Мазаєва В. С.$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3
|
| | | | |
1. |
Ситнік Н. С. Дослідження залежності каталітичної активності гліцерату калію в реакції переетерифікації жирів від параметрів процесу / Н. С. Ситнік, І. М. Демидов, К. В. Куниця, В. С. Мазаєва, О. П. Чумак // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2016. - № 3/6. - С. 33-38. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.Досліджено вплив основних параметрів процесу переетерифікації на каталітичну активність гліцерату калію. Як модельну речовину використано пальмовий олеїн, як параметр відгуку визначено точку плавлення у відкритому капілярі. Зразки пальмового олеїну, одержані згідно з планом експерименту, досліджено за допомогою методу диференційної сканувальної калориметрії, визначено зміни характеристик плавлення та кристалізації зразків в результаті переетерифікації. Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.343
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
2. |
Ситнік Н. С. Хроматографічне визначення триацилгліцерольного складу переетерифікованих рідких рослинних олій / Н. С. Ситнік, І. М. Демидов, В. С. Мазаєва, В. О. Голодняк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 4. - С. 133-139. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Представлено результати досліджень з розробки методики визначення переетерифікованих олій і жирів, що базується на експериментальному визначенні ацилгліцерольного складу початкової та переетерифікованої жирової сировини, а також теоретичних розрахунках статистично рівноважного ацилгліцерольного складу й статистичній обробці одержаних даних. На підставі одержаних результатів визначено критерій ідентифікації переетерифікованих олій. Розроблено методику виконання вимірювань, яка надає змогу відрізнити переетерифіковані олії від непереетерифікованих, а також оцінитихарактеристики похибки та невизначеності методики виконання вимірювань. Застосовано хроматографічні методи вимірювання жирнокислотного та триацилгліцерольного складу дослідних олій. Розроблено алгоритм і методику підготовки початкової сировини до дослідного переетерифікування, а також виконано експериментальні дослідження вибору режимів і умов проведення переетерифікування олій для цілей методики. Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.342-1с
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
3. |
Мазаєва В. С. Технологія жирових продуктів із заданими властивостями багатоцільового призначення : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.06 / В. С. Мазаєва; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". - Харків, 2018. - 21 c. - укp.Науково обгрунтовано перспективну технологію одержання жирових продуктів з наперед заданими властивостями. Визначено триацилгліцерольний склад найбільш поширеної жирової сировини. Показано, що при загальній кількості триацилгліцеролів від 11 до 20 у кожному компоненті визначальними (за вмістом) є 7 - 10 триацилгліцеролів, від яких і залежать фізико-хімічні властивості жирових сумішей. На діаграмах диференційної скануючої калориметрії проаналізовані фазові перетворення для процесів плавлення та кристалізації в широкому діапазоні температур для одинадцяти сумішей. Виконано порівняльний аналіз температури в характерних точках з температурами плавлення і застигання. В результаті проведених обчислень знайдені коефіцієнти апроксимації для обчислення вмісту твердих триацилгліцеролів в характерних точках на діаграмі диференційної скануючої калориметрії і отриманих за допомогою ядерного магнітного резонансу, що дозволяє зіставляти і перераховувати результати обох аналізів, а це, в свою чергу, дозволяє досягати більш достовірних результатів. За допомогою плану Шеффе отримані рівняння регресії на базі яких розраховано рівняння залежності фізико-хімічних властивостей від триацилгліцерольного складу, що підтверджує можливість створення жирових основ жировмісних продуктів за допомогою відомого триацилгліцерольного складу. Розроблена методологія дозволяє скорегувати рецептуру жирових сумішей згідно із заданими фізико-хімічними властивостями або відтворювати вже існуючі рецептури за допомогою іншої сировини, на стадії лабораторних досліджень, ще до початку технологічного процесу і мінімізувати втрати енергоресурсів та час роботи лабораторії. Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.43
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА438406 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
|